Cum iti alegi hotelul in zona Antalya, Turcia. Ponturi pentru a te caza la hotelul potrivit cerintelor tale

Antalya este printre cele mai atractive zone de vacanta la malul marii in Turcia si este vestita pentru resorturile sale, in special potrivite familiilor cu copii. Majoritatea hotelurilor din Antalya sunt resorturi cu foarte multe facilitati si animatie specifica, iar in cele mai multe dintre cazuri, serviciile de aici sunt la un nivel inalt. 

In cazul in care nu calatoresti alaturi de copii, vei gasi in mod evident si hoteluri din categoriile adults only, adults recommended sau deluxe, unde te vei putea relaxa intr-o atmosfera chill out. 

Hotelurile din Antalya sunt clasificate oficial la 5 stele intr-o proportie uriasa, insa nu toate se ridica intr-adevar la aceste standarde, pentru ca criteriile de evaluare din Turcia nu corespund intotdeauna cu cele internationale. De cele mai multe ori, diferentele de pret intre hoteluri fac si diferentele in ceea ce priveste calitatea si varietatea serviciilor oferite, insa acest aspect nu ar trebui sa fie singurul lucru dupa care te vei ghida atunci cand iti alegi hotelul. 

Vei intalni denumiri precum ultra all inclusive, high class, ultimate, diamond all inclusive, insa nu ar trebui sa te lasi convins de aceste adjective, pentru ca ele tin mai mult de marketing.

Te sfatuim sa ceri sfatul unei persoane avizate sau sa faci un research riguros atunci cand te pregatesti sa-ti rezervi o vacanta in Antalya, ghidandu-te dupa mai multe criterii, pe care le vei gasi detaliate si in cele ce urmeaza.

Consultantii Travel Planner iti stau la dispozitie si sunt pregatiti sa-ti ofere cele mai bune sfaturi pentru vacanta in Antalya.

Mancarea si importanta diversitatii la masa in hotelurile din Antalya

Atunci cand te pregatesti sa-ti rezervi cazarea la un hotel din zona Antalya, unul dintre aspectele la care ar trebui sa te gandesti este diversitatea preparatelor pe care le vei intalni in cadrul meselor asigurate.

Daca tii o anumita dieta, daca ai nevoie de un meniu special, daca esti vegetarian sau daca ai un bebelus care a inceput diversificarea, trebuie sa stii ca exista hoteluri care ofera toate aceste servicii in cadrul meselor incluse, insa acestea sunt hotelurile de 5 stele reale, care au intr-adevar un regim de cazare all inclusive superior. 

La astfel de hoteluri vei gasi specialitati diferite de la o zi la alta, din care sa poti alege ce este potrivit pentru tine si inclusiv zone separate cu mancare pentru bebelusi, mancare pentru diabetici si alte preparate speciale. 

Daca vrei ca in anumite seri sa servesti o cina eleganta, la un restaurant cu specific turcesc, asiatic sau cu specificul altor bucatarii, la fel, hotelurile superioare au acest serviciu inclus. In acest caz trebuie doar sa-ti faci rezervare cu minim 24 h inainte, insa e bine sa ai in vedere si faptul ca majoritatea restaurantelor a la carte nu primesc copii sub 12-14 ani.

Accesul la plaja si la piscinele hotelurilor din Antalya 

Inainte sa rezervi hotelul tau din Antalya, e bine sa te gandesti si daca preferi sa stai pe plaja sau la piscina si daca esti dispus sa faci compromisuri in acest sens. Tine cont ca nu toate plajele sunt de nisip in Antalya si nu toate au o intrare lina in mare. Studiaza atent cum arata plaja hotelului la care te vei caza. 

Daca te afli printre cei care prefera piscina, ia in considerare ca la resorturile potrivite familiilor cu copii, toata animatia se intampla in acea zona, prin urmare e posibil sa nu ai parte de foarte multa liniste. 

Daca vrei totusi sa poti citi linistit o carte pe sezlong langa piscina, trebuie sa alegi un resort cu suprafata mare, care ofera si piscine sharing pool, mai linistite, situate intre vilele din gradina. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
Calista Luxury Resort Belek

Tipul de camera potrivit vacantei tale 

Si acest criteriu poate face o diferenta notabila in ceea ce priveste succesul vacantei tale, prin urmare aloca interes si tipului de camera in care vei fi cazat. 

Spre exemplu, daca vrei sa te sa te poti odihni in timpul zilei, nu alege o camera cu vedere spre piscina sau alte zone animate ale complexului. Asa cum spuneam mai sus, in zona de piscina este destul de mult zgomot. 

Daca ai cu tine copii mici, evita duplexurile cu scara interioara. Te vei stresa foarte mult atunci cand copiii ajung in zona scarilor. 

Mai mult, e bine sa te interesezi si care este distanta pe care o ai de parcurs pana la plaja sau pana la piscina, odata ce ai iesit din camera ta, tocmai pentru ca vorbim si de resorturi care se intind pe suprafete foarte generoase. 

E acceptabil pentru tine sa faci 15-20 minute pe jos de la camera pana la restaurant/plaja/piscina, asa cum se intampla in cazul multor resorturi din Belek sau chiar Kemer? Sau ai vrea ca toate facilitatile sa fie concentrate la un loc, cum se intampla in majoritatea hotelurilor din Lara sau Alanya?

Royal Holiday Palace Lara

Facilitati pentru copii oferite de resorturile din Antalya

Daca te vei afla in vacanta alaturi de cei mici, in mod cert ar trebui sa te interesezi si care sunt serviciile de care beneficiaza copiii la hotelul la care veti sta. 

Sunt hoteluri care au un mini-club cu activitati pentru copii intre 4-10 ani, cresa pentru copii mai mici sau chiar baby sitter pentru bebelusi. Serviciul de baby sitter este in toate cazurile contra cost. 

Daca ai copii mai mari, cu siguranta le-ar placea un aqua park sau un luna park cu o multime de distractii care sa le consume energia. Sunt hoteluri care ofera acces la aquapark, dar si hoteluri care au in zona de piscina 2 sau 3 tobogane pentru cei dornici de distractie. 

In general, toate resorturile potrivite pentru familii au animatie pe timp de zi pentru copii si chiar mini-disco dupa masa de seara, insa la hotelurile mai bune vei gasi o paleta mai larga de facilitati dedicate copiilor. 

Hotel Rixos Sungate Kemer

Distanta aeroport-hotel si distanta fata de centrul oraselor

Daca vei calatori spre Antalya cu avionul, te va interesa cel mai probabil si distanta de la aeroport si pana la hotel. Ia in considerare faptul ca in unele cazuri, mai ales in plin sezon, 40 de kilometri se pot parcurge cateodata chiar si in 1.30-2 h cu autocarul, pentru ca traficul poate fi intens. Acest timp este influentat si de opririle care se fac pana la hotelul tau. Poti alege un transfer privat (contra cost) care sa te scuteasca de aceste opriri pentru a lasa alti turisti la hotelurile lor. 

Daca te intereseaza sa te poti plimba linistit in afara resortului fara sa fii nevoit sa iei vreun mijloc de transport, atunci ar fi bine sa te orientezi catre unul dintre hotelurile din apropierea centrului oraselor Kemer, Lara sau Belek. In alte cazuri, e foarte probabil ca la iesirea din resort sa dai de un peisaj pustiu, respectiv o sosea, si sa ai nevoie in mod cert de transport catre zonele mai animate. 

Alte sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand iti alegi hotelul in Antalya 

Tine cont ca in cele mai multe dintre cazuri, vacanta in zona Antalya depinde destul de mult de calitatea hotelului ales, mai ales daca iti faci concediul alaturi de copii mici. Prin urmare, daca hotelul nu va fi pe placul tau, e posibil ca intreaga vacanta sa fie compromisa, pentru ca in general nu ai prea multe activitati extra in apropierea resorturilor mari, localizate la distante mai mari de centrul oraselor. 

Decat sa alegi un resort all inclusive la pret mic in Turcia, te poti orienta mai bine catre o varianta in Bulgaria sau catre un hotel simplu de 2-3 stele cu mic dejun inclus in Grecia, intr-o zona care are multe de oferit si unde nu vei depinde exclusiv de spatiul de cazare. 

Trebuie sa stii ca in Belek si Lara Kundu, sunt multe hoteluri bune care se bucura de notorietate, prin urmare, pe langa serviciile de o calitate garantata, vei plati si eticheta. 

Vei gasi cel mai bun raport calitate pret in statiuni precum Kemer, Side si Alanya.

Royal Holiday Palace Lara

In concluzie, vacanta ta in Antalya are toate sansele sa fie memorabila, cu conditia sa aloci destul de multa importanta aspectelor care tin de locul in care te vei caza. Sfatul nostru este sa nu te lasi neaparat ghidat de ofertele prea tentate si sa te axezi mai mult pe serviciile de care stii ca ai nevoie atunci cand te afli in concediu.

Alte articole care te mai pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?