Evrenseki Beach, plaja din Side delimitata de doua rauri care se varsa in mare

Unul dintre segmentele de plaja atribuite statiunii Side Antalya poarta denumirea de Evrenseki, fiind localizat in dreptul cartierului cu acelasi nume. 

Se distinge de alte plaje printr-o caracteristica aparte, respectiv prin faptul ca este delimitata de gurile de varsare a doua rauri in Mediterana.

Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe amanunte utile despre Evrenseki Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Side, din care sa poti selecta simplu si rapid hotelul care ti se potriveste mai bine.

Unde este Evrenseki Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Evrenseki este pozitionata la 6,5 kilometri departare de centrul Side, in partea de nord-vest a acestuia. 

Asta inseamna ca intr-o zi cu trafic normal, ai putea face plecand din Side cu masina in jur de 13-15 minute pana la Evrenseki. 

Din zona centrala a orasului Manavgat sunt 13 kilometri pana la aceasta plaja. 

Se poate parca pe strazile dintre hotelurile localizate in zona din spatele plajei, insa in varf de sezon, locurile libere pot fi destul de greu de gasit.

Poti ajunge la Evrenseki Beach si cu autobuzele locale sau cu taxi-ul, costurile fiind relativ modeste. 

Plaja publica Evrenseki poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Evrenseki Halk Plajı”, iar pentru a ajunge chiar aici venind din directia Side, este nevoie sa virezi la stanga la intersectia cu hotelul Palm World. 

Distante catre Evrenseki Beach din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Antalya City – Evrenseki Beach: 66 kilometri 
  • distanta Lara – Evrenseki Beach: 56 kilometri
  • distanta Belek – Evrenseki Beach: 37 kilometri
  • distanta Alanya – Evrenseki Beach: 70 kilometri

Cum arata Evrenseki Beach si ce servicii si facilitati sunt disponibile la plaja  

Plaja Evrenseki este vizitata intens atat de catre turisti, cat si de catre localnici si este una dintre cele mai bine organizate din zona Side. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag, amenajata pe multe dintre portiunile sale cu segmente de sezlonguri si umbrele, unele administrate de catre resorturile localizate in prima linie. 

Pe portiunea de plaja publica (marcata cu “Evrenseki Halk Plajı”), vizitatorii pot inchiria sezlonguri la pretul de 20 lire turcesti (pret practicat in sezonul cald 2023). 

Evrenseki Beach este formata din nisip, iar intrarea in mare este lina, ceea ce inseamna ca plaja poate fi potrivita si familiilor cu copii. 

Cei care aleg sa se bucure de mare si de soare aici vor intalni mai multe facilitati precum dusuri, cabine de schimb, toalete, dar si teren de fotbal si de volei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Evrenseki Beach

Aceasta plaja se numara printre cele mai populare si apreciate din zona Side, motiv pentru care in miezul verii poate deveni si destul de aglomerata. 

Evrenseki Beach este o plaja spatioasa, insa iti reamintim ca aici vin atat turisti, cat si localnici. 

Daca se intampla sa-ti faci vacanta in zona Side in intervalul iulie-august, o idee buna poate fi sa vii la aceasta plaja la primele ore ale diminetii, pentru a gasi usor loc de parcare, dar si sezlong acolo unde-ti place.

In mijlocul verii, temperaturile pot ajunge chiar si la peste 34 grade la umbra in zona Side, iar apa marii poate atinge valori medii de 27-28 grade. 

In cazul in care preferi o perioada mai putin aglomerata si cu temperaturi mai blande, poti veni aici la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Daca la inceputul verii, apa marii in zona Side are valori de circa 22-23 grade, la inceput de toamna lucrurile pot sta si mai bine de atat, pentru ca media temperaturilor in apa marii este situata intre 24-27 grade. 

Alte plaje apropiate de Evrenseki Beach 

Daca ai ales sa te cazezi in zona Side, mai mult ca sigur vei dori sa explorezi si alte plaje din vecinatate. Destul de aproape de Evrenseki Beach gasesti si urmatoarele:

Plaja Side Est este localizata pe cealalta parte a orasului si se intinde pana zona raului Manavgat. Mai poarta si denumirea de “Buyuk Plaji” si are, de asemenea, segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Portiunea din spatele plajei nu este totusi atat de bogata in unitati de cazare, iar in unele parti se intalnesc chiar si dune de nisip. 

Plaja Side Vest este cea care include si segmentul Evrenseki Beach in zona de mijloc si care se continua pana in dreptul cartierului Colakli.

Asadar, in partea dreapta a plajei Evrenseki vei intalni in continuare o fasie de nisip cu relativ acelasi aspect, zona de plaja publica denumita “Side Halk Plajı” fiind localizata la circa 3 kilometri departare de Evrenseki Public Beach. 

In loc de concluzie

Evrenseki Beach poate fi considerat unul dintre cele mai bine amenajate segmente de plaja din zona Side, potrivit familiilor cu copii si acelor turisti care vor sa practice o serie de sporturi la malul marii. 

Daca ai vizitat deja Evrenseki Beach, asteptam cu interes mai multe detalii despre experienta ta aici, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta zona, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Side! 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?