Despre vacantele in statiunea Pomorie, Bulgaria. Ce trebuie sa stii daca iti faci concediul aici

pomorie

Statiunea Pomorie din Bulgaria este una dintre statiunile restranse de pe coasta Marii Negre a vecinilor bulgari si este potrivita celor care cauta sa se relaxeze in concediu si sa stea departe de aglomeratiile de turisti specifice altor statiuni mai mari. 

Orasul Pomorie este asezat pe o peninsula stancoasa ingusta, la 19 kilometri nord de Burgas si la aproximativ 21 de kilometri distanta de animata statiune Sunny Beach

Pomorie Bulgaria este inconjurat de o natura unica si se distinge printr-un aer mai curat, iar calitatea namolului curativ de aici, extras din lacul sarat, este recunoscuta la nivel mondial pentru proprietatile sale benefice sanatatii. 

Pomorie este una dintre cele mai renumite statiuni cu bai de namol de pe intreg teritoriul Bulgariei, aceste tratamente fiind si unele dintre principalele si cele mai populare atractii turistice ale zonei.  Nu uita ca la noi pe site gasesti si oferte de cazare la hoteluri din Pomorie!

Pomorie

Motive pentru o vacanta in Pomorie, Bulgaria

  • este o statiune potrivita pentru cei care cauta relaxare 
  • poti face aici tratamente cu namol extras din Lacul Pomorie
  • clima de aici este favorabila pe intreg parcursul sezonului cald, care poate fi prelungit chiar si pana la inceputul lui octombrie
  • orasul este inconjurat de podgorii, livezi si gradini cu legume, prin urmare te poti bucura de legume proaspete locale si de vin bun produs aici

Statiunea Pomorie Bulgaria se afla la 94 de kilometri de Varna si la mica distanta de orasul Burgas si de statiunea Sunny Beach, ceea ce inseamna ca poti vizita usor o locatie mai animata de pe litoralul bulgaresc, chiar daca esti cazat intr-o oaza de liniste. 

Pomorie este una dintre cele mai apreciate statiuni pentru resursele sale de namol, iar majoritatea hotelurilor de aici au un centru SPA, unde turistii pot face tratamente cu namol si alte terapii. 

Cum ajungi in statiunea Pomorie. Distanta Bucuresti Pomorie si alte distante

Daca pleci din Bucuresti catre statiunea Pomorie Bulgaria, poti alege una dintre urmatoarele rute:

  • Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Burgas – Pomorie (329km)
  • Bucuresti – Calarasi – Silistra – Dobrici – Varna – Nessebar – Pomorie (380 km) 
  • Bucuresti – Constanta – Vama Veche – Varna – Pomorie (486 km)

Asadar, distanta Bucuresti Pomorie pe cel mai scurt traseu estee de 329 km. 

Alte trasee catre statiunea Pomorie de pe litoralul bulgaresc, cu plecare din ale orase ale Romaniei:

  • Daca vii dinspre Constanta, cel mai scurt drum pana la Pomorie este cel pe traseul Constanta – Negru Voda – Kardam – Dobrici – Varna – Pomorie (262 km)
  • Daca pleci de la Brasov, cel mai scurt traseu este cel pana la Bucuresti si apoi ruta Ruse – Burgas – Pomorie (520 km) 
  • Daca vii dinspre Iasi, vei merge pe la Galati, Braila, iar de la Constanta poti urma traseul cel mai scurt pe la Negru Voda (679 km de parcurs in total)

Iti reamintim ca la intrarea in Bulgaria trebuie sa achizitionezi vigneta, care poate fi cumparata fie de la vama, fie online si care costa 15 leva/saptamana. Daca treci pe la Ruse, taxa de pod este de 3 euro/sens. 

Ce sa ai in vedere daca ajungi in statiunea Pomorie

Pomorie este o statiune recomandata turistilor care cauta sa se relaxeze si sa stea departe de freamatul statiunilor mai dezvoltate de pe litoralul bulgaresc si totodata celor care doresc sa se bucure de diversele tratamente si terapii cu namol. 

Pomorie este impartita in doua zone, similar statiunilor Nessebar si Sozopol. Exista aici centrul vechi al orasului, unde sunt si cateva mici atractii, si zona noua, care se intinde in afara acestuia si unde sunt asezate resorturile mai mari, cu un raport calitate/pret foarte bun. 

Orasul Pomorie are o istorie indelungata, fiind fondat in secolul IV i.Hr. langa lacul sarat cu acelasi nume, lac considerat de tracii antici ca fiind sacru, gratie proprietatilor sale curative.

Pomorie este inconjurat de zeci de podgorii intinse pe cateva sute de hectare, carora li se adauga numeroase livezi si gradini de legume, zona fiind cunoscuta pentru abundenta sa de fructe si legume proaspete din productia locala, dar si pentru cateva soiuri de vin foarte apreciate. 

Lacul Pomorie are un continut ridicat de sare (70%), fiind de 4 ori mai sarat decat apa marii. Extragerea sarii din acest lac a dus in trecut la o imbogatire considerabila a zonei, iar in prezent, namolul extras de aici este folosit pentru tratarea a numeroase afectiuni precum reumatismul sau artritele. 

Zona lacului Pomorie este o adevarata atractie si in sfera ornitologica, pentru ca gazduieste mai bine de 200 de specii de pasari care pot fi observate in perimetrul lacului. Daca ai noroc, poti admira aici specii pe cale de disparitie precum cormoranul pitic sau pelicanul cret. 

Vremea in Pomorie. Care este cea mai buna perioada pentru o vacanta aici 

In statiunea Pomorie Bulgaria vei gasi vreme buna pe intreaga durata a sezonului cald, iar asezarea sa sudica permite desfasurarea unui sezon estival mai lung comparativ cu statiunile de pe litoralul romanesc sau cu cele din nordul litoralului bulgaresc. 

Apa marii cunoaste o racire lenta, iar toamna este mai calduroasa in Pomorie si de lunga durata. Temperatura medie de toamnă este de 20,5 grade, astfel ca exista sanse sa te poti bucura de vreme buna in vacanta din Pomorie si la inceputul lunii octombrie. 

Cele mai mici sanse de ploaie in Pomorie sunt in luna august, atunci cand se intregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, cu o medie de 25 de grade la umbra. 

Despre plaja Pomorie, lunga si premiata Blue Flag

In statiunea Pomorie, plaja are malul jos si nisip fin, fiind caracterizata de un orizont complet deschis din partea estica si pana in vest. Pomorie are o linie de coasta lina, cu o panta usoara si este destul de sigura pentru copii si pentru inotatorii fara experienta. 

Plaja Pomorie Bulgaria masoara aproximativ 4 kilometri in lungime si este premiata cu “Blue Flag” pentru calitatea sa. Nisipul de aici este bogat in fier. 

La prima ora a diminetii, inainte de rasarit, aerul este bogat in ozon si ioni negativi, razele ultraviolete si iod, lansate sub forma de gaz de catre algele marine.

Plaja centrala din Pomorie este organizata cu sezlonguri si umbrele, iar in apropiere gasesti cateva restaurante, terase si baruri. Este descrisa de catre turistii care au fost aici ca fiind linistita, curata si cu o apa calma si limpede. 

plaja pomorie

Hoteluri in Pomorie. Unde te poti caza daca iti faci concediul aici 

In zona mai noua a statiunii Pomorie gasesti resorturile mari de 4 si 5 stele, cu cazare in regim all inclusive si cu toate facilitatile necesare unui concediu reusit, asezate direct pe plaja sau in imediata vecinatate a acesteia. 

Dintre hotelurile existente in Pomorie iti recomandam sa consulti oferta de la Sunset Resort Pomorie, un complex localizat pe plaja din sud-vestul statiunii, cu cazare in 5 cladiri de apartamente si 6 vile de lux, toate asezate pe faleza. Complexul este construit pe o suprafata mare, de 115.000 mp si ofera unele dintre cele mai apreciate servicii din zona. 

Grand Hotel Pomorie se afla intre mare si Lacul Pomorie si gazduieste si un centru medical, o piscina interioara cu apa minerala sarata si o serie impresionanta de tratamente curative balneo. 

Sunset Resort Pomorie

Ce poti sa faci in Pomorie. Tratamente cu namol, aquapark si alte activitati

Tratamentele cu namol extras din Lacul Pomorie reprezinta una din principalele atractii ale statiunii si motivul pentru care o parte dintre turistii care vin sa-si petreaca vacanta aici aleg statiunea Pomorie. Cele mai multe dintre hotelurile mari din Pomorie au un centru medical, unde turistii pot face diverse tratamente pe baza de namol.  

Poti citi mai multe informatii despre acest subiect in articolul: Despre lacul Pomorie Bulgaria, celebru pentru namolul curativ si salinitatea  ridicata

Sunset Aquapark Pomorie este una dintre atractiile principale ale statiunii, in mod special pentru familiile cu copii care cauta si alte alternative de distractie in afara de plaja. 

Parcul acvatic este unul dintre cele mai mari din sudul litoralului bulgaresc si are o varietate de tobogane si alte atractii, impartite pe grade de dificultate. Printre cele mai apreciate se numara Mini Pendulum, Kamikaze, toboganul cu cadere libera Free Fall, Water Whirlwind, Typhoon Tunnel, No Gravity si spirala, insa parcul are si zone speciale pentru odihna si relaxare. 

In partea veche a statiunii Pomorie pot fi admirate o serie de cladiri istorice vechi, cu primul nivel din caramida si al doilea imbracat in lemn, similare celor din Nessebar si Sozopol. 

Biserica Nasterii Fecioarei Maria, Muzeul de Istorie din Pomorie, Manastirea St George si Mormantul tracic din Pomorie sunt cateva dintre obiectivele care pot fi vizitate daca te afli in vacanta aici. 

Chiar daca este o statiune orientata catre vacantele de familie mai linistite, in Pomorie se organizeaza destul de frecvent anumite festivaluri de muzica si alte evenimente culturale, ceea ce o face sa fie totusi destul de animata in centru. 

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt mai scazute in Pomorie comparativ cu preturile intalnite in statiunile mari precum Sunny Beach sau Nisipurile de Aur. Asadar, preturile din meniurile restaurantelor, preturile la suveniruri si chiar preturile la taxi au fost raportate de catre turistii care au vizitat acest loc ca fiind mai mici. 

Atractii in apropiere de Pomorie. Ce poti vizita in imprejurimi  

Nessebar se afla la 19,3 kilometri de Pomorie, asadar nu vei face pana aici mai mult de jumatate de ora cu masina. Orasul vechi din Nessebar este o atractie in sine si se afla in patrimoniul mondial UNESCO. Gasesti multe obiective turistice aici – bisericile vechi, zidurile vechii cetati, ruinele amfiteatrului, mai multe muzee, insa Nessebar este locul potrivit si pentru cinele romantice sau pentru o experienta culinara in sine, gratie multitudinii de restaurante cu specific pescaresc. 

Burgas se afla la 18,5 kilometri sud de Pomorie si poate fi un alt loc interesant de vizitat. Poti face aici o plimbare pe aleile pietonale din centrul vechi, poti vedea Gramofonul, poti vizita Parcul Gradina Marii care se intinde pe o lungime de 7 kilometri sau poti face o scurta plimbare pe digul din Burgas

Sunny Beach este la 20 de kilometri de Pomorie, iar aici gasesti cu mult mai multa animatie decat in Pomorie, respectiv un parc de distractii, spectacole de circ, pista de karturi, dar si posibilitatea de a lua lectii de mini golf, de a face excursii de tip safaari, offroad, croaziere cu tematica si multe altele. Tot in Sunny Beach vei gasi si cea mai animata viata de noapte din toate statiunile litoralului bulgaresc.

Sozopol este la 52 de kilometri distanta de Pomorie, asadar vei face pana aici aproximativ o ora cu masina. Sozopol este varianta mai pitoreasca a Nessebarului, este impartit tot intr-o parte noua si o parte veche a orasului si este vizitat cu precadere de localnici si mai putin cunoscut maselor de turisti. Poti admira aici multe case traditionale vechi, cu o istorie de peste 100 de ani si poti lua masa la unul dintre restaurantele de pe malul marii. 

Castelul Ravadinovo poate fi un alt loc de interes, mai ales daca alegi sa vizitezi Sozopol, caci intre cele doua obiective distanta este una nesemnificativa. Vizita la Ravadinovo poate fi un succes mai ales daca te afli alaturi de copii, pentru ca micutii se pot bucura aici de mai multe activitati precum lectii de calarie la micul centru de echitatie, vizita la o mica gradina zoologica, cinematograf in aer liber si, desigur, frumusetea Castelului de basm de la Ravadinovo. 

In concluzie, daca te numeri printre cei care vor sa-si petreaca vacanta intr-un loc mai relaxant si lipsit de agitatia specifica marilor statiuni, poti lua in considerare un sejur in Pomorie. Gasesti aici hoteluri bune, cu cazare in regim all inclusive, plaja frumoasa si vreme buna chiar si la inceput de toamna.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?