Acvariul din Antalya, locul in care te plimbi prin cel mai lung tunel subacvatic din lume

Acvariul din Antalya este una dintre cele mai vizitate atractii ale orasului si totodata unul dintre cele mai mari complexe de acest tip din intreaga lume.

Daca te afli in vacanta in Antalya alaturi de copii, respectiv intr-o statiune mai apropiata de Antalya City, vizita la acvariu poate fi o experienta interesanta.

Acvariul se afla in centrul orasului, la o distanta foarte mica de cunoscuta plaja Konyaalti si include totodata si alte atractii adiacente precum Snow World, WildPark si Muzeul figurilor de ceara, asa ca nu vei avea sanse prea mari sa te plictisesti, ba, din contra, poate prea putin timp la dispozitie ca sa te bucuri de tot ce e aici . 

Acvariul din Antalya include in jur de 40 de acvarii tematice si gazduieste totodata si cel mai mare tunel subacvatic din lume, cu o lungime de 131 de metri si o latime de 3 metri. 

Despre Acvariul din Antalya si sectiunile sale principale 

Complexul Acvariului din Antalya este asezat pe 3 niveluri si este impartit pe mai multe sectiuni tematice. 

Calatoria ta va incepe cu sectiunea dedicata marilor si oceanelor, unde vei putea observa creaturi care provin din Marea Rosie, Oceanul Indian, Oceanul Pacific si Oceanul Atlantic, dar si vietuitoare din Marea Mediterana, respectiv din jurul provinciei Antalya. 

Ulterior, te vei indrepta catre acvariile dedicate vietii din pesterile subacvatice, pentru ca mai apoi sa observi creaturi din diverse rauri ale lumii, precum Nil sau Amazon. 

Vei trece apoi pe langa o cascada artificiala, catre sectiunea acvariului cu plante, in apropierea caruia ai de traversat si un coridor intunecat. 

Sectiunea dedicata recifelor de corali este cea mai colorata parte a acvariului din Antalya, pentru ca aici vei vedea, pe langa corali vii, exemplare precum pestii clovni, caracatite, caluti de mare si multe alte vietuitoare. Tot in aceasta zona exista si un acvariu cu sturioni. 

Ultima sectiune a acvariului este rezervorul principal, respectiv tunelul lung de 131 de metri, unde vei putea admira in mare parte diferite specii de rechini si pisici de mare. 

SFAT: Vizitatorii sunt rugati inca de la intrare sa nu faca fotografii cu blit, intrucat creaturile subacvatice (care traiesc de regula in medii lipsite de lumina) sunt foarte sensibile la astfel de lumini intermitente si pot fi dezorientate sau pot chiar sa orbeasca. 

FACT: Volumul total de apa din toate acvariile existente aici este de aproximativ 7,5 milioane de litri. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Snow World Antalya si Muzeul figurilor de ceara 

Pe langa cele peste 40 de acvarii cu pesti din toata lumea, in cadrul aceluiasi complex mai pot fi vizitate si Snow World, Muzeul figurilor de ceara si Wild Park. 

Snow World Antalya este locul in care te poti bucura de zapada cat cuprinde (chiar daca afara se intampla sa fie si peste 40 de grade), pe o suprafata de 1500 de metri patrati. Zapada este produsa pe timp de noapte, iar pe timp de zi, vizitatorii se bucura de derdelusuri si de cateva sculpturi in gheata. 

Ce este important de stiut daca vrei sa vizitezi si Snow World este ca e bine sa ai cu tine pantofi/adidasi care sa-ti acopere cat mai mult din picior (nu sandale sau slapi). La intrarea in Snow World ti se va da echipament de iarna (pantaloni si geaca), insa nu si incaltaminte, respectiv caciula. Avand in vedere ca la interior, temperaturile sunt intre 0-5 grade, e posibil sa-ti doresti sa ai totusi ceva mai gros de imbracat la tine. 

Muzeul figurilor de ceara include in jur de 50 de sculpturi din ceara ale unor personalitati celebre, intr-un spatiu de 1000 de metri patrati. Sunt si statui cu un aspect foarte apropiat de realitate, insa si cateva exponate mai nereusite. 

Wild Park este practic o expozitie de reptile din toate colturile lumii, unde ai ocazia sa vezi serpi veninosi, insecte foarte mari si alte creaturi speciale. Este strict interzisa folosirea blitului, iar vizitatorii sunt rugati sa nu bata in sticla pentru a obtine o reactie din partea animalelor. 

Pret intrare Acvariu Antalya si program de vizitare

Pretul intrarii la Acvariul din Antalya variaza in functie de zonele cu atractii pe care intentionezi sa le vizitezi. Poti vizita doar acvariul sau poti cumpara pachete de intrare care includ vizita la Snow World, la Muzeul figurilor de ceara si la Wild Park, dupa cum urmeaza:

  • Vizita la Acvariu: bilet adulti – 33 dolari, bilet copii – 24.75 dolari
  • Vizita la Acvariu + Snow World: bilet adulti – 48 dolari, bilet copii – 36.50 dolari
  • Pachet Mega (care asigura intrarile la toate atractiile): bilet adulti – 74 dolari, bilet copii – 59 dolari 

Poti vedea pe site-ul oficial Antalya Aquarium toate ofertele de care poti beneficia. Gasesti aici inclusiv pachete de tip family. 

Acvariul din Antalya este deschis in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09:30 – 23:00. Administratia recomanda ca ultima intrare la acvariu sa fie cu minimum 30 de minute inainte de ora inchiderii, insa turistii care au vizitat acest loc spun ca este nevoie chiar si de 3 ore pentru a vizita toate atractiile complexului, prin urmare asigura-te ca ajungi aici in timp util. 

Localizare si cum poti ajunge la Acvariul din Antalya

Acvariul din Antalya este localizat in centrul Antalya City si in imediata vecinatate a celei mai cunoscute plaje din acest oras, respectiv plaja Konyaalti. Il vei gasi intre centrul comercial 5M Migros, Minicity si Hillside Su Hotel, in coltul de est al plajei mai sus mentionate.

Poti ajunge la Acvariul din Antalya fie cu masina personala sau inchiriata, fie cu excursiile optionale (prin ghidul tau sau prin alti operatori locali), fie cu transportul in comun. 

Daca alegi varianta transportului in comun, ti-am pregatit si cateva informatii in acest sens, cu plecare din diferite statiuni din zona Antalya:

  • Daca vii din Lara, poti lua unul dintre autobuzele numerotate KL08, LF09 sau LF10, urmand sa cobori la 5 M Migros. 
  • Daca vii din Kemer, poti lua lua orice autobuz din statia de autobuz Kemer care merge spre Antalya. Vei cobora la statia hotelului Su, chiar vis a vis de Acvariul Antalya.
  • Daca vii din Belek, poti lua autobuzul care merge catre Antalya de la statia Serik, urmand sa cobori la 5 M Migros. 

Tine cont ca daca vrei sa vizitezi toate atractiile acestui complex, ai nevoie de mai mult timp la dispozitie (2-3 ore), prin urmare daca alegi sa mergi la Acvariul din Antalya cu o excursie optionala, intreaba de la inceput care este timpul pe care il vei petrece acolo. 

In concluzie, Acvariul din Antalya este un loc interesant de vizitat mai ales daca te afli alaturi de cei mici si daca vrei sa alternezi zilele de plaja si piscina cu alte activitati.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?