Albena, pur şi simplu… minunată

albena bulgaria
Postat de

Nu încerc prin acest titlu să acord laude sau credite nemeritate nimănui. Nu câștig nimic prin această afirmație… vă vine să credeți sau nu, titlu este o informație!

Buuun… am scris până acum câteva articole despre Albena, Bulgaria, dar nici o dată din postura de părinte, pentru că aceasta este perspectiva din care scriu acum aceste rânduri. Nu spun că Bulgaria este minunată sau că este cea mai bună alegere pentru concediile noastre, pentru că nu mai este… Ați citit bine, nu mai este cea mai bună alegere. Criza a facut multe locuri accesibile.

Să le luăm pe rând. Vă spun de ce am ales Albena, Bulgaria, iar la final de ce am să fac în continuare aceeași alegere pe viitor.

Prima săptămână de septembrie a coincis cu prima ieșire la mare cu fetița mea, în vârta de numai 10 luni. Am avut de ales între litoralul românesc și litoralul bulgăresc. Am luat ofertele la puricat și am descoperit că ceea ce doream eu (condiții ca acasă – bucătărie sau chicinetă, eventual un grup sanitar de serviciu și pătuț oferit de hotel) se obține mai greu sau cu bani mulți, așa că mi-am îndreptat atenția către oferta vecinilor de la sud de Dunăre. Dintre toate variantele: Primorsko, Nisipurile de Aur și Albena, am ales Albena. Prima variantă a căzut pentru că era prea departe, cea de-a doua pentru că nu consider că stațiunea are caracteristicile uneia pentru familii, iar cea de-a treia a rămas în picioare pentru că Albena (aici urmează recomandări pentru cei care vor să meargă la mare cu copii și să simtă că merg la mare, deși sunt cu copii):

  • este o stațiune închisă (arată ca o mare grădină verde unde intră doar cine trebuie)
  • plaja este curată, lată, nisipul este fin și nu este aglomerație
  • șezlongul nu se plătește, face parte din oferta hotelului la care ești cazat (de fapt este vorba de două șezlonguri plus umbrela de soare)
  • este plină de locuri de joacă și jocuri pentru cei mici, indiferent de vârstă
  • ‘gălăgia’ se oprește la ora 22.30-23.00
  • ai parte și de pădure, căci în spatele hotelurilor este o rezervație naturală (o pădure asemănătoare într-o oarecare măsură cu Pădurea Letea)
  • o stațiune aleasă de foarte mulți părinți din motivele enumerate mai sus
  • mâncarea este bine gătită

După cum băgați singuri de seamă, alegerea nu este de lepădat și ca să fiu ignorat (din ciclu totul se raportează la București), Albena se află la mai puțin de 4 ore de mers cu mașina.

De acum aș putea să închei liniștit pentru că am spus tot ce era de spus. Poate ar fi bine să vă orientați spre hotelurile deja consacrate. Aștept cu interes anul viitor pentru a-mi vedea fetița cum dansează în fiecare seară la mini-disco.

de Daniel OSMANOVICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>