Despre Incekum Beach, plaja din Alanya potrivita familiilor cu copii

Plaja publica Incekum este una dintre cele mai apreciate din zona Alanya, gratie nisipului sau fin si a intrarii line in apa, caracteristici preferate in mod special de catre familiile cu copii. 

Incekum este unul dintre locurile populare de la malul marii, ceea ce inseamna ca in plin sezon poate primi un numar ridicat de vizitatori, iar mai multe detalii despre intreaga experienta aici gasesti in cele ce urmeaza.

In plus, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya, cu mai multe hoteluri din care sa-l alegi pe cel potrivit cerintelor tale.

Localizare Incekum Beach Alanya si distante din principalele statiuni

“Incekum” inseamna, in traducere, “nisip fin”, si este important ca intai de toate sa stii ca exista si alte plaje in Turcia care poarta aceasta denumire, precum cea din Marmaris, care se afla insa la o distanta de circa 420 kilometri departare de Alanya. 

Pe Google Maps, poti repera plaja Incekum din zona Alanya cu denumirea de “İncekum Belediyesi Halk Plajı”.

Incekum Beach se afla la 28 kilometri distanta de centrul orasului-statiune Alanya, in directia Side, ceea ce inseamna in jur de 30 minute de mers cu masina intre cele doua, pe drumul principal D400 care conecteaza Alanya cu orasul Antalya. 

Din Antalya City si pana aici sunt 107 kilometri, iar de la Aeroportul International Antalya ai de parcurs distanta de 99 kilometri. 

Daca vrei sa ajungi la Incekum Beach cu transportul public, poti folosi linia de autobuze Alanya – Manavgat, care trece chiar pe langa aceasta plaja. 

In cazul in care vii cu masina, exista locuri de parcare in zona din spatele fasiei de nisip, insa pe timp de vara, acestea devin limitate catre orele pranzului. 

Distante catre Incekum Beach din alte statiuni:

  • distanta Side – Incekum Beach: 37 kilometri
  • distanta Belek – Incekum Beach: 77 kilometri
  • distanta Lara – Incekum Beach: 96 kilometri
  • distanta Kemer – Incekum Beach: 150 kilometri 

Cum arata Incekum Beach Alanya si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Incekum este publica, apartinand zonei Incekum Picnic Area. Este formata din nisip fin de culoare aurie si are o intrare lina in mare, aspecte ce o fac sa fie aleasa si de catre familiile cu copii. 

O parte dintre turistii care au vizitat Incekum Beach recent spun ca apa are o claritate destul de buna – un avantaj pentru cei care vor sa faca snorkeling. 

In vara lui 2023, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Incekum Beach cu 150 lire turcesti, adica aproximativ 5 euro. Totusi, tarifele pot fi diferite de la un sezon la altul, dar si de la un segment la altul al plajei. 

Pentru cei care nu intentioneaza sa stea pe sezlong, exista si zone de plaja libera, neamenajata. 

Fasia de nisip se intinde pe o lungime de circa 1 kilometru, iar pe plaja vei intalni cateva beach baruri si cafenele, dar si un centru de sporturi acvatice (Baytek Water Sport – de unde poti inchiria echipament pentru snorkeling/scufundari, alaturi de diferite alte experiente precum plimbarea cu banana, water ski, parasailing, etc). 

Sunt disponibile cabine de schimb, dusuri si toalete. 

Cand e mai bine sa vii la Incekum Beach

Incekum Beach este o plaja intens vizitata atat de catre turisti, cat si de catre localnici, iar in miez de vara, poate deveni aglomerata. 

In intervalul iulie-august, in zona Alanya se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi, iar plajele devin ticsite de turisti. 

Fiind genul de plaja comoda, si Incekum Beach primeste un numar ridicat de vizitatori. 

Astfel, daca-ti faci vacanta aici in intervalul mai sus mentionat, e bine sa ajungi la plaja la primele ore ale diminetii, pentru ca numai asa vei gasi loc de parcare acolo unde-ti convine, dar si sezlong pe plaja. 

Perioade mai bune pentru un concediu in aceasta zona si implicit pentru o vizita la Incekum Beach sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In mai-iunie, apa marii atinge valori cuprinse intre 20-24 de grade, in timp ce in septembrie-octombrie poate fi chiar mai calda de atat, cu valori cuprinse intre 24-27 grade. 

Alte plaje si atractii apropiate de Incekum Beach Alanya 

Daca ai luat decizia sa te cazezi in zona, mai mult ca sigur iti va surade ideea de a explora cat mai multe plaje. In relativa apropiere de Incekum Beach vei putea ajunge la urmatoarele:

Plaja publica Avsallar este formata tot din nisip fin si este localizata la 3,5 kilometri departare de Incekum. 

Plaja este usor mai ingusta comparativ cu Incekum, insa si in acest caz vei intalni atat zone libere, cat si zone organizate cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja publica Okurcalar se afla la 7 kilometri distanta de Incekum, in directia Side. 

Este formata tot din nisip, insa cu mai putine servicii si facilitati. La Okurcalar vei intalni si stanci din loc in loc, atat pe plaja, cat si la intrarea in mare. Unii dintre vizitatori spun ca nu prea exista locuri de parcare. 

Un alt segment important al plajei Okurcalar se afla in vestul acestei micute statiuni. In acest caz, exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa cea mai mare portiune a plajei este administrata de catre resorturile din prima linie.

SeaAlanya DolphinPark Seapark este una dintre atractiile apropiate de Incekum Beach. Se afla la 6 kilometri, in directia Alanya, iar aici poti participa la show-uri cu foci si delfini, poti inota cu delfinii sau te poti relaxa in parcul acvatic alaturi de cei mici. 

Mai mult, in cadrul parcului marin Seapark, ai oportunitatea de a face scufundari in bazinul cu recif tropical, in piscina Manta si in bazinul cu rechini (caz in care scufundarile au loc intr-o cusca, pentru a putea observa in siguranta rechinii care inoata pe langa tine). 

Tarifele de intrare sunt ceva mai piperate, insa cei care au fost aici se declara incantati de acest parc. 

In loc de concluzie

Incekum Beach este una dintre plajele apreciate din Alanya, in mod special de catre familiile cu copii, dar si de catre cei care vor sa-si faca experienta la malul marii cat mai confortabila.

Daca ai vizitat aceasta plaja si simti ca mai ai si alte informatii actuale care le-ar putea completa pe cele de mai sus, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca ti-am starnit pofta de vacanta in aceasta parte a Turciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?