Conditii de calatorie in Bulgaria, Grecia, Turcia in context Covid. Cele mai frecvente intrebari

Postat de

Daca iti faci planuri de vacanta, cu siguranta verifici in fiecare zi conditiile de calatorie si restrictiile pentru fiecare destinatie in parte, mai ales dupa experienta pandemiei. Este important sa stii toate aceste lucruri pentru a-ti stabili planul de actiune pentru perioada urmatoare si pentru a-ti rezerva urmatorul concediu.

Iti recomandam ca indiferent de data la care este programata calatoria ta, sa verifici site-ul mae.ro, respectiv sectiunea conditii de calatorie aferenta tarii in care urmeaza sa pleci, pentru a te asigura ca esti la curent cu toate noutatile.

Ti-am pregatit un tabel care te va ajuta sa iti faci o imagine rapida, iar mai jos am detaliat conditiile pentru fiecare dintre cele trei tari. Informatiile de mai jos sunt in concordanta cu informatiile publice de pe site ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe  si site ul oficial INSP/CNSCBT

Totodata, la noi pe site gasesti si o multime de oferte de vacanta litoral Bulgaria, oferte vacanta Grecia si oferte vacanta Turcia, cu sute de hoteluri din care poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Update: 13 aprilie 2022

  Conditii calatorie Bulgaria Grecia Turcia
  Zona Rosie Nu Nu Nu
  La plecare —– —– —–
  Acces cu vaccinare Nu Nu Nu
  Acces test PCR Nu Nu Nu
 Acces cu Certificat Digital European care atestă trecerea prin boala Nu Nu Nu
  Acces test antigen Nu Nu Nu
  Testare rapida la vama —– —– —–
  Teste pentru copii Nu Nu Nu
  Formalitati aditionale Nu Nu Nu
  Carantina la dus Nu Nu Nu
  La intoarcere —– —– —–
       
       

* formular electronic Turcia – turistii au obligația de a completa formularul de intrare de pe portalul register.health.gov.tr, cu maxim 72 ore înaintea prezentarii la granita.
* Test antigen – este cel rapid, care detecteaza infectia cu SARS-CoV-2, efectuat intr-un laborator acreditat. Cel pe care il cumperi de la farmacie si ti-l faci acasa nu este acceptat. 

Conditii de intrare in Bulgaria

UPDATE 30 iunie 2022

Cetățenii români vor putea intra în Bulgaria prin orice punct de trecere a frontierei în baza documentului de călătorie valabil (carte de identitate sau pașaport electronic).

  • Cetăţenii români pot călători pe teritoriul Bulgariei în baza paşaportului simplu, a pașaportului simplu electronic, a pașaportului temporar sau a cărţii de identitate, toate aceste documente aflate în termen de valabilitate. Cetățenii români minori nu pot intra în Bulgaria în baza certificatului de naștere.

Citeste si: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru o vacanta in Bulgaria. Ce e bine de stiut

Conditii de intrare in Grecia 

UPDATE 30 iunie 2022

Începând cu data de 1 mai 2022:

a fost eliminată obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență;

  • accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 1 iunie 2022, urmând să fie anunțate noi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice. 
  • Începând din 01.06.2022 și până la data de 01.07.2022, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în spațiile interioare din R. Elenă
  • Rămâne obligatorie purtarea măștii  (tip FFP-2, N95 sau mască dublă – textilă/chirurgicală) în unitățile medicale de orice tip (spitale, policlinici, centre de recoltare, laboratoare etc), centrele de asistență pentru bătrâni și persoane cu dizabilități, precum și în celelalte structuri cu specific similar;
  • Masca (tip FFP-2, N95 sau dublă – textilă/chirurgicală) va fi purtată în toate mijloacele de transport public urban (metrou, tramvai, trenul urban ISAP, autobuze și troleibuze), pentru care nu se eliberează bilete cu locuri numerotate și în interiorul cărora pot fi aglomerări de persoane;
  • În mijloacele de transport public interurban, unde locurile pasagerilor sunt numerotate, respectiv pentru aeronave nu va fi necesară folosirea măștii; 
  • Pasagerii din taxi vor purta în continuare mască de protecție tip FFP-2, N95 sau dublă – textilă/chirurgicală;
  • Masca (tip FFP-2, N95 sau dublă – textilă/chirurgicală) rămâne obligatorie pentru pasagerii tuturor mijloacelor de transport maritime;

Citeste si: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru o vacanta in Grecia

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Conditii de intrare in Turcia

Update: 30 iunie 2022 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL in context Covid: 

Potrivit hotărârii autorităților competente din Republica Turcia, începând cu data de 1 iunie 2022, NU mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul din punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval).

De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia.

Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti:

  • Paşaport diplomatic;
  • Paşaport diplomatic electronic;
  • Paşaport de serviciu;
  • Paşaport de serviciu electronic;
  • Paşaport simplu;
  • Paşaport simplu electronic;
  • Paşaport temporar.

Paşapoartele menţionate mai sus trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.

Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.

Citeste si: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru vacante in Turcia. Ce e bine sa stii inainte sa pleci

Conditii la intoarcerea in Romania

Update 14.04.2022

Starea de alertă a expirat pe teritoriul României din data de 8 martie 2022.

Prin urmare, prin incetarea acesteia, se iau in considerare urmatoarele:

  • Masca medicală sau masca FFP2 NU mai este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise (și pe stradă).
  • Accesul în diverse spații publice (spații comerciale, magazine, instituții publice etc.) nu mai este limitat (certificat verde, testare).
  • Programul de funcționare (magazine, terase, restaurante, evenimente publice sau private etc.) nu mai are limitari.
  • Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) NU mai este solicitat la intrarea în România, însă este încă cerut de alte țări!
  • Certificatul electronic COVID NU mai este solicitat la intrarea în țară. Însă este cerut încă la intrarea în alte țări.
  • Carantina (la intrarea în România) NU se mai aplică pentru oricine vine din orice țară. Poti accesa aici hotararea nr. 16 din 08.03.2022.

Ti-am pregatit si o lista de intrebari frecvente pentru calatoriile din perioada pandemiei. Aici poti citi un articol complet.

Daca mai ai intrebari legate de vacanta ta in Bulgaria, Grecia sau Turcia, te rugam sa ni le trimiti intr-un mesaj privat pe Facebook si promitem sa iti raspundem.

Trebuie sa stii ca, indiferent de ce tip de vacanta ai alege, la Travel Planner banii tai nu se pierd. Pachetele superflexibile au fost concepute cu gandul la tine si la concediul tau, tinand cont de restrictiile de calatorie in Europa. Am rambursat deja toti banii clientilor care ne-au cerut acest lucru.

 

 

  

 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?