Shopping in Varna. Centre comerciale, magazine si alte zone potrivite pentru cumparaturi in vacanta

Daca esti un impatimit al cumparaturilor atunci cand te afli in vacanta sau pur si simplu vrei sa te intorci acasa cu o serie de suveniruri si cateva articole vestimentare noi si in acelasi timp planuiesti o vacanta pe litoralul bulgaresc, mai mult ca sigur informatiile din acest articol sunt pentru tine. 

Varna este cel mai mare oras de coasta de la vecinii bulgari, are o multime de atractii, statiuni dezvoltate in imediata vecinatate si este vizitat anual de aproximativ 2 milioane de turisti.

Iar daca statiunile Nisipurile de Aur si Constantin si Elena, aflate la mica distanta de Varna, ii atrag pe cei care vor sa se bucure de serviciile resorturilor cu regim de cazare all inclusive, plaja, soare si multa relaxare, Varna isi asteapta vizitatorii cu unele dintre cele mai bune restaurante din Bulgaria, cu un parc urias foarte aproape de malul marii, o gradina zoologica, un acvariu, spectacole la Delfinariu, o viata de noapte activa, dar si zone potrivite pentru shopping. 

Pe acestea din urma le gasesti prezentate punctual in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte litoral Bulgaria, printre care si hoteluri foarte bune in statiunile apropiate de Varna!

Centre comerciale in Varna 

Daca te incanta sa faci shopping la mall si vrei sa stii care sunt cele mai cunoscute centre comerciale din Varna catre care te poti indrepta, poti introduce pe Harti unul dintre urmatoarele, cu accent pe primele 3 variante: 

Grand Mall Varna, localizat relativ central, insa la aproximativ 4.5 kilometri de plaja orasului, il vei gasi pe bulevardul Akademik Andrei Saharov 2 si este acel gen de centru comercial cu o multitudine de magazine de brand. 

Vei gasi aici atat branduri cu preturi accesibile (H&M, Bershka, LC Waikiki, Pull&Bear, Zara), dar si cateva magazine cu branduri de lux (Elisabetta Franchi). Tot aici poti sa vizionezi si un film sau sa mergi la unul dintre locurile de joaca sau chiar si la Retro Museum. 

Mall Varna se afla in imediata apropiere a primului centru comercial, mai exact la o distanta de doar 15 minute de mers pe jos (1,5 kilometri). Si aici exista o selectie de magazine cunoscute, dar si magazine locale, cinema, loc de joaca si un food court cu restaurante variate. Cu toate acestea, daca tot te afli in Varna, noi te sfatuim sa acorzi o sansa restaurantelor din zona pietonala de centru sau din zona falezei 🙂 

Delta Planet Mall se afla pe bd. Slivnitsa 185, usor inspre periferia orasului si in directia aeroportului din Varna. Aici vei gasi o multime de magazin cu haine (multe cu articole sportive), dar si locuri de divertisment, un magazin IKEA, cafenele si restaurante de tip fastfood (Mc Donalds, KFC, Domino’s, Subway, etc) 

PFOHE Mall e un alt centru comercial din Varna, localizat la o distanta destul de mica de Mall Varna (950 m), la adresa 9009 g.k. Troshevo. In ultimii ani, mai multi vizitatori au scris ca aici se afla foarte multe birouri ale bancilor, o sala de fitness, cateva restaurante, si destul de putine magazine. 

Retail Park Varna se afla relativ aproape de Delta Planet Mall (850 metri) si include un magazin Decathlon, JYSK si un magazin cu mobila bulgareasca, un supermarket pentru animalele de companie – asadar, ai putea veni aici daca esti interesat de unul dintre aceste branduri sau vrei sa te uiti la mobila :). Il gasesti la adresa 310 Vladislav Varnenchik. 

The Cube Mall, pe de alta parte, se afla la iesirea din Varna in directia Palatului Euxinograd si relativ in dreptul plajei Trakata. Din centrul orasului si pana aici sunt aproximativ 7,7 kilometri. Nu este genul de mall cu multe magazine de brand, ci mai degraba un loc din care-ti poti face cumparaturile dintr-un supermarket si in care poti sa-ti mai clatesti ochii la cateva alte magazine micute. 

Alte zone potrivite pentru shopping in Varna

Sigur ca shopping-ul in Varna nu inseamna sa mergi numai in centrele comerciale, mai ales daca e frumos afara iar tu vrei sa te plimbi alaturi de cei dragi. 

Zonele pietonale din Varna sunt impanzite cu magazine, atat cu suveniruri de toate felurile, cu produse handmade, cat si cu magazine  de articole vestimentare si alte obiecte. 

Daca vrei sa-ti faci cumparaturile intr-o astfel de zona, poti sa te orientezi catre: 

Einkaufsstrasse Varna – strada cu magazine in apropiere de Varna Beach. Iti va fi usor sa vii aici daca mergi la plaja centrala din Varna, la acvariu sau intr-o plimbare prin parcul Primorski. 

Slivnitsa street – o alta strada cu magazine din Varna, in aceeasi zona cu prima. Poti porni de la intrarea centrala in parcul Primorski si o poti lua in directia strazii Kniaz Boris, pe jos pana in Piata Independentei. Vei observa ca exista multe magazine cu branduri internationale, insa si o serie de magazine bulgaresti, destul de renumite. 

Pietele din Varna nu lipsesc, iar daca te numeri printre cei care vor sa exploreze culori si arome sau pur si simplu vrei sa-ti iei cateva fructe proaspete, poti alege unul dintre urmatoarele locuri: 

  • Piata Centrala din Varna (localizata pe strada D-r Piskiuliev). In apropierea acestei piete sunt si cateva magazine cu bijuterii. 
  • Piata Albastra (sau Blue Market), localizata central, la cativa pasi de Catedrala din Varna. Poti cumpara de aici fructe si legume, insa si suveniruri la preturi ok, carti sau haine. 
  • Piata de flori Chataldzha din Varna, cu o selectie destul de variata de flori. O vei gasi tot in zona parcului Primorski si chiar daca nu ai vreo ocazie speciala pentru care trebuie sa cumperi un buchet, s-ar putea sa-ti placa sa faci o plimbare printre atatea culori si parfumuri 🙂 

Informatii utile despre cumparaturile in Varna

Daca intentionezi sa vii in Varna la cumparaturi, trebuie sa stii ca in marile magazine (magazinele de brand, magazinele cu vitrina din zonele pietonale, magazinele din mall-uri) vei putea plati fara probleme cu cardul. 

Pe de alta parte, daca vrei sa cumperi de la tarabele din piete (legume, fructe, flori), de la tarabele cu suveniruri sau te nimeresti in vreun targ de vechituri/cu articole vintage, sansele sa poti plati cu cardul sunt mici, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai leva cash la tine. 

In cazul in care vrei sa scoti bani de pe card sau sa schimbi la o casa de schimb valutar, te sfatuim sa eviti bancomatele Euronet (au comision de retragere destul de mare), si sa te indrepti catre birourile de exchange de la bancile cunoscute. Nu schimba bani pe strada si verifica intotdeauna daca respectivul birou de exchange percepe comision. 

Exista sansa sa poti negocia in piete, la targuri sau la unele mici tarabe cu suveniruri, insa aceasta practica este total straina in magazinele de brand, centre comerciale, etc.  

Centrele comerciale din Varna functioneaza de regula in intervalul orar 10.00-22.00, insa unele mall-uri se inchid si la ora 21.00. Iti recomandam sa verifici programul inainte sa mergi la unul dintre aceste magazine, mai ales daca stii ca ajungi catre ora de inchidere. 

In loc de concluzie

Iti dorim cumparaturi placute si speram sa te intorci acasa cu cele mai frumoase amintiri din timpul vacantei tale pe litoralul bulgaresc, iar daca obisnuiesti sa faci shopping in Varna si ai mai multe ponturi referitoare la magazine cu reduceri sau alte locuri in care merita sa-ti faci cumparaturile, le asteptam cu mult interes. 

Desigur, iti readucem aminte ca la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte pentru vacantele pe litoralul bulgaresc, cu o multime de variante de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel potrivit tie!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?