Reteta de Keftedes. Cum sa faci cele mai gustoase chiftelute grecesti

Postat de

Savuroase, suculente si absolut delicioase. Asa sunt chiftelutele grecesti, celebrele Keftedes. Sunt un aperitiv care se serveste ca parte dintr-un platou de meze, alaturi de sos tzatziki cremos si pita.

Sau le poti incerca si ca fel principal, alaturi de orez basamati si salata greceasca. Iar daca iti mai raman si pentru a doua zi, pune-le intr-un sos de rosii si mananca-le cu piure sau paste.

Ai nevoie de o ora si 30 de minute pentru a finaliza aceasta reteta: 60 de minute pentru preparare si 30 de minute pentru gatire.

Din cantitatile de mai jos faci 40 de chiftelute grecesti. O singura bucata are 63 de kcal.

Ingrediente Keftedes

500g carne tocata de vita
200g carne tocata de porc
1 ceapa rosie medie, taiata fin
1 catel de usturoi mediu, tocat fin
150g paine veche, inmuiata in apa, cu excesul de apa scurs
1 ou mare
1 lingura si jumatate de patrunjel tocat
1 lingura si jumatate de menta proaspata si doar un praf de menta uscata
2 linguri de ulei de masline
1 lingura si jumatate de otet de vin rosu
1 lingurita de oregano
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
ulei pentru prajit
faina pentru a le tavali

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Mod de preparare

  1. Adauga toate ingredientele pentru Keftedes intr-un vas mare si amesteca bine timp de 5-10 minute, cu ajutorul mainilor, pentru a se imbina aromele cat mai bine. Acopera cu o folie alimentara si lasa la frigider timp de o ora.
  2. Scoate amestecul pentru Keftedes din frigider si formeaza chiftelute de marimea unei nuci (sau mai mari, daca preferi asa). Tavaleste chiftelutele prin faina, apoi asigura-te ca scuturi excesul. Prajeste pana cand sunt rumenite pe toate partile.
  3. Daca doresti, poti coace Keftedes la cuptor. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, pune chiftelutele pe o hartie de copt unsa cu unt si coace timp de 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.
  4. Serveste cu salata tzatziki si pita.

Incearca aceasta reteta greceasca delicioasa de Keftedes si spune-ne cum ti-a iesit. Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte de vacanta in Grecia!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?