Skala Sotiros Beach, plaja linistita din Thassos unde timpul pare sa se opreasca in loc

Skala Sotiros Beach este plaja care apartine de statiunea cu acelasi nume, un loc linistit si retras din nord-vestul insulei Thassos. Pentru cei care cauta sa-si rezerve cazare intr-un loc mai ferit de agitatie sau pentru cei care vor sa se indrepte catre o plaja mai degajata, Skala Sotiros Beach poate fi o varianta buna, mai ales ca in imprejurimi exista si toate facilitatile necesare unei experiente confortabile. 

Daca si tu ai in plan sa-ti faci vacanta in Thassos si vrei sa te pui la curent cu informatii legate de plajele mai zen ale insulei, s-ar putea sa gasesti informatiile de mai jos ca fiind utile. 

Iar daca nu te-ai hotarat inca si unde anume vrei sa te cazezi, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, astfel incat sa poti selecta rapid si simplu exact ce ti se potriveste mai bine!

HINT: In cazul in care vrei sa stii de acasa care sunt cele mai potrivite plaje din Thassos pentru tine, iti recomandam sa arunci o privire si pe informatiile de aici: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Skala Sotiros Beach Thassos 

Gasesti plaja Skala Sotiros din Thassos in partea de nord-vest a insulei, in dreptul statiunii cu acelasi nume si intre statiunile Skala Kalirachi si Skala Prinos.

Daca esti cazat chiar in Skala Sotiros, poti ajunge usor la plaja, pe jos. O vei gasi in imediata vecinatate a portului de agrement. 

Daca vii dinspre Skala Kalirachi si vrei sa incerci intr-o zi si aceasta plaja, vei face doar 5 minute cu masina, iar daca vii din Skala Prinos, in jur de 7 minute. 

Pe de alta parte, daca vii catre aceasta plaja din zona Limenas, ia in considerare distanta de 20,5 kilometri. Din Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos) vei face pana la Skala Sotiros Beach aproximativ 25 de minute, iar daca vii din Potos, cam jumatate de ora (22,6 kilometri distanta). 

Poti ajunge in Skala Sotiros si cu autobuzul local, pe care-l poti lua din Limenas. Gasesti aici mai multe informatii referitoare la program si preturi bilete. 

Cum arata Skala Sotiros Beach Thassos si ce servicii sunt aici 

Plaja Skala Sotiros Thassos nu se numara neaparat printre cele mai reusite astfel de locuri din insula, insa putem spune ca are tot ce-ti trebuie daca vrei liniste si relaxare. 

Exista aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, asadar vorbim despre o plaja organizata, iar in imediata apropiere gasesti terase si taverne – deci poti lua masa in zona si iti poti procura racoritoare, etc. 

Intrarea in apa este relativ lina, insa pe unele segmente exista pietre in mare, asa ca iti recomandam sa-ti iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa – te va feri de julituri si de neprietenosii arici de mare. 

La extremitati plaja se ingusteaza, insa tot in aceste zone vei gasi si segmente de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul in cazul in care nu vrei sa stai pe sezlong. 

Skala Sotiros Beach Thassos este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris.

Cea mai buna perioada pentru o vizita la plaja Skala Sotiros Thassos

Spre deosebire de alte plaje din insula, Skala Sotiros Beach nu devine foarte aglomerata nici macar in plin sezon. Sigur, este si o chestiune de noroc daca vei prinde sau nu sezlongurile din primul rand libere, insa in general acestea se ocupa la primele ore ale diminetii in perioada iulie-august. 

Totusi, Skala Sotiros ramane o plaja mai putin frecventata, poate si pentru ca in imprejurimi nu ai prea multe chestii de facut – in general, statiunea este potrivita celor care cauta sa-si traga sufletul si sa se bucure de mai multa relaxare. 

Pe de alta parte, daca vii aici in mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, ai sanse si mai mari sa te poti bucura de toata linistea la plaja. In iunie, apa marii in Thassos atinge temperaturi medii de 22 de grade, in timp ce in septembrie, aceeasi medie inregistreaza 23 de grade. 

Daca nu stii cand ar fi mai bine sa-ti faci vacanta in Thassos din punct de vedere al prognozei meteo, te-ar putea ajuta si informatiile de aici: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje apropiate de Skala Sotiros Beach

Sigur, Skala Sotiros Beach este doar una dintre zecile de variante de plaje din Thassos, insa daca vrei sa te limitezi la aceasta parte a insulei si sa nu te indepartezi prea tare de Skala Sotiros, ti-ai putea indrepta atentia catre unul dintre urmatoarele locuri: 

Plaja Dasilio, localizata la 4,7 kilometri de Skala Sotiros, este tot o plaja linistita, care are atat segmente amenajate, cat si zone libere. Sunt segmente bine organizate in dreptul unor hoteluri precum Eleani, Artemis si Vegina, dar si taverne si terase cu review-uri bune in apropiere de Dasilio. 

Plaja Platana se afla la 7,7 kilometri de Skala Sotiros Beach, este tot o plaja buna pentru relaxare, ingusta, cu diverse facilitati si servicii (dus, toaleta, un mic bar). 

Plaja Skala Rachoni, o alta varianta de plaja din apropiere, pe care o vei gasi la 8,9 kilometri distanta, este o plaja ingusta, insa organizata cu sezlonguri si umbrele si cu o intrare lina in apa. Exista si cativa pini pe plaja, care ofera umbra naturala in unele zone. 

Plaja Arriba este la 8,7 kilometri de Skala Sotiros si, desi este ingusta, este bine organizata si potrivita familiilor cu copii. 

Plaja Pachis este localizata la 10,7 kilometri distanta, este ingrijita, are distinctia Blue Flag, iar in spatele plajei vei gasi si barul cu acelasi nume. 

In loc de concluzie

Plaja statiunii Skala Sotiros poate fi o varianta la indemana daca se intampla sa fii cazat aici sau in imediata vecinatate sau poate fi un loc in care sa te opresti pentru a te bucura de mare si de soare in liniste, eventual daca te decizi sa faci turul plajelor din zona sau sa vizitezi ceva in apropiere.

Exista si plaje mai frumoase pe insula, iar daca esti nehotarat cu privire la locul in care te vei caza, iti recomandam sa verifici ofertele vacanta Thassos de la noi de pe site, caci sunt sanse destul de mari sa gasesti varianta perfecta pentu tine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?