Gokliman Beach, una dintre cele mai apreciate plaje din zona Finike Antalya

Districtul Finike din Antalya isi bucura vizitatorii cu o linie de coasta lunga de circa 28 kilometri si cu o serie de plaje minunate, ascunse in golfulete retrase. Una dintre acestea este Gökliman Beach, premiata cu distictia Blue Flag si organizata foarte bine, la doar 4 kilometri departare de centrul orasului. 

Descopera, in cele ce urmeaza, cateva amanunte utile despre vizita la Gökliman Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya.

Localizare Gökliman Beach si distante din alte statiuni

Pornind din centrul orasului Finike, pana la Gökliman ar trebui sa faci in jur de 5-6 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. Plaja se afla de-a lungul drumului principal D400 care traverseaza intreaga provincie Antalya, in directia Demre, asadar, va fi foarte usor de gasit. 

Golful in care este localizata plaja poarta denumirea de Mendikli si se afla in vestul altui golf celebru din zona  – Andrea Doria. 

Se parcheaza pe marginea soselei, insa locurile de parcare nu sunt multe, ceea ce ar putea reprezenta o problema in varf de sezon. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Gökliman Plajı”. 

In general, aceasta plaja este frecventata atat de catre localnici, cat si de catre turistii cazati in zona Demre – Finike. Desi este o plaja frumoasa, nu putem spune ca merita sa bati drumul pana aici daca esti cazat in statiuni sau orase mai indepartate precum Antalya City, Lara si altele. 

Distante catre Gökliman Beach din alte statiuni: 

  • distanta Kas – Gökliman Beach: 70 kilometri
  • distanta Demre – Gökliman Beach: 24 kilometri
  • distanta Tekirova – Gökliman Beach: 59 kilometri
  • distanta Kemer – Gökliman Beach: 75 kilometri

Cum arata Gökliman Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Gökliman se intinde pe o lungime de circa 150 metri, ceea ce inseamna ca nu este neaparat foarte spatioasa. Este insa bine amenajata, cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate la preturi rezonabile (30 lire turcesti in septembrie 2023) si cu beach bar/restaurant in zona din spate. 

Gökliman Beach este formata din pietricele de culoare deschisa, ce amplifica acea nuanta de turcoaz a apei. 

Ia cu tine si acei cipici speciali pentru apa atunci cand vii la Gökliman, caci exista pietre si in apa. 

Intrarea in mare este destul de abrupta la Gökliman, motiv pentru care se recomanda precautie in cazul in care vii aici alaturi de copii sau daca nu stapanesti prea bine inotul. 

O parte dintre cei care au vizitat plaja spun ca apa marii este putin mai rece in aceasta zona. 

La mal au fost amplasate cateva pontoane plutitoare, iar in spatele plajei intalnesti cabine de schimb, dusuri si toalete. 

Cand e mai bine sa vii la Gökliman Beach

Daca ar fi sa analizam recenziile pe care aceasta plaja le-a strans numai pe Google (peste 2000 la numar pana in februarie 2024), putem spune categoric ca Gökliman este unul dintre locurile populare de la malul marii.

Fiind bine organizata si localizata chiar la drumul principal, plaja este vizitata, asa cum spuneam si mai sus, atat de catre localnici, cat si de catre turisti. 

Asta inseamna ca in miez de vara si in mod special in zilele de weekend, poate deveni aglomerata. Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in zona in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Gökliman devreme, la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si sezlong. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Gökliman sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul luni septembrie – inceputul lunii octombrie (caz in care apa marii va avea temperaturi ceva mai bune). 

Alte plaje si atractii apropiate de Gökliman Beach

Daca nu rezonezi neaparat cu aceasta plaja sau vrei sa bifezi cat mai multe locuri frumoase situate la malul marii, in relativa apropiere mai gasesti si:

Golful Andrea Doria este localizat la doar 900 metri est de Gökliman si are un aspect stancos. Nu vei intalni aici o plaja de nisip, ci mai multe platforme construite din lemn, pe care sunt amplasate si sezlonguri/umbrele de inchiriat. Andrea Doria are o taxa de acces de aproximativ 30 lire turcesti de persoana. 

Locul nu este foarte comod pentru familiile cu copii, cu atat mai mult cu cat accesul in mare se face tot de pe platformele de lemn. Norocosii au sansa sa observe aici testoase de mare. 

Golful Magrali (pe Google Maps – Finike Mağralı Koy) se afla la 6,9 kilometri departare de Gökliman Beach, in directia Demre. Plaja de aici este marginita de stanci inalte, iar locul in sine poate fi cat se poate de potrivit pentru cei care prefera natura si lipsa facilitatilor si a serviciilor. 

In stanca din partea stanga a plajei se poate observa si o grota.

Se parcheaza in partea de sus, la marginea drumului, insa locurile pot deveni greu de gasit in miez de vara. 

Plaja publica din Finike te asteapta la circa 5 kilometri departare de Gökliman, in partea stanga a portului. Este o plaja formata din nisip mai inchis la culoare, in general potrivita pentru scurte opriri de relaxare dupa ce vizitezi centrul orasului. Nu se numara insa printre cele mai aspectuoase plaje ale zonei. 

In loc de concluzie

Gökliman Beach este una dintre cele mai apreciate si populare plaje din zona Finike Antalya. Este bine amenajata, cu servicii si facilitati menite sa-ti asigure tot confortul, insa are o intrare ceva mai abrupta in apa si poate deveni aglomerata in plin sezon. 

Daca ai ajuns deja la aceasta plaja, asteptam cu interes si impresiile tale, iar daca vrei sa studiezi mai multe variante de statiuni si hoteluri in care sa te cazezi in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?