Reteta greceasca de sos feta cu fistic

Preparatele cu branza feta se numara printre vedetele bucatariei grecesti, iar acest sos cu fistic maruntit nu face nicio exceptie, mai ales ca poate fi considerat o fuziune intre bucataria greceasca si cea turceasca. 

Se spune ca sosul de feta cu fistic este originar din Creta, asadar daca ajungi pe acolo, nu uita sa-i acorzi o sansa, caci s-ar putea sa ramai placut surprins. Desigur, pana atunci, il poti prepara foarte simplu chiar in bucataria ta!

Iti recomandam ca pentru aceasta reteta sa folosesti branza feta, nu alt tip de branza, pentru ca rezultatul sa fie cat mai apropiat de varianta traditionala.  

P.S: Daca ti-am facut pofta de vacanta in Grecia, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte, carora li se adauga si alte oferte tentante pentru Bulgaria si Turcia, astfel incat sa te poti orienta catre destinatia cea mai potrivita tie!

Ingrediente sos feta cu fistic – 4 persoane

  • 400 g branza feta
  • 150 g miez de fistic
  • 3-4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de iaurt grecesc gras 
  • un varf de lingurita de fulgi de chilli
  • 100 ml ulei de masline
  • sare 

Mod de preparare sos feta cu fistic

Pentru a pregati aceasta crema de branza vei avea nevoie de un vas incapator cu maruntitor, in care vei pune intai de toate miezul de fistic si uleiul de masline. Mixandu-le, vei obtine o pasta groasa si extrem de aromata, pe care o vei completa ulterior cu branza feta taiata cubulete, iaurtul grecesc si celelalte ingrediente. 

Le vei mixa pe toate pana cand crema capata un aspect omogen si o culoare uniforma. 

Pare wow, insa cam acesta este tot procesul de preparare. Iti mai ramane sa asezi crema de branza cu fistic intr-un vas potrivit, sa o ornezi dupa bunul plac sau cu putin fistic maruntit extra pe deasupra si sa o servesti alaturi de pita greceasca sau oricare alt tip de paine, caci crede-ne, nici nu va mai conta 🙂

Ti-am facut pofta atat de tare incat ai vrea sa incerci acest aperitiv chiar in tara sa de origine? Iti aducem aminte ca la noi pe site gasesti oferte avantajoase pentru vacante in Grecia, dar si vacante in alte destinatii apropiate de casa, precum Bulgaria sau Turcia. Te asteptam sa le descoperi pe toate!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?