Dim Cave, pestera impresionanta din apropierea orasului Alanya

Dim Cave este o pestera carstica din zona Alanya Turcia, fiind localizata in partea superioara a vaii raului Dim. 

Este a doua cea mai mare pestera din Turcia deschisa vizitatorilor, iar anumite parti ale acesteia sunt estimate a fi formate acum mai bine de un milion de ani. 

Te invitam sa descoperi, in continuare, cateva amanunte utile despre vizita la Dim Cave, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Localizare Dim Cave, cum ajungi si distante din alte statiuni

Dim Cave se afla pe versantul vestic al muntelui Cebeli Reis, la est de Alanya, la o distanta de aproximativ 14 kilometri pornind din centrul acestui oras-statiune. 

Asta inseamna ca intr-o zi cu trafic normal, ar trebui sa faci intre cele doua in jur de jumatate de ora cu masina. Gasesti parcare contra cost in imediata apropiere a pesterii (10 lire turcesti/autoturism). 

Pestera poate fi vizitata in fiecare zi a saptamanii, iar taxa de acces este de circa 100 lire turcesti/persoana (in jur de 3 euro). Intrarea este gratuita pentru copiii cu varsta mai mica de 6 ani, iar copiii cu varsta intre 6-10 ani beneficiaza de o reducere. Museum Card nu include accesul la aceasta atractie. 

Poti vizita Dim Cave si prin intermediul excursiilor optionale organizate de agentiile locale. Ai avantajul de a fi preluat de la hotel, adus inapoi, asistat de un ghid turistic, iar multe dintre aceste experiente includ opriri si la alte atractii din zona, uneori chiar si masa de pranz.

Distante catre Dim Cave din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Antalya City – Dim Cave: 147 kilometri
  • distanta Lara – Dim Cave: 137 kilometri
  • distanta Belek – Dim Cave: 118 kilometri
  • distanta Side – Dim Cave: 77 kilometri 

Ce poti vedea la Dim Cave

Dim Cave poate fi genul de atractie ideala pentru acei turisti pasionati de plimbarile in natura, caci se afla intr-un cadru ideal pentru drumetii, cu paduri de pini si peisaje de exceptie. In plus, de pe terasa amenajata la intrarea in pestera, poti admira valea raului Dim, dar si Castelul Alanya

Pestera a fost deschisa publicului in anul 1998, avand o lungime totala de circa 410 metri. Din aceasta lungime, 360 metri pot fi explorati de catre vizitatori. 

Sectiunea din dreapta pesterii are in jur de 50 metri lungime, in timp ce sectiunea din stanga masoara aproximativ 350 de metri. Pestera gazduieste 4 galerii, fiecare cu propria denumire:

  • Sala cu candelabre
  • Sala lacului
  • Sala cu orga
  • Sala Pamukkale 

In interiorul pesterii vei avea ocazia sa admiri si un lac care se intide pe aproximativ 200 metri patrati. 

Mai mult, sistemul de iluminat instalat in pestera Dim ofera o nota si mai aparte atmosferei si reprezinta un plus pentru cei pasionati de fotografie. Gratie diversitatii si abundentei de stalactite, stalagmite si a altor formatiuni regasite la interior, Dim Cave este considerata a fi una dintre cele mai frumoase pesteri din Turcia. 

Temperatura din pestera este una constanta pe intreg parcursul anului (18 grade celsius). 

In apropierea pesterii sunt deschise mai multe restaurante cu mancare traditionala. 

Alte atractii apropiate de Dim Cave

Daca ai ales sa vii aici prin intermediul unui tur organizat, e posibil ca experienta ta sa includa opriri in valea raului Dim sau, in unele cazuri plimbari de tip jeep safari, opriri in satele pitoresti din apropiere, la Canionul Sapadere, etc. 

In cazul in care ajungi aici pe cont propriu, e bine sa stii ca la distante rezonabile, se mai afla si urmatoarele: 

Castelul Alanya este localizat la 17 kilometri departare, fiind considerat una dintre cele mai populare atractii istorice din aceasta zona. A fost ridicat in secolul al XIII-lea, pe ramasitele fortificatiilor din vremurile romane si bizantine, la o inaltime de circa 250 metri deasupra nivelului marii. 

Este inconjurat de gradini luxuriante, si-ti ofera o priveliste spectaculoasa catre oras. In aceasta zona te asteapta si pestera Damlatas, dar si faimoasa plaja Kleopatra. 

Canionul Sapadere se afla la 40 kilometri departare de Dim Cave, in inima Muntilor Taurus, si are o lungime de 750 metri si o inaltime de 400 metri. 

Poti strabate canionul intr-o plimbare destul de comoda, caci la fata locului au fost amenajate poteci din lemn, iar pe traseu vei putea admira diferite bazine naturale si cascade micute.  

Pestera Piticilor este o alta pestera din zona Alanya, de dimensiuni mai micute, care poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Cüceler Mağarası. Are 6 galerii si mai multe pasaje inguste. 

Intre Dim Cave si Pestera Piticilor sunt 37 kilometri. 

Ruinele orasului antic Syedra se afla la 20 kilometri de Dim Cave, orasul fiind dezvoltat incepand cu secolul al VII-lea i.Hr., intr-o locatie strategica. 

Se intra in situl arheologic pe poarta de vest, care inca se afla in pozitie verticala, iar aici poti admira strada cu coloane, ruinele bailor romane, ramasitele zidurilor care incojurau orasul, necropola si multe altele. 

In loc de concluzie

Dim Cave este una dintre cele mai frumoase atractii naturale din zona Alanya, ideala pentru cei care prefera plimbarile in aer liber, dar si pentru cei pasionati de formatiuni spectaculoase si de fotografie. Totodata, are avantajul de a fi localizata intr-o zona care abunda in obiective turistice. 

Daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta parte a Turciei, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?