Vinete grecesti cu carne de miel la cuptor. Reteta pentru pranzuri in familie

Postat de

Aceasta reteta delicioasa te duce imediat cu gandul la Grecia. Este gata in 45 de minute si este foarte simplu de preparat. O poti servi alaturi de o salata greceasca.

Ingrediente

6 vinete taiate pe jumatate
4 linguri de ulei de masline
500g de carne tocata de miel
1 ceapa tocata marunt
4 catei usturoi tocati marunt
1 lingurita de scortisoara macinata
jumatate de lingurita de oregano uscat
400g de rosii tocate la conserva
100g stafide
60g seminte de pin coapte
o mana mica de patrunjel tocat
100g de feta maruntita
menta pentru servire

Mod de preparare

Foloseste o lingurita pentru a goli miezul jumatatilor de vinete. Asigura-te ca ramane 1 centimetru pana la margine. Toaca apoi pulpa de vinete ramasa.

Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu. Prajeste mielul pana devine crocant. Da focul mai mic si adauga ceapa, pulpa de vinete si un praf de sare. Gateste timp de 10 minute sau pana cand s-a inmuiat.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Adauga usturoiul, scortisoara si oregano si mai gateste cateva minute inainte de a adauga rosiile tocate. Mai lasa apoi 15 minute pe foc sau pana cand s-a ingrosat. Asezoneaza si adauga stafidele, semintele de pin si patrunjelul.

Incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Pune jumatatile de vinete intr-o tava, pe hartie de copt, apoi umple-le cu amestecul de miel si rosii. Adauga feta maruntita si restul de ulei de masline. Coace 25 – 30 minute sau pana cand vinetele sunt patrunse. Presara cu menta si serveste.

Stim ca ti-am facut pofta de o vacanta in aceasta tara, asa ca arunca o privire la noi pe site, pe ofertele de cazare la hoteluri din Grecia, caci s-ar putea sa gasesti ceva care sa fie pe placul tau!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?