Fabrica de bijuterii Iris Gold Thassos si ce sa ai in vedere daca vrei sa faci o oprire aici

Insula Thassos este considerata a fi insula de smarald a Greciei, pe buna dreptate, daca ar fi sa fim subiectivi, caci peisajele sale superbe si apele de un turcoaz ametitor reprezinta doar cateva dintre motivele pentru care locul este un adevarat magnet pentru turisti. Acestora li se adauga si alte atractii naturale, sate de munte care ascund sute de ani vechime si povesti fascinante, orase animate sau statiuni pitoresti mai retrase, iar pentru cei tentati sa se intoarca acasa si cu suveniruri putin mai pretentioase, fabrica de bijuterii Iris Gold isi asteapta, de asemenea, vizitatorii. 

Daca ai in plan sa vezi zona de sud-vest a insulei si parca simti ca te atrage si o oprire la Iris Gold, poti afla in cele ce urmeaza tot ce presupune o vizita aici. 

Mai mult, daca nu ai gasit inca hotelul ideal pentru tine si totusi ai in plan sa pleci in aceasta insula, te asteptam pe site si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, respectiv cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

HINT: In cazul in care faci parte din randul celor exploratori si vrei sa-ti faci inca de acasa programul pe zile cu tot ce ai de vazut mai important in Thassos, iti recomandam si articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Localizare fabrica de bijuterii Iris Gold Thassos

Iris Gold se afla in partea de sud-vest a insulei Thassos, aproape de Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos) dar si de statiunile Skala Marion si Potos. 

Distanta din centrul Limenariei si pana la Iris Gold Thassos este de doar 2 kilometri, iar daca pleci din Potos, pana aici vei avea de parcurs in jur de 5,7 kilometri. Din Skala Marion vei avea aceeasi distanta de parcurs, numai ca din sens opus.

In cazul in care pleci catre fabrica de bijuterii Iris Gold Thassos din Limenas, capitala insulei, ia in calcul un drum ceva mai lung, de 39 kilometri (in jur de 45 minute cu masina, intr-o zi fara trafic intens). 

Din zona celebrei plaje Golden Beach si pana la fabrica de bijuterii sunt 48 de kilometri, iar din Aliki sunt 25 de kilometri de parcurs pana aici. 

Indiferent din ce zona a insulei vei porni catre Iris Gold, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora – o ora si jumatate pe drum, iar ce este interesant e faptul ca te vei deplasa mai mult ca sigur pe drumul care inconjoara insula – considerat un obiectiv in sine. 

Iris Gold Jewellery Factory, asa cum vei gasi fabrica pe Harti, are spatii de parcare special amenajate pentru clienti. 

Daca esti interesat sa ajungi aici si altfel decat cu masina personala, te-ar putea ajuta si informatiile din acest articol: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Scurt istoric Iris Gold Thassos

Fabrica de bijuterii Iris Gold Thassos a fost fondata sub forma unei micute afaceri de familie de catre grecul Christos Papaziakas, in anul 1973, primul atelier fiind deschis in orasul Salonic. Aici, bijuteriile erau fabricate handmade, iar pana in jurul anului 1990, Iris Gold ajunge sa fie extrem de renumita si apreciata la nivelul intregii tari. 

In 1999, fondatorul afacerii decide sa mute fabrica de bijuterii in insula Thassos, din dorinta de a oferi familiei sale un trai mai frumos, intr-un loc cu adevarat special, urmand ca in 2002 sa deschida un showroom cu vanzare directa chiar in cladirea fabricii. 

Fabrica Iris Gold ajunge sa atraga anual zeci de mii de vizitatori, iar in 2012 conducerea deschide un magazin in centrul orasului Limenas, unde sunt expuse spre vanzare unele dintre cele mai frumoase creatii din aur si din argint.

Incepand cu anul 2017, Georgios Papaziakas preia conducerea afacerii tatalui sau, punand totodata bazele primului magazin online oficial al fabricii, prin intermediul caruia sunt vandute in prezent obiecte pretioase create atat de Iris Gold, cat si de alte marci de renume. 

Ce poti vedea si ce poti cumpara de la fabrica de bijuterii Iris Gold

Iris Gold a strans de-a lungul ultimilor ani sute de recenzii pe Google, iar majoritatea celor care i-au calcat pragul spun ca experienta a fost una pozitiva. 

Aici vei gasi o expozitie de bijuterii cu vanzare directa catre clienti, chiar in cladirea in care accesoriile sunt confectionate. Bijuteriile sunt realizate din aur si din argint, iar unele dintre acestea sunt decorate cu diferite pietre pretioase, care mai de care mai irezistibile. 

Incepand cu cercei, bratari, pandantive, lantisoare, coliere, bratari de picior, inele de logodna, verighete, inele simple, dar si sectiuni amenajate separat cu bijuterii pentru barbati si bijuterii pentru copii – le vei gasi pe toate la Iris Gold Thassos. 

Pe langa bijuterii, mai poti cumpara si icoane (cu rame din lemn si argint), dar si ceasuri. Exista aici si o terasa unde-ti poti trage sufletul dupa sesiunea de cumparaturi 🙂 

O parte dintre cei care au fost in acest loc anii trecuti raportasera preturi usor mai scazute comparativ cu preturile bijuteriilor din Romania. Altii au povestit ca exista si o serie de bijuterii cu preturi piperate. Unii dintre turistii romani au apreciat ca printre personalul angajat se regasea si o vanzatoare de origine romana, care i-a ajutat cu toate detaliile necesare in timpul cumparaturilor. Se pot executa si bijuterii pe comanda, insa e de preferat sa lamuresti cu personalul inainte sa plasezi comanda care este termenul de livrare pentru produsul tau. 

Ca in orice magazin de bijuterii, este recomandat sa verifici daca obiectul cumparat este marcat corespunzator si sa intrebi detalii despre garantie, eventuale ajustari, etc. 

Alte atractii in apropierea fabricii de bijuterii Iris Gold Thassos 

Daca vii dintr-o statiune mai indepartata catre Iris Gold, e posibil sa-ti doresti ca in aceeasi zi sa bifezi mai multe atractii din aceasta zona. In acest sens, iti mai poti indrepta atentia catre: 

Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos, cu multe taverne si terase apreciate, magazine cu suveniruri si o atmosfera boema. Il poti vizita extrem de usor, caci de la Iris Gold si pana in centrul orasului nu vei face mai mult de 3-4 minute cu masina. 

Satul-litoral Pefkari, aflat la o distanta de doar 4,6 kilometri de Iris Gold, poate fi o alta varianta inspirata pentru o oprire, mai ales daca te afli in cautarea unei plaje bine organizate. 

Potos, cea mai animata statiune a insulei si locul in care vei gasi unele dintre cele mai laudate taverne, se afla la 8-9 minute de mers cu masina spre sud, iar multitudinea de activitati pe care le ai la dispozitie aici te vor ajuta sa completezi tabloul unei zile perfecte in Thassos. 

Plaje precum Fari Beach, Skala Marion Beach, Metalia Beach, Notos Beach, Rosogremos Beach, Agia Anna Beach, Psili Ammos Beach sau Salonikios Beach se afla la distante rezonabile fata de Iris Gold, cea mai indepartata dintre cele insiruite mai sus fiind Salonikios, care este localizata la 12,6 kilometri. 

In loc de concluzie

Fabrica de bijuterii Iris Gold poate fi o varianta de loc in care sa petreci timp fie si doar pentru a-ti clati ochii, fie pentru o amintire putin mai pretentioasa pe care sa o iei cu tine acasa. Cert este ca locul se afla intr-o zona care abunda in obiective, ceea ce inseamna ca o scurta oprire aici nu te va impiedica sa vezi si multe alte atractii ale insulei in aceeasi zi. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate colturile insulei si cu un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?