15 atractii si activitati turistice in Bodrum, Turcia si ce trebuie sa stii despre ele

Bodrum este una dintre cele mai cunoscute si apreciate destinatii de vacanta din Turcia, aleasa in mod special de cei care vor sa se relaxeze in resorturi sau de cei care vor sa se distreze in orasul considerat capitala distractiei de pe coasta Marii Egee din Turcia. 

Bodrum City este inconjurat de mai multe statiuni de mici dimensiuni, unde oferta de cazare este variata si, indiferent de locul in care alegi sa te cazezi, ai la dispozitie o serie de atractii deosebite pe aceasta peninsula.

Fie ca te afli in Bodrum cu masina personala, fie ca ai inchiriat una sau te inscrii la unele tururi optionale, exista mai multe locuri si activitati pe care merita sa le vezi sau sa le incerci daca faci parte din randul celor carora le place sa exploreze teritorii noi.

Iar daca ai ceva mai mult timp la dispozitie si nu vrei sa te limitezi doar la Bodrum, inspira-te de aici pentru si mai multe locuri frumoase de vizitat: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta 

Gasesti mai jos o lista a atractiilor si activitatilor pe care le ai la dispozitie in Bodrum, in cazul in care decizi sa iesi din confortul hotelului si sa-ti activezi spiritul aventurier. Mai mult, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte cazare hoteluri Bodrum, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

1.Plajele din Bodrum reprezinta, fara doar si poate, una dintre principalele atractii ale peninsulei, iar daca esti genul care prefera sa exploreze mai multe locuri frumoase la malul marii, in zona Bodrum vei avea ce sa testezi. Desi, in general, plajele din Bodrum sunt ceva mai inguste, exista o serie de plaje potrivite familiilor cu copii, cu intrare lina in apa si nisip fin, plaje bune in apropierea Bodrum City, dar si cateva plaje mai retrase pentru cei dornici de liniste.

Plajele Gumbet, Bitez, Yahsi se numara printre cele mai cunoscute, insa acestora li se adauga si alte plaje aspectuoase precum plaja Aspat, Yalikavak, Camel Beach, sau Meteor. 

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre aceste locuri frumoase de la malul marii din Bodrum, gasesti la noi pe site articolul Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

Plaja Aspat

2.Castelul Sfantul Petru si Muzeul de Arheologie subacvaticva – Castelul a fost ridicat de cavalerii din Rhodos acum mai bine de 500 de ani, la intrarea in oras, si ascunde in spate o istorie aparte. 

Constructia are 4 turnuri (Turnul englez, francez, german si italian), ale caror nume provin de la natiunile implicate in constructia sa de-a lungul vremurilor. Incepand cu anii 1960, Castelul Sfantul Petru gazduieste in interior Muzeul de Arheologie Subacvatica, care poate fi vizitat in intervalul orar 09.00 – 19.30. 

3.Teatrul Antic din Bodrum isi are originile in secolul al IV-lea i.Hr. si ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa catre mare. 

La inceputurile sale, teatrul avea o capacitate de pana la 13.000 de locuri. Teatrul antic a trecut prin doua procese de renovare, in 1970 si in 1990, iar in prezent gazduieste o serie de evenimente culturale. Il vei gasi chiar in centrul orasului Bodrum.  

4.Mausoleul din Halicarnas – in mod cert, unul dintre cele mai cunoscute obiective din zona si chiar din intreaga Turcie, ruinele acestei constructii reprezinta o atractie de interes in peninsula Bodrum. Faptul ca Mausoleul din Halicarnas este considerat a fi una dintre Cele 7 minuni ale lumii antice reprezinta unul dintre motivele pentru care multi turisti se indreapta an de an catre acest obiectiv.

Cu toate acestea, ia in considerare ca in prezent nu vei vedea decat fundatia acestei constructii si cateva ruine ramase din ceea ce a fost candva Mausoleul din Halicarnas. Daca esti pasionat de istorie, e foarte posibil ca locul sa te fascineze, caci a gazduit o constructie de dimensiuni impresionante, pe care o vei putea admira insa doar in fotografii. Tot aici vei gasi si un mic muzeu, iar intrarea costa 12 lire turcesti. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

5.Restaurantele din Bodrum si viata de noapte activa reprezinta o alta atractie a peninsulei, concentrata in mod special in zona de centru – Bodrum City. Vei gasi aici o paleta extrem de larga de restaurante, in zona orasului vechi, in zona de port, alaturi de restaurante de lux in zonele mai pretentioase precum Turkbuku sau Gumusluk. 

Pe stradutele din centrul orasului Bodrum vei intalni o multime de restaurante unde poti incerca clasicele preparate turcesti, iar daca vrei sa incerci fructe de mare sau peste de diferite feluri, poti sa te orientezi catre restaurantele pescaresti din ministatiunile Torba sau Yalikavak. 

Citeste mai multe despre acest subiect aici: Top restaurante Bodrum. Care sunt unele dintre cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

Bar Street este strada care prezinta cel mai mult interes pentru iubitorii vietii de noapte. Incepand cu piata Castelului si pana spre coasta de est a orasului, exista o sumedenie de baruri si cluburi insiruite. O viata de noapte activa vei intalni si in statiunea Gumbet. 

6.Plimbarea in centrul vechi al orasului Bodrum poate fi una dintre activitatile care sa te scoata din rutina timpului petrecut in resort. Vei gasi o zona vibranta, cu alei pietonale pavate, cu terase de-o parte si de cealalta a stradutelor, multe case albe, leandrii si alte flori. In unele zone, se poate asemana ca si aspect cu oraselele de pe anumite insule grecesti. Tot aici vei gasi si multe magazine cu suveniruri, bijuterii si articole vestimentare. 

7.Zonele de bazar si centrele comerciale din orasul Bodrum pot fi pentru tine daca esti tentat sa faci o sesiune de shopping. Bodrum este o destinatie potrivita pentru cei care vor sa faca si cumparaturi in vacanta, iar in oras exista si doua centre comerciale, dar si cateva outleturi catre periferie. In Bodrum City exista si cateva zone de bazar, acestea isi schimba uneori locatia sau sunt organizate in anumite zile ale saptamanii, insa daca nimeresti intr-un astfel de loc e bine sa tii cont ca preturile pot fi negociate. Poti face adevarate deal-uri in acest sens, caci uneori, pretul unui anumit produs poate scadea chiar si la jumatate din valoarea initiala. 

In ceea ce priveste bijuteriile din metale pretioase, este de preferat sa le cumperi numai din magazinele cu vitrina. 

Citeste mai multe despre acest subiect in articolul: Mic ghid de shopping in Bodrum. Despre zone de bazar, magazine stradale si centre comerciale

8.Croazierele de o zi pot fi o alta activitate care sa-ti surada daca te afli in vacanta in Bodrum. Exista o multime de variante de excursii de-o zi pe mare, cele mai multe cu plecare din portul Bodrum. O parte dintre ele au opriri in diferite golfulete din zona, unde poti face snorkeling, iar daca vrei sa alegi o destinatie mai interesanta, te poti indrepta catre insula greceasca Kos (faci in jur de o ora pana aici, poti lua si feribotul sau poti inchiria o barca privata). 

Poti face si o excursie de o zi pe insula Orak, iar pana aici poti ajunge cu o barca traditionala de lemn cu vele, numita gulet – sunt slabe sanse sa nu remarci o astfel de ambarcatiune in port. 

9.Aquapark-ul din Bodrum se afla la 4,5 kilometri de centrul orasului si reprezinta o alternativa buna mai ales pentru cei veniti in vacanta alaturi de copii. Poti schimba astfel programul obisnuit al zilelor de plaja, distrandu-te intr-o zi alaturi de cei mici la acest parc acvatic.

Aquapark-ul este construit pe o suprafata de aproximativ 35.000 metri patrati si are atractii pentru toate varstele.

10.Morile de vant din secolul al XVIII-lea, asezate pe dealul dintre Bodrum si Gumbet, au fost utilizate in trecut pentru macinarea graului, iar in prezent sunt o adevarata atractie pentru turisti, gratie peisajului inedit si a cadrelor foarte potrivite pentru fotografii. 

Zona are insa un aspect parasit, o singura moara fiind reabilitata si transformata in prezent in moara de apa. Vei gasi ruinele morilor de vant langa Yalikavak. 

11.Insula Iepurilor se afla la circa 22 de kilometri de centrul orasului Bodrum si gazduieste si in prezent cateva exemplare de iepuri, chiar daca numarul acestora a scazut considerabil in ultimii ani. 

Turistii ajung pe insula fie cu paddle board-ul, fie pe jos, prin apa, pentru ca insula este foarte aproape de tarm, iar nivelul apei este foarte scazut. Iti recomandam totusi sa ai la tine incaltaminte pentru apa, intrucat sunt pietre.

12.Dolphin Park, localizat in golful Guvercinlik, este locul in care poti inota cu delfinii, in care poti participa la spectacole si unde se organizeaza chiar si sedinte de terapie cu aceste mamifere deosebite. 

Dolphin Park se afla la circa 20 de kilometri de Bodrum City. Poti gasi mai multe informatii despre pret si program de functionare pe site-ul oficial al centrului. 

13.Poarta Myndos este un alt obiectiv ce poate fi vizitat la vest de centrul orasului Bodrum, daca esti pasionat de istorie. 

Ruinele portii reprezinta cam tot ceea ce a mai ramas dintr-un zid lung de 7 kilometri, care a fost construit in secolul al IV-lea i.Hr. Poarta Myndos a vechiului oras Halicarnas este si locul pe sub care ar fi trecut Alexandru cel Mare in 334 i.Hr, atunci cand a cucerit orasul. 

14.Sedinte de echitatie la malul marii – in cazul in care esti pasionat de calarie, in Bodrum ai ocazia sa practici echitatia chiar pe plaja. Vei gasi diferite oferte in acest sens si chiar daca preturile pot fi chiar mai ridicate decat in cazul unei excursii pe mare, experienta este cu adevarat unica. 

In general, un astfel de tur dureaza aproximativ 2 ore, iar grupul este acompaniat de personal cu experienta. Iti recomandam insa sa respecti instructiunile de siguranta care iti vor fi prezentate si sa porti casca de protectie pe parcursul plimbarii cu calul. 

15.Rafting pe raul Dalaman sau excursia tip jeep safari sunt alte doua activitati pe care le-ai putea face in zona Bodrum. 

In ambele cazuri, este vorba despre tururi organizate care implica putin mai multa adrenalina, asadar sunt potrivite celor care nu au copii mici si care vor sa-si condimenteze putin vacanta in Bodrum. 

Concluzionand, in cazul in care iti doresti sa ai parte de o vacanta mai activa in Bodrum, sunt sanse aproape zero sa te plictisesti, caci ai la dispozitie o multime de atractii si activitati catre care-ti poti indrepta atentia!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?