Reteta greceasca de creveti cu feta. Nu ai mancat nimic mai bun 30 September 2020 Grecia Postat de Iulia Stanescu Daca ti-e dor de Grecia, aceasta reteta de creveti cu feta te va face sa te intorci acolo. Se prepara in doar 20 de minute si oricine poate sa o gateasca. Ai nevoie de cateva ingrediente simple, dar savuroase: o ceapa mare, feliata maruntulei de masline extra virgin3 rosii mari coapte, date pe razatoareun pahar si jumatate de vin alb sec2 linguri de oregano uscatpiper alb700g de creveti mari decorticati200g de feta, maruntita2 linguri de patrunjel tocatpaine prajita pentru servirefelii de lamaie pentru servire Mod de preparare Prajeste ceapa intr-o tigaie cu 5 linguri de ulei de masline, la foc mic, pana cand este moale, dar nu maronie. Adauga rosiile si gateste in continuare la foc mediu pana cand sosul s-a ingrosat putin, apoi pune vinul si oregano, asezoneaza cu piper alb si sare si mai gateste inca 2-3 minute. Adauga crevetii si gateste-i pana cand sunt roz. Pune si cea mai mare parte in feta si mai gateste inca doua minute, sau pana cand feta incepe sa se topeasca. Pune in farfurii si presara restul de feta si patrunjelul tocat. Serveste cu paine prajita si felii de lamaie. Iar daca ti s-a facut si mai dor de Grecia, vezi aici ce oferte ti-am pregatit pentru vara 2021.