Side Beach, plaja cu multe atractii istorice in imediata apropiere

Side Beach este plaja atribuita statiunii cu acelasi nume, localizata la o distanta rezonabila fata de Aeroportul International Antalya, dar si fata de luxosul Belek.

Orasul Side este marginit de doua segmente de plaja, cunoscute si cu denumirile de plaja Side de Est si plaja Side de Vest, fiecare dintre acestea avand foarte multe de oferit vizitatorilor. 

Mai jos gasesti amanunte utile despre plajele acestei statiuni, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Side Turcia, pe care te invitam sa le explorezi. 

Unde este Side Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Side Beach este marcata pe Harti in mai multe puncte, ceea ce ar putea sa creeze o usoara confuzie daca vii aici pentru prima data. De aceea, trebuie sa stii ca plaja atribuita acestei statiuni este impartita in cele doua zone mai sus mentionate, in estul si vestul orasului vechi Side. 

In functie de zona in care alegi sa te cazezi (daca optezi pentru un hotel in Side sau nu) sau de genul plajei pe care o preferi, te vei putea orienta usor catre fiecare dintre cele doua segmente odata ajuns in Side. 

Side se afla la 73 kilometri departare de centrul Antalyei si la 66 kilometri distanta de Aeroportul International Antalya, ceea ce inseamna ca intr-o zi de vara, cu trafic normal, ar trebui sa faci in jur de o ora si un sfert intre Antalya si Side. Situatia se poate schimba insa in plin sezon. 

Poti ajunge in Side cu masina personala, cu un taxi, cu autobuzele locale sau prin intermediul unui transfer privat, in cazul in care vii cu avionul si ai optat pentru acest tip de pachet. 

Daca alegi sa calatoresti cu masina pana aici, la noi pe blog gasesti un articol cu informatii utile: Drumul spre Antalya cu masina. Cel mai bun traseu si distante catre toate statiunile cunoscute

Distante catre Side Beach din alte statiuni:

  • distanta Kemer – Side Beach: 119 kilometri
  • distanta Lara – Side Beach: 64 kilometri
  • distanta Belek – Side Beach: 44 kilometri
  • distanta Alanya – Side Beach: 63 kilometri

Cum arata Side Beach si ce poti sa faci la fiecare dintre cele doua plaje

Intai de toate, e bine sa stii ca ambele portiuni de plaja din Side sunt formate din nisip si au o intrare relativ lina in mare. 

Plaja Side Vest se intinde incepand cu zona portului din Side si pana in zona Colakli. Este bine amenajata, potrivita familiilor cu copii si cu multe oportunitati pentru cei care vor sa practice sporturi acvatice precum schi nautic, parasailing, scufundari si altele. 

Pe portiunea din spate are multe resorturi, majoritatea cotate cu 5 stele. 

In cazul resorturilor din prima linie, vei observa ca pe plaja exista si multe segmente private cu sezlonguri si umbrele, administrate de aceste unitati de cazare.

Odata ajuns in apropierea portului, plaja incepe sa se ingusteze, insa chiar si asa, vei intalni amenajare cu sezlonguri si umbrele pe fasia de nisip, fie acestea amplasate pe 2 sau 3 randuri. 

In zona din spatele plajei exista o lunga alee de promenada, cu multe restaurante si cafenele pe una dintre laturi. 

Unul dintre segmentele sale centrale este cunoscut cu denumirea de Evrenseki Beach (portiunea de plaja din dreptul acestui cartier). Partea de plaja publica de aici este foarte apreciata, atat de catre localnici, cat si de catre turisti, fiind bine amenajata si cu terenuri de volei si de fotbal in imediata apropiere.

Plaja Side Est incepe din cealalta parte a orasului Side si pana in zona raului Manavgat. Mai este cunoscuta si cu denumirea veche de “Buyuk Plaji”, adica “Plaja Mare”. 

Si aici vei intalni amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa portiunea din spatele acestei plaje nu este atat de bogata in hoteluri si alte unitati de cazare, in principal gratie apropierii fata de ruinele istorice. Totusi, de la malul marii nu lipsesc beach barurile. 

O particularitate a fundalului plajei de est din Side este faptul ca vei intalni dune de nisip.

In linii generale, se poate spune ca plaja Side Est este mai frecventata de catre turistii tineri, in timp ce plaja Side Vest este aleasa in mod special de catre familiile cu copii, care vor sa se bucure de mare si de soare in imediata apropiere a hotelului in care au cazare. 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona Side Beach

Side Beach nu este o plaja lipsita de aglomeratie in plin sezon, iar acest lucru se remarca pe ambele sale portiuni. Plajele din Side sunt in general caracterizate si de o apa destul de calda a marii, cu cele mai ridicate valori atinse in intervalul iulie-august, cand apa poate avea la mal chiar si 28 grade. 

Totusi, e bine de retinut ca in miez de vara, media temperaturilor maxime atinge in Side peste 35 grade la umbra, ceea ce pentru unii turisti poate crea disconfort.

 Daca nu esti foarte prietenos cu temperaturile ridicate si nici cu multimile de turisti, perioade mai potrivite pentru a-ti face vacanta in zona Side Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau chiar si inceputul lunii octombrie.

Apa marii are sanse mari sa fie inca buna pentru baie, iar preturile la cazare vor fi mai prietenoase cu buzunarul. 

Media temperaturilor in apa marii, Side Beach, extrasezon:

  • mai – 20 grade
  • iunie – 24 grade
  • septembrie – 27 grade
  • octombrie – 24 grade 

Alte atractii apropiate de Side Beach 

Daca nu vrei sa-ti rezumi vacanta strict la relaxarea si distractia din zona de plaja, e bine de stiut ca in Side, foarte aproape de malul marii, poti vizita urmatoarele obiective:

Templele zeilor Atena si Apollo se afla in imediata apropiere a portului si reprezinta, practic, un adevarat muzeu in aer liber. Datand inca din secolul al II-lea, aceste constructii impresionante au fost decorate cu coloane in stil corintic. O mica parte a acestor coloane inca pot fi admirate in prezent, ridicate in pozitie verticala. 

Locul in sine este unul dintre cele mai vizitate si totodata fotografiate din Side, ideal de vazut in preajma apusului, cand poti face si poze spectaculoase. 

Ruinele teatrului din Side trebuie neaparat bifate atata vreme cat vei ajunge aici si esti interesant catusi de putin de istoria locului. Cu o capacitate de circa 15.000 de locuri, dispuse pe 49 de randuri, teatrul te va impresiona categoric cu aspectul sau bine conservat si cu abilitatile arhitecturale de pe vremea Imperiului Roman. 

Stradutele inguste din orasul vechi, casele din piatra, multitudinea de magazinase cu suveniruri, restaurantele si barurile – toate pot face obiectul unei plimbari de neuitat prin Side, fie ca alegi sa te cazezi chiar in aceasta zona, fie ca alegi sa-i faci doar o scurta vizita de-o zi. 

Totodata, din Side vei putea ajunge usor, cu masina sau prin intermediul excursiilor optionale organizate de operatorii locali, si in locuri precum orasul Manavgat si al sau bazar, la Cascadele Manavgat, la Teatrul antic roman Aspendos, la ruinele din Seleucia, etc. 

In loc de concluzie

Side Beach este genul de plaja potrivita pentru toate tipurile de turisti. Are avantajul de a fi formata din nisip, foarte bine organizata, bucurandu-si vizitatorii cu o apa calda a marii si cu o multime de atractii in imediata apropiere. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Side, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?