Cum sa te mentii sanatos in vacanta. Care sunt aspectele principale de care sa tii cont

Atunci cand se apropie plecarea intr-o vacanta, suntem de cele mai multe ori atat de coplesiti de entuziasm si de nerabdare incat uitam sa punem accent si pe sanatatea noastra, de altfel esentiala si atunci cand ne aflam intr-un loc in care ar trebui sa ne relaxam. 

Pentru ca traim vremuri in care sanatatea inseamna totul si pentru ca ne dorim ca toti clientii Travel Planner sa aiba parte de cele mai reusite experiente in vacante, am alcatuit o lista a catorva criterii importante dupa care ar trebui sa ne ghidam atunci cand vrem sa ne mentinem sanatosi si in concedii. 

Nu in ultimul rand, am pregatit la noi pe site si o multime de oferte tentante, pentru cei care au nevoie de inspiratie la capitolul destinatii de vacanta in perioada urmatoare. Vei avea posibilitatea sa alegi dintr-o lista lunga de  hoteluri litoral Bulgaria, hoteluri Grecia si hoteluri Turcia, cu servicii bune si impresii reale lasate chiar de catre clientii nostri.

Pune accent pe sanatatea ta psihica

Desi poate nu esti obisnuit sa-i acorzi suficient de multa atentie, de bunastarea ta psihica depinde, in mare majoritate, si reusita vacantei tale. Luand in considerare experienta ultimilor ani, in care situatia pandemiei a lasat amprente puternice asupra psihicului nostru, dar si asupra posibilitatii de a pleca in vacante, e important sa constientizam  ca aceasta ramura a sanatatii umane merita mai multa atentie. 

Stim cu totii ca o vacanta vine la pachet cu beneficii enorme asupra sanatatii noastre mintale, printre care se numara si urmatoarele:

  • reducerea stresului
  • accelerarea anumitor procese de vindecare
  • cresterea capacitatii de productivitate si de concentrare
  • imbunatatirea relatiilor personale
  • diminuarea starilor de anxietate

Daca te intereseaza in mod particular acest subiect, ai putea citi si articolul: Cat de importanta este o vacanta pentru sanatatea psihica si argumentele psihologilor

Cu toate acestea, e important ca atunci cand te afli in vacanta, sa oferi la randul tau o mana de ajutor psihicului pentru a-i permite sa se relaxeze. Daca nu reusesti sa te desprinzi de grijile legate de job sau de alti factori cauzatori de stres, e posibil ca aceasta pauza sa nu-ti intoarca beneficiile la care te astepti.

Te-ar putea interesa si: Cum sa reduci stresul legat de serviciu atunci cand pleci intr-o vacanta

Asadar, atunci cand te pregatesti sa pleci intr-o vacanta, nu uita sa pui accent pe sanatatea ta psihica, sa te odihnesti, sa faci ce-ti place, sa te bucuri de timpul petrecut alaturi de cei dragi si sa lasi deoparte, macar pentru cateva zile, grijile si obligatiile care te asteapta acasa. 

yoga la plaja

Rasfat culinar si echilibru in alimentatie in acelasi timp

Pentru ca vacantele presupun de cele mai multe ori si ocazia de a-ti face toate poftele, dar in acelasi timp si o usoara temere ca te vei intoarce acasa cu cateva kilograme in plus, e important sa gasesti un echilibru in ceea ce priveste alimentatia ta. 

Restrictiile alimentare nu fac casa buna cu relaxarea din vacanta si nici nu si-ar avea rostul atata timp cat stii sa-ti gestionezi mesele asa cum trebuie. Nutritionistii spun ca portiile mici ar putea fi cheia succesului in acest sens. 

Ce mai poti face pentru a avea un regim alimentar echilibrat atunci cand te afli in vacanta?

  • fii atent la combinatiile alimentare pe care le faci
  • pune accent pe grasimile bune 
  • hidrateaza-te asa cum trebuie
  • evita consumul in exces de alcool, cafea si energizante
  • mananca fructe si legume
  • incearca sa limitezi consumul de sosuri, dressing-uri, creme cu continut ridicat de zahar si grasimi
  • evita bauturile carbogazoase, cu mult zahar 

Gasesti la noi pe blog si articolul: Top 10 trucuri pentru o dieta de vacanta la all inclusive. Ce sa mananci si ce activitati sa faci

Cu toate acestea, daca urmeaza sa petreci o vacanta la All Inclusive si pur si simplu nu vrei sa ai grija kilogramelor in plus si nici sa-ti impui vreo limitare, poti recupera cu o alimentatie sanatoasa si echilibrata, dar si cu sport, cand ajungi acasa. 

Arunca o privire si pe articolul: Cum slabesti dupa vacanta la All Inclusive? Top 10 sfaturi care te ajuta sa fii in forma

Pe de alta parte, pe timp de iarna, avem tendinta sa mancam alimente mai bogate in calorii comparativ cu perioada de vara, lucru care se aplica si atunci cand suntem in vacanta, mai ales daca petrecem in respectivul loc si sarbatorile de iarna. 

Daca esti interesat sa afli cum ai putea sa eviti kilogramele in plus intr-o vacanta care are loc in anotimpul rece, te-ar putea interesa articolul: 10 sfaturi pentru a nu te intoarce cu kilograme in plus din vacanta de iarna

mic dejun in pat la hotel

Miscarea in vacanta. De ce este importanta si cum ai putea sa o pastrezi in rutina

Daca te numeri printre cei care fac sport regulat acasa, cu siguranta nu te vei simti tocmai in pielea ta daca nu ai face putina miscare si in vacanta. Pe de alta parte, daca faci parte din randul celor mai sedentari, o vacanta poate fi un prilej bun sa incerci cateva sporturi noi sau cateva activitati distractive alaturi de cei dragi, care sa implice si miscare. 

Daca optezi pentru cazare la un hotel care are o sala de fitness integrata, poti testa oricand aparatele de acolo, fie si din curiozitate, iar daca te afli pe litoral, ce poate fi mai energizant decat o plimbare sau o alergare scurta pe malul marii, dupa rasarit? 

Intereseaza-te din timp care sunt facilitatile pe care le ai la dispozitie in ceea ce priveste miscarea atunci cand alegi destinatia de vacanta si nu uita ca sportul nu trebuie sa presupuna numai efort si oboseala, ci si distractie alaturi de cei dragi si o stare de bine. 

HINT: Daca vrei totusi sa-ti creezi un program de miscare pe care sa-l respecti zi de zi, dar care sa nu presupuna un efort colosal, te-ar putea interesa video-urile cu exercitii de 10-15 minute/zi pe care ti le-am pregatit in articolul :10 tipuri de exercitii pe care sa le poti face rapid in vacanta, pentru a-ti pastra silueta. Tutoriale video

jogging pe plaja

Ingrijirea si protejarea pielii in vacanta

Un alt aspect deloc de neglijat atunci cand te afli in concediu este reprezentat de ingrijirea pe care o acorzi pielii tale. 

Un prim produs esential de pus in bagaj atunci cand pleci in vacanta, fie pe litoral, fie chiar si la ski, este crema cu factor de protectie ridicat.

Acestuia i se alatura si alte cosmetice pe care le consideri esentiale si pe care le folosesti intr-un mod regulat acasa, insa nu uita ca nu e nevoie sa-ti incarci bagajul inutil cu recipiente mari, caci le vei gasi aproape pe toate in comert si in format travel size. 

Hidratarea este un alt factor esential pentru o piele sanatoasa, de la care nu ar trebui sa faci abatere nici in vacanta. Asigura-te ca bei minimum 2 litri de apa pe zi, caci beneficiile unei hidratari optime asupra pielii si a tenului sunt cunoscute pretutindeni. 

Nu uita nici de spray-urile care te protejeaza de insecte, mai ales daca te indrepti catre o destinatie calda si cu umiditate crescuta. 

Ti-ar putea fi de ajutor si articolul: Cum sa-ti ingrijesti pielea atunci cand te afli in vacanta

Iar daca simti ca ai nevoie de ajutor cu o lista a celor mai importante cosmetice pe care ar trebui sa le pui in trusa, ti-am pregatit la noi pe blog si: Top 15 produse cosmetice pe care sa le ai la indemana in vacanta, indiferent de destinatie

crema cu factor de protectie solara

Alte masuri de precautie pe care le-ai putea lua pentru sanatatea ta, atunci cand pleci in vacanta 

Intai de toate, nu uita ca inainte sa pleci in concediu peste hotare este recomandat sa inchei o asigurare de sanatate. Aceasta te poate scuti de plata unor sume importante de bani in cazul in care ai o urgenta medicala si ai nevoie de tratament sau interventii, plus ca iti va da o stare de liniste in plus. 

Trusa medicala pentru vacanta ar trebui, de asemenea, sa se regaseasca in bagajul tau, cu medicamente comune, pentru cele mai des intalnite afectiuni. Cu toate acestea, iti recomandam sa ai la indemana si contactul medicului tau de familie, pentru a cere o opinie avizata in cazul in care ai nevoie de tratament. 

Citeste si: Ce medicamente ar trebui sa ai la indemana atunci cand pleci in vacanta. Trusa medicala pentru situatii de urgenta

trusa medicamente vacanta

Si pentru ca preventia este cel mai safe mod de a tine departe de tine diferite situatii neplacute care ti-ar putea afecta sanatatea in vacanta, iti recomandam totodata sa te speli pe maini frecvent, sa porti cu tine un dezinfectant si sa respecti masurile de siguranta adoptate la hotel.  

Nu uita sa speli fructele si legumele cumparate din piete, sa eviti localurile si gheretele cu mancare care nu se prezinta bine din punct de vedere sanitar si sa eviti, pe cat posibil, sa consumi carne si oua crude, lapte nefiert sau alte produse care nu-ti inspira incredere. 

In acest sens, gasesti la noi pe blog un alt articol care te-ar putea interesa: Cum sa previi intoxicatiile alimentare in vacanta

Concluzionand, speram ca ti-am fost de ajutor si ca te-am inspirat suficient cat sa aloci atentie sanatatii tale atunci cand te afli in vacanta, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte pentru Bulgaria, Grecia si Turcia!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?