Supa greceasca de naut cu lamaie. Cum sa pregatesti revithosoupa in cativa pasi simpli

Foarte hranitoare, extrem de gustoasa si cu o aroma aparte, supa greceasca de naut cu lamaie poate fi considerata supa ideala pentru sezonul rece, insa cu siguranta niciun gurmand adevarat nu o sa se supere daca o mananca si pe timp de vara, caci gustul sau este demential!

Revithosoupa, caci asa este cunoscuta in tara sa de origine, este la fel de populara precum supa de fasole sau supa de linte, este o sursa foarte buna de fibre si de antioxidanti si, desi retetele pot varia de la o zona la alta, in principal aceasta supa are la baza doar cateva ingrediente simple.

Le gasesti mai jos, alaturi de modul de preparare al supei de naut, iar daca simti ca papilele tale gustative vor vrea sa testeze mai multe preparate grecesti chiar la ele acasa, te asteptam pe site-ul nostru cu o multime de oferte tentante pentru vacantele in Grecia, carora li se adauga si alte oferte pentru destinatii apropiate de casa precum Bulgaria sau Turcia.

Ingrediente revithosoupa

  • 500 g naut (poti folosi si naut la conserva daca nu vrei sa-l lasi pe cel nefiert la inmuiat pe timp de noapte. In acest caz vei avea nevoie de 2 conserve de naut de calitate)
  • 1 ceapa de dimensiuni mari
  • 100 ml de ulei de masline
  • 1 morcov mare taiat cubulete (optional)
  • sucul de la o lamaie
  • 2 lingurite de faina 
  • 2 frunze mici de dafin
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare revithosoupa

Daca ai decis sa prepari supa cu naut uscat, e bine sa iei in calcul ca acesta trebuie bine spalat inainte si lasat la inmuiat chiar si 16-18 ore inainte de prepararea supei. In cazul in care vrei sa scurtezi timpul de preparare considerabil si decizi sa folosesti naut la conserva, te sfatuim sa alegi un sortiment de calitate. 

Dupa ce ai clatit nautul bine (lucru valabil indiferent de tipul pe care-l vei folosi), pune-l la fiert intr-o oala timp de 1-2 ore daca e nefiert, circa 30 minute daca e la conserva, alaturi de uleiul de masline, ceapa taiata marunt, morcovul, oregano, sarea si piperul, completand cu apa atunci cand este nevoie. 

Nautul trebuie sa fiarba la foc mic, iar cand te apropii de final, amesteca intr-un castron separat sucul de lamaie alaturi de cele doua lingurite de faina, turnand progresiv in acest amestec si putina zeama din supa. 

Amestecul obtinut se toarna mai apoi treptat in oala cu supa, oferindu-i acesteia o textura usor cremoasa. Se adauga si frunzele de dafin. Din acest moment, supa se mai lasa pe foc circa 5 minute. La final poti scoate frunzele de dafin, daca vrei ca supa ta sa nu aiba o aroma prea intensa. 

Ti-am facut pofta suficient de tare cat sa te apuci de aceasta reteta? Asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, nu uita ca pe travelplanner.ro gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru vacante in Bulgaria, Grecia si Turcia, cu sute de optiuni din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te pot interesa 

>
Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro