Cea mai frumoasa statiune din Antalya, Turcia. Detalii despre cele mai incantatoare locuri de vacanta din aceasta zona

Zona Antalya, Turcia, este foarte apreciata de catre turistii din intreaga lume pentru statiunile sale de la malul Marii Mediterane, insa o parte dintre acestea ies ceva mai mult in evidenta prin prisma conditiilor, a calitatii plajelor sau a peisajelor frumoase. 

Cea mai frumoasa statiune din Antalya este, in mod evident, aceea care se va potrivi perfect asteptarilor tale, caci am fi subiectivi daca ti-am indica un loc anume, insa daca te numeri printre aceia care fac research pentru o vacanta pe coasta turceasca a Mediteranei, trebuie sa stii ca exista cateva statiuni ceva mai apreciate pentru particularitatile lor. Gasesti la noi pe site si oferte cazare Antalya, cu o multime de variante din care sa poti alege ceva potrivit pentru tine!

Discutam in acest articol despre unele dintre cele mai frumoase locuri de vacanta din Antalya, Turcia, si totodata despre motivele pentru care aceste statiuni sunt indragite de turistii care au facut deja o traditie din a le vizita. 

Kemer este una dintre statiunile foarte frumoase din provincia Antalya, tocmai pentru ca este inconjurata de foarte multa vegetatie, poate una dintre cele mai abundente din zona, fiind asezata la poalele Muntilor Taurus. 

In Kemer se distinge si un climat mai prietenos, gratie apropierii fata de zona muntoasa, dar si a vegetatiei. Spre deosebire de celelalte statiuni din zona Antalya, in Kemer se intampla frecvent sa se inregistreze cu 2-3 grade mai putin, ceea ce o face mai potrivita pentru cei care sunt constransi sa-si faca vacantele in perioada cea mai calduroasa, respectiv lunile iulie si august. 

Un alt aspect care o face sa fie diferita de celelalte statiuni turcesti de la Mediterana este si faptul ca in Kemer turistii au posibilitatea de a iesi din hotel pe jos, pentru ca majoritatea hotelurilor de aici au in proximitate o mica zona comerciala sau mai animata. 

Kemer are resorturi bune (e drept, nu la fel de opulente precum in Belek), potrivite in special celor care vin in vacanta alaturi de copii, insa gazduieste si hoteluri de lux, adults only sau hoteluri in zona centrului (de altfel, punctul principal de atractie al acestei zone). 

Plajele din Kemer sunt, in cele mai multe dintre cazuri, cu pietris, dar hotelurile bine cotate au si plaje amenajate cu nisip, iar puritatea marii in aceasta zona este un alt plus al statiunii. 

Faptul ca statiunea Kemer ofera turistilor posibilitatea de a practica drumetii, ciclism, rafting, excursii de tip safari, plimbari cu telecabina catre muntele Tahtali, excursii cu barca – toate aceste experiente intr-un cadru inconjurat de natura, aceste oportunitati, alaturi de particularitatile de mai sus, ii pot oferi Kemer-ului titlul de cea mai frumoasa statiune din Antalya. 

Kemer se afla la aproximativ 44 de kilometri de orasul Antalya si la 57 de kilometri de Aeroportul International Antalya. 

Daca vrei sa citesti mai multe informatii despre Kemer, poti accesa articolul: Kemer Antalya, zona de vacanta cu temperaturi mai prietenoase in varf de sezon. Ce sa stii daca-ti faci concediul aici 

Belek, pe de alta parte, este poate cea mai celebra statiune din intreaga zona a Antalyei, fiind recunoscuta pentru hotelurile sale luxoase si implicit unele dintre cele mai bune conditii de cazare. 

Hotelurile din Belek se intind in general pe suprafete foarte generoase, insa cele mai multe dintre ele sunt izolate. Practic, Belek este perceputa cumva drept o grupare de hoteluri, caci nu intalnesti prea des oportunitatea de a iesi din hotel direct intr-o zona publica mai animata. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
Hotel Cornelia Diamond Golf Resort&Spa, Belek

De aceea este important sa fii foarte selectiv atunci cand iti alegi hotelul in Belek, pentru ca se presupune ca acela va fi locul in care vei petrece cea mai mare parte a vacantei tale. 

Desigur ca exista si o gama variata de excursii optionale care pot fi facute si din Belek, alaturi de centrul statiunii care este destul de bine dezvoltat si atractiv pentru cei care vor sa faca shopping, insa vei depinde exclusiv de transport daca vrei sa participi la orice activitate de genul. 

Una dintre atractiile deschise relativ recent in apropiere de Belek si care atrage anual din ce in ce mai multi turisti este The Land of Legends, parcul tematic care include atat un aquapark, cat si un parc de distractii si o zona de shopping cu promenada. 

Nici din Belek nu lipseste vegetatia destul de abundenta, zona fiind recunoscuta pe plan international pentru terenurile sale de golf. Unii dintre cei mai cunoscuti practicanti ai acestui sport la nivel mondial au jucat sau joaca golf in Belek. 

Terenuri de golf si de tenis in Belek, Turcia

Belek se afla la 33 de kilometri de Aeroportul International Antalya si la 42 de kilometri de centrul Antalya City. 

Poti afla mai multe detalii despre aceasta statiune din articolul: Belek, cea mai luxoasa dintre statiunile de pe coasta turceasca a Marii Mediterane . 

Zona Lara-Kundu, perceputa drept o statiune desi in mod concret, Lara este un district al orasului Antalya, este o alta zona de vacanta destul de apreciata in provincia Antalya, in mod special pentru plajele sale, dar si pentru apropierea fata de oras. 

Plajele din zona Lara Kundu sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune plaje din intreaga Turcie, sunt premiate Blue Flag si au o lungime totala de aproximativ 12 kilometri.

Este zona de vacanta din Antalya cu cei mai multi kilometri de plaja cu nisip, insa spre deosebire de alte statiuni din apropiere, peisajul din Lara este ceva mai lipsit de vegetatie. Prin urmare, nu te poti bucura de paduri sau drumetii prin natura daca esti cazat in aceasta zona, exceptand situatiile in care te inscrii la excursii optionale.

Cu toate acestea, Lara Kundu mai are o particularitate – este cunoscuta drept “Vegas-ul Turciei”, pentru ca aici se gasesc cateva hoteluri cu aspect si arhitectura inedita – replici ale unor constructii emblematice din intreaga lume. 

Side nu se numara printre cele mai ravnite statiuni din provincia Antalya, insa la randul sau are plaje late, de nisip, un peisaj destul de verde, insa si un alt plus: siturile arheologice si ruinele de o valoare inestimabila care pot fi vizitate atat in centrul orasului, cat si in vecinatate. 

Prin urmare, daca esti pasionat de istorie si vrei sa ai astfel de locuri care pot fi explorate usor in apropierea locului de cazare, poti opta pentru o vacanta in Side. 

Plaja Side, Turcia

Alanya este una dintre cele mai indepartate zona turistice din provincia Antalya si totodata si cea mai accesibila din punct de vedere al preturilor. Tarifele mai tentante si faptul ca zona gazduieste cateva plaje bune, atractii, obiective turistice – fac din Alanya o destinatie de vacanta destul de vizitata pe parcursul verii. 

Plaja Kleopatra, Alanya

In concluzie, asa cum spuneam si mai sus, cea mai frumoasa statiune din Antalya va fi aceea care corespunde cat mai bine asteptarilor si nevoilor tale, insa cele mai apreciate zone de vacanta din Antalya sunt, fara doar si poate, Belek si Kemer, carora li se pot adauga si alte locuri in masura in care esti interesat de ceea ce ofera fiecare dintre acestea.

Alte articole care te mai pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?