Vacanta alaturi de un grup mare. Cum sa comunici eficient si sa petreci timp de calitate cu cei dragi

Atunci cand planuiesti sa-ti faci vacanta alaturi de un grup mare de prieteni sau alaturi de mai multi membri ai familiei, exista numeroase motive pentru care ar trebui sa fii cuprins de entuziasm. In primul rand, veti avea in sfarsit mai mult timp la dispozitie pentru a sta impreuna si pentru a va distra, iar in cazul in care mergi in concediu alaturi de cei mici, te vei putea bucura de mai multe momente de respiro.

Cu toate acestea, exista si situatii in care entuziasmul poate fi umbrit de anumite tensiuni sau de opinii diferite, referitoare la program, la costuri, la hotelul in care urmeaza sa va cazati. Tocmai de aceea, ti-am pregatit mai jos o serie de sfaturi pentru a comunica si a gestiona mai eficient cu persoanele dragi eventualele probleme care pot aparea inaintea sau in timpul unei vacante impreuna.

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si numeroase oferte de cazare in destinatii apropiate de casa, respectiv vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu o multime de optiuni din care sa puteti selecta impreuna ceea ce se va potrivi intregului grup.

Pasii pe care ar trebui sa-i urmati in stabilirea detaliilor unei vacante de grup

1. Stabiliti impreuna perioada de vacanta 

Acesta este primul pas si poate cel mai dificil de trecut pentru cei care vor sa organizeze o vacanta in grup. E bine ca aceste detalii importante sa fie discutate din timp, chiar si cu cateva luni inaintea vacantei, tocmai pentru ca rareori se intampla ca toti cei implicati sa poata pleca in aceeasi perioada daca decizia este luata din scurt, iar o parte dintre participanti vor fi nevoiti sa faca si compromisuri.

Mai mult, daca reusiti sa setati o data de plecare din timp, e posibil sa prindeti ofertele early booking, care va vor avantaja categoric din punct de vedere financiar.

2. Discutati despre modalitatea de transport

Daca va cunoasteti foarte bine, cel mai probabil nu vor exista discutii la capitolul transport, insa daca persoanele care vor calatori in acest grup nu sunt neaparat atat de apropiate, e posibil sa aflati ca unele dintre acestea nu pot zbura cu avionul sau, din contra, au rau de masina.

De aceea, e important ca tot de la inceput sa se stabileasca modalitatea de transport, tinand cont de parerea si nevoile fiecaruia, caci degeaba decideti sa mergeti intr-o insula exotica aflata la mii de kilometri departare de casa, daca una sau mai multe persoane nu pot sa se urce in avion, nu-i asa?

3. Alegeti destinatia ideala

Destinatia potrivita se va alege in functie de preferintele fiecaruia (pe care le puteti supune la vot), dar si in functie de buget. Totodata, destinatia pe care o veti alege depinde si de primii doi pasi, respectiv perioada in care veti pleca si modalitatea de transport, prin urmare, va sfatuim sa nu luati o decizie asupra locului de vacanta pana cand nu ati discutat intai de toate aceste prime doua aspecte.

Dupa ce ati reusit sa schitati impreuna profilul vacantei (o vacanta intr-o zona animata, cu distractie pe timp de noapte/o vacanta relaxanta, potrivita familiilor cu copii/o vacanta in care sa vizitati multe obiective turistice, sa explorati teritorii noi), veti putea alege si destinatia, astfel incat aceasta sa corespunda nevoilor si posibilitatilor majoritatii.

grup de prieteni la plaja

4. Hotelul potrivit pentru tot grupul si modalitatea de rezervare

In privinta hotelului in care va veti caza, este bine sa optati pentru o varianta care sa va asigure cat mai multe beneficii intr-un singur loc, eventual un resort cu regim de cazare all inclusive. De ce? Pentru ca fiind un grup mare, e posibil sa va doriti spre exemplu sa luati mesele impreuna, iar daca va faceti vacanta in mijlocul sezonului, gasirea unei mese la un restaurant din statiune poate deveni o adevarata provocare.

In plus, bugetul alocat pentru o vacanta in regim all inclusive poate fi mult mai avantajos, decat daca ati decide sa va cazati intr-un loc unde nu aveti mesele incluse, urmand sa mancati zi de zi la restaurante.

Mai mult, resorturile au o capacitate mult mai mare, ceea ce inseamna ca aveti sanse sa gasiti din start loc de cazare in acelasi hotel, mai ales daca faceti rezervarea din timp.

Felul in care decideti sa faceti rezervarea este un alt aspect discutabil, caci persoana care se va ocupa sa rezerve toate camerele s-ar putea simti coplesita, motiv pentru care va recomandam sa apelati la serviciile unei agentii de turism cu recomandari si recenzii reale primite din partea clientilor.

Astfel, specialistii in organizarea vacantelor se pot ocupa de rezervarile pentru intregul grup, iar voi va puteti bucura de rezultate!

Cum sa luati decizii corecte si eficiente impreuna in vacanta

Reusita unei vacante in grup nu sta numai in organizarea perfecta a acesteia, ci se raporteaza si la felul in care decurg lucrurile la destinatie. Pentru a evita situatii conflictuale sau stresante cat sunteti in vacanta, e bine ca fiecare membru al grupului sa dea dovada de intelegere, rabdare si flexibilitate. Urmatoarele sfaturi v-ar putea fi de folos:

1. Votati – poate fi cea mai eficienta metoda prin care puteti lua decizii legate de vacanta si de parcursul programului comun, atunci cand plecati in grup.

2. Tineti cont de bugetul fiecarui participant si cautati solutii care sa nu puna in dificultate pe cineva. Spre exemplu, daca anumite persoane din grup isi doresc ca intr-una dintre seri sa ia cina intr-un restaurant de lux, cu preturi piperate, e bine sa cantareasca ideea tinand cont si de propunerile celorlalti.

3. Lasati ambitiile deoparte. E bine ca astfel de comportamente sa fie evitate atunci cand un grup mai mare de persoane se afla in vacanta impreuna si asta pentru ca vacanta este despre relaxare, timp de calitate, prietenie si bucuria de a fi impreuna.

grup in vacanta

4. Planificati toate detaliile de dinainte. Fie ca vorbim despre intrari de grup la obiective turistice, inchirierea unor masini, planificarea unor excursii optionale sau participarea la anumite activitati alaturi de grup – e bine ca acestea sa fie conturate pe cat posibil de acasa, pentru ca odata ajunsi la destinatie, e posibil sa nu mai aveti aceeasi organizare, iar in unele cazuri, preturile sa fie mai mari sau disponibilitatea redusa.

5. Asigurati-va ca exista un interval de timp in care fiecare sa poata face ce vrea, singur. Chiar daca aveti planificate multe activitati impreuna, e important ca fiecare dintre cei prezenti sa aiba si timp pentru sine. Puteti stabili o seara sau doua in care fiecare sa se indrepte in directia dorita.

6. Comunicati constant. Cea mai buna cale pentru a rezolva toate diferentele de opinie si pentru a pune la punct orice detaliu legat de plecarea in vacanta sau de desfasurarea activitatilor acolo este sa vorbiti, tocmai pentru a evita micile neclaritati care ar putea cauza tensiuni.

Concluzionand, o vacanta alaturi de un grup mai mare are toate sansele sa fie o reusita atata vreme cat exista o comunicare eficienta, intelegere si flexibilitate din partea tuturor participantilor.

Daca ati decis sa plecati intr-o vacanta alaturi de un grup mai mare, insa vreti sa lasati partea de organizare pe mainile unor specialisti, nu uitati ca la noi pe site gasiti o multime de oferte de cazare in destinatii apropiate de casa, din care sa o puteti alege pe cea cu care rezonati cel mai bine!

Alte articole care te-ar putea interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?