Cum sa prepari cel mai bun sos tzatziki. Reteta traditionala si originea preparatului 12 November 2021 Grecia Postat de Ana-Maria Lichwar Vacantele in Grecia vin la pachet si cu experientele culinare desavarsite, caci gastronomia acestei tari scoate la inaintare o serie de preparate de exceptie, pe care trebuie sa le incerci macar o data in viata. Sosul tzatziki este unul dintre cele mai cunoscute preparate grecesti si este intalnit aproape la fiecare masa, la tavernele din Grecia. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Ingrediente sos tzatziki Cum se face tzatziki. Mod de preparare al celebrului sos Alte articole care te pot interesa Stim cu totii ca sosul tzatziki are gustul sau aparte si ca te poarta cu gandul direct la vacanta ta din Grecia, iar daca si tie ti s-a intamplat sa ajungi acasa dupa un concediu in aceasta tara si sa vrei sa prepari tzatziki in propria bucatarie, reteta autentica si sfaturile de mai jos iti vor prinde bine. Originea sosului tzatziki si reteta sa sunt destul de disputate, caci exista mai multe surse din care s-ar putea trage. In India, exista sosul raita, care ar fi fost dus ulterior de catre poporul persan in Orientul Mijlociu. In Turcia, intalnim cacik – o varianta de sos tzatziki cu sumac si menta proaspata, in timp ce in tarile din Balcani, intalnim tarator- care este asezonat cu nuci si in unele cazuri, chiar cu ceapa. Vei intalni insa sosul tzatziki, sub aceasta denumire si preparat conform retetei de mai jos, in Grecia. Aici este servit cu pita greceasca, pe post de aperitiv, insa si alaturi de alte preparate precum souvlaki, calamari, salate, etc. Ingrediente sos tzatziki Pentru doua persoane: 1/2 castravete fabio mare, necuratat de coaja (poti alege castravete bio, pentru a avea certitudinea ca nu a fost tratata coaja)1 cana si 1/2 de iaurt grecesc (cu peste 10% grasime)2 catei de usturoi de dimensiuni medii 2 lingurite de ulei de masline1 lingurita de otet alb1/2 lingurita de sare1/2 legatura de marar proaspat NOTA: Exista retete de sos tzatziki cu smantana, lamaie, piper cayenne, avocado – desi acestea pot fi deosebit de gustoase, ele nu reprezinta varianta traditionala a preparatului. De asemenea, otetul este mult mai des folosit in bucataria greceasca la prepararea sosului tzatziki, in locul sucului de lamaie. Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita! Oferte de vacanta in Grecia Cum se face tzatziki. Mod de preparare al celebrului sos Daca intentionezi sa prepari un sos tzatziki cat mai autentic, respectiv cat mai apropiat de varianta pe care ai gustat-o in Grecia, e important sa tii cont de anumite sfaturi. Evita sa folosesti iaurt cu un continut mic de grasime, pentru ca sosul tau va deveni apos si nu va avea consistenta dorita. Castravetele se da pe razatoarea mare si se pune la scurs intr-o sita. In cazul in care te grabesti si vrei sa prepari sosul tzatziki intr-un timp mai scurt, poti scurge castravetele cu mana, prin presare. Pulpa de castravete trebuie sa contina cat mai putina apa, pentru ca sosul sa iasa cat mai dens. Usturoiul nu trebuie sa fie nici prea mult, nici prea putin. Tine cont de faptul ca acesta isi va pierde din iuteala pe masura ce sta mai mult timp amestecat cu iaurtul. Pentru 2 portii si cantitatea de iaurt mentionata mai sus, 2 catei de usturoi de dimensiunii medii sunt suficienti. Pentru un rezultat de exceptie, daca timpul iti permite, amesteca toate ingredientele, mai putin castravetele lasat la scurs si mararul tocat, si tine amestecul acoperit la frigider pana a doua zi, cand vei adauga si celelalte doua ingrediente. Iaurtul grecesc se amesteca bine alaturi de usturoiul zdrobit si uleiul de masline, carora li se adauga otetul alb si sarea. In functie de timpul pe care-l ai la dispozitie, adauga ulterior castravetele ras cu tot cu coaja si bine scurs, amesteca energic, iar spre final presara putin marar proaspat tocat. Sosul se tine acoperit, la frigider, si va fi foarte puternic aromat si cel mai gustos daca este servit la minimum 6 ore dupa preparare. Daca ti-am facut pofta de tzatziki, dar si de o vacanta in Grecia unde-l poti savura in cea mai buna varianta a sa, gasesti la noi pe site cele mai bune oferte de vacanta in Grecia, unde poti alege din peste 200 de hoteluri, in cele mai apreciate locatii de la malul marii. Vacante in Grecia Alte articole care te pot interesa Vinete grecesti cu carne de miel la cuptor. Reteta pentru pranzuri in familieReteta de Keftedes. Cum sa faci cele mai gustoase chiftelute grecestiRețetă de cafea grecească – Cum se prepară cafeaua în stil grecesc aka ELLINIKOS KAFESTirokafteri, celebra crema de branza greceasca. Cum sa o prepari la tine acasaPlacinta greceasca spanakopita. Reteta si ingredientele potrivite pentru un rezultat cu gust autenticCum sa prepari cel mai bun sos tzatziki. Reteta traditionala si originea preparatuluiReteta de Portokalopita, desert grecesc cu foi de placinta si portocaleReteta greceasca de creveti cu feta. Nu ai mancat nimic mai bunReteta skordalia. Cum sa prepari unul dintre cele mai delicioase aperitive grecestiSupa traditionala greceasca de fasole cu legume. Cum poti sa prepari fasolada rapid la tine acasaReteta greceasca de sos feta cu fisticSupa greceasca de naut cu lamaie. Cum sa pregatesti revithosoupa in cativa pasi simpli