Rețetă de cafea grecească – Cum se prepară cafeaua în stil grecesc aka ELLINIKOS KAFES

Postat de

Cafeaua grecească este un preparat puternic de cafea, care se servește cu spumă pe deasupra (kaimaki) și cu zaț, în partea de jos a canei. Este un stil de cafea preparat folosind boabe de cafea măcinate foarte fin, fără filtrare. „Ellinikos Kafes” este preparat într-o oală specială, numită briki, care vine în diferite dimensiuni, pentru a crea cantitatea potrivită de spumă.

Prepararea cafelei grecești necesită un pic de tehnică și mult „meraki”. Așa că am reunit toate micile trucuri și sfaturi și tot ce trebuie să știți pentru a o pregăti în mod tradițional.

Ingrediente: 

Cafeaua grecească este preparată în funcție de preferințe și există patru tipuri principale. Pentru fiecare tip veți avea nevoie de cantități diferite de zahăr și de cafea. Încercați să experimentați pentru a afla care se potrivește gustului dumneavoastră. 

„Sketos” (simplu, fără zahăr): Dacă vă place cafeaua fără zahăr, adăugați doar 1 linguriță de cafea.

„Metrios” (dulceață medie): 1 linguriță de cafea, 1 linguriță de zahăr

„Glykos” (dulce): 1 linguriță de cafea, 2 linguri de zahăr

„Vary glykos” (cafea dulce extra-puternică): 3 lingurițe de zahăr și 2 lingurițe de cafea

Echipament pentru prepararea cafelei grecești

În primul rând începeți cu echipamentul potrivit. Pentru a pregăti cafea grecească veți avea nevoie de un briki și de ceașcă de cafea grecească. Acest tip de ceașcă de cafea are o capacitate de aproximativ 60-70 ml).

Echipamentul principal de care veți avea nevoie este un „briki”. Vine în diferite dimensiuni de cupă pentru a crea cantitatea potrivită de spumă, care este o parte foarte importantă a procesului. O indicație a unei cafele grecești bune este spuma („kaimaki”). Dacă se păstrează în timpul servirii, acest lucru este un indicator asupra modului corect în care este prăjită cafeaua. 

Cum se prepară cafea greacă autentică

În primul rând, pentru a prepara cafea grecească, asigurați-vă că folosiți apă rece. Folosiți ceașca pentru a măsura apa necesară pentru fiecare ceașcă de cafea, astfel încât să aveți proporțiile potrivite. De asemenea, asigurați un nivel mediu, spre scăzut de căldură.

Aveți grijă să nu amestecați cafeaua mereu, în timp ce este prăjită. Se amestecă doar la început și apoi se lasă să se încălzească. Acordați un pic mai multă dragoste și atenție pentru a crea spuma cremoasă potrivită deasupra (kaimaki), care conferă cafelei grecești o textură caracteristică.

Ellinikos Kafes se servește cu granulele de cafea la baza cupei, așa că acordați-i puțin timp să se odihnească după servire. Și nu uitați să serviți totul cu un pahar rece de apă și să savurați, încet, în timp ce vă bucurați de aromele și amestecurile sale pline!

Iar dacă v-am făcut poftă de Grecia, aici găsiți ofertele early booking, cu avans zero și anulare superflexibile, pentru o vacanță fără griji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile