Vinete grecesti cu carne de miel la cuptor. Reteta pentru pranzuri in familie 4 April 2020 Grecia Postat de Iulia Stanescu Aceasta reteta delicioasa te duce imediat cu gandul la Grecia. Este gata in 45 de minute si este foarte simplu de preparat. O poti servi alaturi de o salata greceasca. Ingrediente 6 vinete taiate pe jumatate 4 linguri de ulei de masline 500g de carne tocata de miel 1 ceapa tocata marunt 4 catei usturoi tocati marunt 1 lingurita de scortisoara macinata jumatate de lingurita de oregano uscat 400g de rosii tocate la conserva 100g stafide 60g seminte de pin coapte o mana mica de patrunjel tocat 100g de feta maruntita menta pentru servire Mod de preparare Foloseste o lingurita pentru a goli miezul jumatatilor de vinete. Asigura-te ca ramane 1 centimetru pana la margine. Toaca apoi pulpa de vinete ramasa. Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu. Prajeste mielul pana devine crocant. Da focul mai mic si adauga ceapa, pulpa de vinete si un praf de sare. Gateste timp de 10 minute sau pana cand s-a inmuiat. Adauga usturoiul, scortisoara si oregano si mai gateste cateva minute inainte de a adauga rosiile tocate. Mai lasa apoi 15 minute pe foc sau pana cand s-a ingrosat. Asezoneaza si adauga stafidele, semintele de pin si patrunjelul. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune jumatatile de vinete intr-o tava, pe hartie de copt, apoi umple-le cu amestecul de miel si rosii. Adauga feta maruntita si restul de ulei de masline. Coace 25 – 30 minute sau pana cand vinetele sunt patrunse. Presara cu menta si serveste. Stim ca ti-am facut pofta de Grecia, asa ca arunca o privire AICI, sa vezi toate ofertele pe care ti le-am pregatit pentru vara 2021, cu avans 0 la rezervare si pachet covid superflexibil.