Avsallar Beach si aproape totul despre vizita la aceasta plaja din Alanya

Avsallar Beach este numele plajei localizata intre Incekum Beach si Turkler, fiind atribuita cartierului Avsallar al districtului Alanya. 

In zona Avsallar exista mai multe segmente de plaja, unele publice, altele private, acestea din urma fiind administrate de resorturile localizate in prima linie. 

In cele ce urmeaza vom incerca sa descriem cat mai bine fasia de nisip din zona Avsallar, si pentru ca ne-am obisnuit sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, la noi pe site am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya 🙂

Unde este Avsallar Beach si distante din principalele statiuni

Plaja publica Avsallar poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Avsallar Halk Plajı”. Vei constata ca este o plaja relativ populara, cu cateva sute de recenzii. 

Avsallar Beach este localizata la 23 kilometri departare de centrul orasului-statiune Alanya, in directia Side. 

Din Antalya City si pana aici sunt 111 kilometri, iar de la Aeroportul International Antalya ai de parcurs 103 kilometri. 

Plaja Avsallar este usor accesibila, fiind localizata chiar la marginea drumului principal D400 care leaga orasele Alanya si Antalya. 

Poti ajunge aici si cu transportul public, luand unul dintre autobuzele care circula pe ruta Alanya – Manavgat. Exista statie in spatele plajei. 

Distante catre Avsallar Beach din alte statiuni:

  • distanta Side – Avsallar Beach: 40 kilometri
  • distanta Belek – Avsallar Beach: 80 kilometri
  • distanta Lara – Avsallar Beach: 100 kilometri
  • distanta Kemer – Avsallar Beach: 155 kilometri

Cum arata Avsallar Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja

Avsallar Beach are o lungime de mai bine de 2 kilometri si este formata din nisip fin, auriu. 

Plaja publica Avsallar este usor mai ingusta spre deosebire de invecinata Incekum sau de plaja Kleopatra din Alanya, fiind amenajata pe unele portiuni cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate. 

Avsallar are o portiune destul de generoasa si de segmente private, administrate de hotelurile localizate chiar la malul marii. 

Daca nu esti cazat in vreunul dintre aceste locuri si alegi sa te indrepti catre zona de plaja publica, trebuie sa stii ca un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate in 2023 in zona Avsallar cu aproximativ 150 lire turcesti. 

Preturile pot varia, evident, de la un sezon la altul, dar si de la un segment la altul al plajei. 

Intrarea in apa are o panta lina spre medie in zona Avsallar, iar multi dintre cei care au vizitat aceasta plaja spun ca apa marii este in general destul de limpede.

De-a lungul plajei intalnesti cateva beach baruri si cafenele, iar daca nu simti nevoia de prea multe servicii si organizare, vei avea ocazia sa te asezi si intr-una dintre zonele neamenajate, de plaja libera. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Avsallar Beach

Desi nu este la fel de populara precum Incekum sau Kleopatra, Avsallar poate deveni mai aglomerata in intervalul iulie-august.

Este genul de plaja potrivita pentru toate varstele, iar aici vin atat turisti, cat si localnici din Avsallar, in mod special in weekenduri. 

Daca se intampla sa-ti faci vacanta in zona in miez de vara, o alegere mai potrivita ar fi sa vii la primele ore ale diminetii la Avsallar, pentru a gasi atat loc de parcare, cat si sezlong pe plaja. 

Exista si varianta sa vizitezi plaja aproape de ora apusului, cand culorile sunt fascinante, iar atmosfera e putin mai degajata.

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Alanya si implicit pentru o oprire la Avsallar Beach pot fi sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie. 

Mai ales in perioada septembrie – octombrie, apa marii se pastreaza destul de calda in zona Alanya, cu valori medii cuprinse intre 24-27 grade. 

In plus, plajele sunt mai libere, iar preturile la cazare mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Alte plaje si atractii apropiate de Avsallar Beach 

Daca iei in calcul sa vizitezi si alte plaje din zona Avsallar sau din relativa apropiere, mai jos ti-am pregatit cateva sugestii:

Plaja Incekum (atentie, a nu se confunda cu plaja Incekum din zona Marmaris – aflata la 400 kilometri departare) este formata tot din nisip fin si are o intrare lina in mare.

In plus, este ceva mai lata si in general preferata de catre familiile cu copii. Poate deveni aglomerata in miez de vara, iar pe plaja te asteapta si un centru de sporturi acvatice.

Plaja Publica Okurcalar (asadar, Okurcalar Halk Plaji – pe Google Maps) este localizata la 8 kilometri departare de Avsallar, se afla tot la marginea drumului principal D400, insa aici poti intampina ceva probleme cu lipsa locurilor de parcare. Okurcalar este o plaja destul de lipsita de amenajare si facilitati, cu o apa limpede si cu un aspect ceva mai stancos comparativ cu Incekum si Avsallar. Poate fi un loc bun pentru snorkeling. 

Aici sunt bineveniti si acei cipici speciali pentru apa. 

Exista si plaja Okurcalar din partea de vest a micutei statiuni, administrata de resorturile din prima linie. Este bine amenajata si formata dintr-un amestec de nisip cu pietris.

Sealanya Dolphinpark Seapark este un parc marin construit la mica distanta de Avsallar Beach (in jur de 4,5 kilometri). Aici te asteapta mai multe oportunitati de distractie, cum ar fi inotul cu delfinii, spectacole cu simpaticele mamifere, scufundari in bazinul cu rechini si altele. 

Preturile sunt destul de piperate, insa vorbim despre acel gen de atractie mai aparte, cu activitati pe care nu gasesti sa le faci la tot pasul 🙂 

In loc de concluzie

Avsallar Beach este doar una dintre plajele frumoase din zona Alanya. Are avantajul de a fi formata din nisip si localizata intr-o zona bogata in atractii. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes parerea ta despre aceasta plaja, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta parte a Turciei, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?