Supa traditionala greceasca de fasole cu legume. Cum poti sa prepari fasolada rapid la tine acasa

Daca ti s-a facut dor de incantatoarea Grecie sau daca pur si simplu ai ramas in pana de idei la capitolul feluri de mancare usor de preparat acasa, iti sarim in ajutor cu o reteta traditionala de fasolada, nu inainte de a-ti povesti si cateva detalii interesante despre aceasta supa delicioasa a grecilor. 

Cunoscuta in aproape toate colturile Greciei si recunoscuta ca fiind unul dintre preparatele nationale, acest tip de supa de fasole este pe cat de simplu, pe atat de savuros si asta pentru ca imbina perfect gustul radacinoaselor cu fasolea boabe si rosiile. Desigur, toate acompaniate de nelipsitul ulei extravirgin de masline, fara de care bucataria greceasca n-ar mai fi la fel. Si sa nu crezi ca grecii fac economie cand vine vorba de uleiul de masline in mancare, chiar si in cazul supelor cum este fasolada.

Pentru un rezultat cat mai delicios, e bine sa folosesti fasole boabe alba de dimensiuni mari, de buna calitate – asadar evita fasolea la conserva pentru acest tip de supa.

BY THE WAY: Ai chef sa incerci toate bunatatile bucatariei grecesti chiar la mama lor acasa? Te asteptam pe travelplanner.ro cu o multime de oferte de vacanta pentru Grecia, carora li se adauga si alte propuneri interesante pentru Bulgaria si Turcia. Nu mai ezita si alege ce ti se potriveste mai bine!

Ingrediente pentru fasolada 

  • 500 g fasole boabe alba – cu bob mare
  • 2 rosii de dimensiuni medii 
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi 
  • 1 mar
  • 150 ml ulei de masline
  • 3 tije de telina apio
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Mod de preparare fasolada

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, urmand sa fie folosita pentru prepararea supei a doua zi. Daca ai in plan sa folosesti o oala cu presiune, poti sari peste partea cu inmuiatul boabelor de fasole, caci aceasta se va gati, in mod evident, intr-un timp mult mai scurt. 

Ceapa taiata marunt se pune la calit in uleiul de masline, intr-o oala adanca. Dupa ce devine usor aurie, se adauga morcovii taiati cubulete si telina apio, taiata in bucatele medii. 

Se adauga si rosiile taiate cubulete, fasolea boabe, pasta de tomate, se amesteca si se completeaza cu apa. Nu uita sa adaugi si marul, pentru un plus de savoare. Asa cum vei vedea in video-ul de mai sus, la final, marul se scoate din supa si se arunca, insa va lasa o aroma aparte preparatului. 

Daca folosesti oala cu presiune, supa ta va fi gata in aproximativ 30 de minute, iar daca ai lasat fasolea la inmuiat peste noapte si pentru a prepara supa folosesti o oala clasica, timpul de fierbere ar trebui sa fie intre 1 h- 1.30 h, insa poate fi si mai mare daca fasolea aleasa de tine nu se fierbe usor sau nu a stat suficient la inmuiat. Ai grija sa completezi cu apa in cazul in care supa devine prea densa in timpul procesului de fierbere. 

Ti-am facut deja pofta sau vrei sa mai explorezi si alte retete din bucataria greceasca? Gasesti o multime de astfel de propuneri culinare la noi pe blog, iar pe site si mai multe oferte pentru vacante in Grecia, Bulgaria si Turcia, astfel incat sa poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro