Reteta de Portokalopita, desert grecesc cu foi de placinta si portocale 10 August 2020 Grecia Postat de Iulia Stanescu Daca iti doresti sa aduci aroma Greciei la tine acasa, pregateste-le celor dragi aceasta reteta delicioasa de Portokalopita, prajitura cu portocale si foi de placinta. Se prepara rapid, in doar 15 minute, apoi are nevoie de o ora pentru a se coace la cuptor. Ingrediente 500g de foi de placinta phyllo4 oua mari200g de zaharcoaja de la doua portocale300g de iaurt grecesc2 lingurite de extract de vanilie1 lingurita de praf de copt200ml plus inca doua linguri de ulei de floarea soarelui Pentru sirop 200g zahar360ml apa caldutasucul de la doua portocaleun bat de scortisoara Instructiuni Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Scoate foile de placinta din pachet si marunteste-le bine, folosind un cutit sau cu mainile. Unge o tava de copt cu ulei de floarea soarelui. Combina ouale si zaharul intr-un vas mare. Bate cu un mixer de mana pana cand amestecul are o culoare pala. Adauga cooaja de portocala, iaurtul grecesc, extractul de vanilie si praful de copt. Amesteca in continuare la viteza medie pana cand se combina totul. Adauga apoi incet uleiul de floarea soarelui si bate din nou. Incorporeaza si foile de placinta maruntite, amestecand usor cu spatula, pana cand sunt incoporate complet. Pune mixtura in tava si coace timp de o ora. Intr-un ibric, pune apa, zaharul, sucul de portocala si batul de scortisoara la fiert, pe foc mediu. Lasa sa fiarba timp de 2 minute, apoi ia de pe foc. Pune siropul fierbinte peste prajitura racita sau invers. Lasa sa stea timp de o ora, pana cand tot siropul a fost absorbit. Iar daca ti-am facut pofta de vacanta pe taram grecesc, vezi aici toate ofertele pentru Grecia 2021 pe care ti le-am pregatit la Travel Planner.