Drumul spre Antalya cu masina. Cel mai bun traseu si distante catre toate statiunile cunoscute

Chiar daca drumul cu masina catre Antalya nu este intotdeauna cea mai aleasa varianta de transport catre aceasta zona a Turciei, fiind totusi mai indepartata de Romania in comparatie cu zona statiunilor de la Marea Egee, exista si romani care aleg sa mearga catre statiunile turcesti de la Mediterana cu autoturismul personal. 

Spre deosebire de drumul cu masina pana pe coasta turceasca a Marii Egee, pana in Antalya se fac cu 2,3 sau chiar 4 ore mai mult, in functie de statiunea in care alegi sa te cazezi, asadar nu vorbim de un drum incomparabil mai lung. 

In general, pana in statiunile relativ apropiate de Antalya City, se fac cam 17 ore pe drum (Kemer, Lara, Side, Belek), iar una dintre cele mai indepartate statiuni turcesti de la Marea Egee este Alanya (vei face pana aici ceva mai mult de 18 ore). 

Drumul cu masina vine la pachet si cu plusurile sale, respectiv costurile mai scazute alocate transportului, dar si posibilitatea de a te deplasa mai usor in zona de vacanta. 

Este recomandat ca drumul sa fie parcurs in doua etape indiferent de statiunea catre care te indrepti, iar in cazul in care nu te-ai hotarat inca asupra locului in care-ti vei petrece vacanta, gasesti pe site-ul nostru cele mai bune oferte de vacanta in Turcia.

Puncte de trecere frontiera Romania-Bulgaria si Bulgaria-Turcia, in functie de zona din care pleci 

Indiferent de zona Romaniei din care vei pleca pe traseul catre Antalya, vei avea de traversat Bulgaria, ceea ce inseamna ca vei trece printr-unul dintre punctele de frontiera ale Bulgariei cu Turcia. 

Cel mai tranzitat punct de trecere frontiera Romania-Bulgaria in drumul catre Antalya cu trecere prin Bulgaria este Giurgiu-Ruse, urmat de Negru Voda-Kardam daca vii dinspre Constanta si de Calafat-Vidin daca pleci din vestul Romaniei. 

Punctele de trecere frontiera intre Bulgaria si Turcia sunt urmatoarele:

Lesovo (BG) – Hamzabeyli (TR) – cel mai recomandat punct de trecere frontiera si totodata cel mai tranzitat. De aici te vei indrepta catre Edirne si cel mai probabil, Istanbul. 

Kapitan Andreevo(BG) – Kapikule Edirne(TR) – de obicei folosit doar in cazul in care primul punct de trecere este foarte aglomerat sau de ajutor daca vii din directia Plovdiv sau Sofia. In cele mai multe cazuri insa, hartile te vor directiona catre Lesovo – Hamzabeyli. 

Malko Tarnovo (BG) – Derekoy Gumruk Kapisi (TR) – il vei tranzita cel mai probabil daca vii din zona Dobrogei 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cea mai buna ruta Bucuresti Antalya si drumul catre statiunile turcesti de la Marea Mediterana

Cel mai bun drum Bucuresti Antalya si totodata cel mai practicat este cel pe la Giurgiu – Ruse – traversarea Bulgariei (Razgrad-Omurtag-Elhovo-Lesovo) – intrare in Turcia pe la Hamzabeyli – Edirne – Istanbul – Bursa – Burdur – Antalya. 

Sunt 1336 kilometri de parcurs pe acest traseu (distanta Bucuresti-Antalya), motiv pentru care este ferm recomandata o noapte de odihna la mijlocul drumului. Poti alege sa petreci o noapte la Istanbul si in acelasi timp sa vizitezi pentru cateva ore acest oras sau poti alege sa dormi la Bursa. 

De la Istanbul si pana in Antalya City sunt 698 de kilometri de parcurs, in timp ce de la Bursa si pana in Antalya City mai sunt 549 kilometri. 

Dupa ce treci de Istanbul, vei traversa podul Osmangazi Koprusu, care traverseaza Golful Izmit in cel mai ingust punct al sau, cu o lungime totala de 2.620 m. 

Zona Antalya include statiuni precum Kemer, orasul Antalya, Lara, Belek, Side si ceva mai indepartata Alanya. In functie de destinatia ta finala, vei mai avea de parcurs intre 20-150 de kilometri. Discutam despre distantele exacte pana in toate statiunile de interes de pe coasta turceasca a Mediteranei intr-o sectiune separata, mai jos. 

Alte variante de trasee catre Antalya 

In general, daca drumul tau se rezuma strict la a ajunge cu masina in zona Antalya, nu ai avea prea multe motive sa alegi alt traseu. 

Pe de alta parte, daca vrei sa treci cu masina si pe coasta Marii Egee din Turcia si ai in plan sa faci o oprire si in acea zona, poti alege traseul pe la Canakkale, insa distanta Bucuresti-Antalya se va lungi.

Prin urmare, daca intentionezi sa vizitezi siturile arheologice din aceasta zona si respectiv sa petreci o noapte in apropiere de Canakkale sau mai jos, poti alege traseul Giurgiu-Ruse – traversarea Bulgariei – Eceabat-Canakkale – Izmir – Aydin – Antalya. Ia in considerare insa ca vorbim totusi de aproximativ 1450 de kilometri, respectiv peste 19 ore de condus.  

In cazul in care vii dinspre Constanta catre zona Antalya, cel mai scurt traseu pe care-l poti alege este cel cu intrare in Bulgaria pe la Negru Voda-Kardam – Varna – Burgas – Malko Tarnovo – Derekoy Gumruk Kapisi, urmand sa iesi dupa Edirne si sa continui traseul catre Istanbul, respectiv catre Antalya. 

Taxe de drum pe traseul Bucuresti Antalya 

In ceea ce priveste taxele de drum din Turcia, trebuie sa stii ca in aceasta tara nu vei avea de cumparat vigneta, insa exista un alt sistem de taxare, automat, prin sistemul OGS sau HGS. 

Autocolantul HGS (timbru) este citit automat cand treci prin dreptul toll-urile de taxare special marcate si poate fi cumparat din benzinarii, din vama sau de la orice oficiu postal din Turcia. Cardul costa 35 de lire turcesti si are disponibil credit in valoare de 30 de lire turcesti (prin urmare, valoarea cardului propriu-zis este de 5 lire turcesti). 

Exista insa si puncte de trecere in Turcia unde trebuie sa achiti taxa de drum cash (spre exemplu, Osman Gazi Bridge, cu o taxa de 70 lire turcesti)

Nu uita insa ca vei traversa Bulgaria in drumul tau spre Turcia, prin urmare va trebui sa cumperi si vigneta bulgareasca, pentru ca in cazul in care esti prins fara, amenzile sunt piperate. La bulgari, vigneta costa 15 leva/saptamana, iar daca vei sta mai mult de atat plecat in concediu, va trebui sa o cumperi pe cea valabila pentru o luna (30 leva). 

In cazul putin probabil in care o vei lua pe la Canakkale in drumul tau catre Antalya, drumului tau i se vor adauga si taxele de feribot (aproximativ 5 euro/persoana, respectiv 30 euro/masina). 

Distanta Bucuresti Antalya si alte distante catre statiunile din aceasta zona 

Distanta Bucuresti Antalya City este de 1336 kilometri, drum care se parcurge de regula in aproximativ 16 ore si jumatate, si asa cum discutam si mai sus, de preferat in doua etape. Tine cont de faptul ca in perioadele foarte aglomerate (in special lunile iulie, august), punctele de trecere frontiera devin mai aglomerate, asadar e posibil ca timpul petrecut pe traseu sa sufere modificari. 

Poti consulta informatii updatate despre traficul la punctele de trecere frontiera Bulgaria – Turcia pe acest site, selectand limba romana. 

SFAT: Nu uita ca pe teritoriul Turciei sa dezactivezi datele mobile si sa mergi cu hartile in modul offline, pentru ca utilizarea acestora poate genera costuri suplimentare destul de importante. 

Alte distante catre statiunile turcesti de la Marea Mediterana, din zona Antalya

  • distanta Bucuresti Kemer – 1367 kilometri 
  • distanta Bucuresti Lara – 1349 kilometri 
  • distanta Bucuresti Belek – 1362 kilometri
  • distanta Bucuresti Side – 1394 kilometri 
  • distanta Bucuresti Alanya – 1453 kilometri 

In concluzie, drumul cu masina catre statiunile turcesti de pe coasta Marii Mediterane nu este imposibil de parcurs si nici extrem de solicitant atata vreme cat alegi sa te odihnesti la jumatatea traseului. Totodata, daca vei tine cont de regulile de circulatie si vei avea la tine toate actele necesare calatoriei cu masina in Turcia, nu ar trebui sa intampini probleme.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?