Despre Tekirova, micuta statiune de langa Kemer Antalya

Tekirova este una dintre statiunile invecinate cu faimosul Kemer, asociata mai degraba cu un cartier sau cu un mic sat de vacanta, dezvoltat in ultimii ani foarte bine din punct de vedere turistic. 

Statiunea Tekirova gazduieste o plaja premiata Blue Flag, o serie de resorturi foarte bine cotate, dar si multiple atractii naturale si istorice in imediata apropiere. 

Mai jos te asteapta un ghid complet pentru vacantele in Tekirova, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit si ai in plan sa-ti organizezi concediul in aceasta parte a litoralului turcesc, la noi pe blog te asteapta si unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya.

Motive pentru o vacanta in Tekirova si ce sa stii despre aceasta statiune

Daca esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar la unul dintre hotelurile acestei statiuni, trebuie sa stii ca:

  • Tekirova este localizata la o distanta rezonabila fata de Aeroportul International Antalya si fata de Antalya City, si la doar 20 de minute de mers cu masina de centrul statiunii Kemer
  • Plaja statiunii este premiata cu distinctia Blue Flag, are atat segmente private, cat si segmente publice, amenajate cu sezlonguri si umbrele
  • Tekirova este in general mai linistita si mai putin aglomerata comparativ cu zona centrala din Kemer si cu marile statiuni din Antalya (Lara, Belek, Side) 
  • In zona exista mai multe situri arheologice, unele dintre cele mai fascinante din Antalya, un traseu de telecabina, dar si foarte multe plaje frumoase pe care le poti explora rapid.
  • Ai posibilitatea sa faci excursii optionale organizate de operatorii locali si sa vizitezi si atractiile mai indepartate (zona Side, Aspendos, Green Canyon, centrul vechi Kaleici din Antalya si multe altele). 

Unde se afla Tekirova Antalya si cum ajungi aici

Tekirova se afla in districtul Kemer, la 16 kilometri fata de centrul acestei mari statiuni si la 59 kilometri departare de centrul Antalya City

De la Aeroportul International Antalya si pana aici sunt 74 kilometri, ceea ce inseamna in jur de o ora si douazeci de minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. Totodata, in Tekirova se poate ajunge si cu minibusurile locale care circula de-a lungul drumului principal D400, din directia Antalya, Kemer. 

Daca planuiesti sa vii aici cu masina personala, trebuie sa stii ca distanta Bucuresti – Tekirova este de 1372 kilometri cu trecere pe la Canakkale, drum ce se poate parcurge in aproximativ 18 ore, fara sa luam in calcul timpul de asteptare la punctele de trecere frontiera si opririle de pe traseu. Se recomanda sa parcurgi drumul din doua bucati, oprindu-te o noapte pe traseu. 

Mai multe informatii despre traseul cu masina Bucuresti – Antalya te asteapta la noi pe blog, in articolul: Drumul spre Antalya cu masina. Cel mai bun traseu si distante catre toate statiunile cunoscute

Ti-am pregatit si un articol care puncteaza conditiile de calatorie in Turcia: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru vacante in Turcia. Ce e bine sa stii inainte sa pleci

Vremea Tekirova si cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona

Intreaga zona Kemer si implicit statiunea Tekirova isi bucura vizitatorii cu un climat mediteranean, cu veri calduroase si ierni blande. Spre deosebire insa de alte statiuni din Antalya (precum Belek, Side, Alanya), in Kemer si in Tekirova se inregistreaza temperaturi usor mai scazute (cu cateva grade), gratie apropierii fata de munte si a vegetatiei abundente din zona. 

Iulie si august sunt cele mai calduroase luni in Tekirova, cu o medie a maximelor de circa 33 grade. Apa marii inregistreaza in acest interval temperaturi medii situate intre 26-28 grade. 

Totusi, in miez de vara, Tekirova si intreaga regiune primesc cel mai ridicat numar de vizitatori. 

Daca preferi sa-ti faci vacanta intr-o perioada mai putin aglomerata, cu temperaturi mai placute, dar si cu preturi mai avantajoase la cazare, poti veni in Tekirova la final de mai, la inceput de iunie sau chiar si la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Daca in mai, apa marii inregistreaza valori de circa 20 grade in zona Tekirova, incepand cu luna iunie se incalzeste (o medie de 24 grade), iar in lunile septembrie si octombrie atinge valori intre 24-26 grade, ceea ce inseamna ca este inca foarte buna pentru baie. 

Despre plaja Tekirova si alte plaje apropiate

Tekirova Beach, asa cum o vei putea repera pe Google Maps, este o plaja foarte bine organizata, ce se intinde pe o lungime de aproximativ 3.7 kilometri. 

Este alcatuita dintr-un amestec de pietris si nisip, si pune la dispozitia vizitatorilor sai toate serviciile potrivite unei experiente relaxante. 

Unele segmente sunt private, fiind administrate de unitatile de cazare din prima linie, in timp ce altele sunt publice si sunt organizate cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate contra cost. 

Amatorii de sporturi acvatice gasesc diferite centre de unde pot inchiria echipamente. In spatele plajei se afla si mai multe beach baruri, cafenele si restaurante. 

La distante rezonabile fata de plaja Tekirova mai sunt si alte plaje interesante: plaja Cirali, plaja Phaselis, plajele Camyuva si Kiris, plaja Moonlight, dar si plaja centrala din Kemer vor fi la indemana ta. 

Unde te cazezi in Tekirova

Daca esti tentat sa-ti alegi un hotel localizat chiar in statiunea Tekirova, e bine sa stii ca vei avea variante pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, insa accentul este pus in mod deosebit pe resorturile din prima linie, cotate cu 4 sau chiar 5 stele, precum Hotel Rixos Premium Tekirova si altele.

Sunt nume mari de lanturi hoteliere care au deschis astfel de resorturi aici, cu segment de plaja privata si facilitati/servicii pretentioase, evident majoritatea cu regim de cazare ultra all inclusive. 

Cele mai multe dintre acestea au si piscina exterioara/interioara, club pentru copii, in unele cazuri chiar si un mini aquapark integrat, centru spa, centru fitness, sauna, asadar, tot confortul de care ai putea avea nevoie. 

In Tekirova exista si cateva hoteluri cotate cu 3 stele, potrivite pentru vacantele cu buget mai redus. 

Ce poti sa faci in Tekirova si in imprejurimi 

Desi este o statiune mai putin cunoscuta si de dimensiuni mai reduse, Tekirova nu-si va lasa vizitatorii activi si dornici de experiente noi in vacanta sa se plictiseasca. Are avantajul de a fi dezvoltata intr-o zona foarte bogata in atractii si, in plus, cei cazati aici vor avea oricand la indemana si varianta de a se inscrie la excursiile optionale organizate in intreaga provincie Antalya. 

In Tekirova te poti bucura de plimbari pe la malul marii, de sporturile acvatice si de toate activitatile centrate pe zona de plaja, iar in imediata apropiere, vei putea ajunge rapid la:

Olympos Teleferik este traseul de telecabina localizat in Parcul National Olympos Beydaglari, cu statia de baza chiar in Tekirova, la cativa kilometri de centrul statiunii. Telecabina a fost deschisa in anul 2007 si are o linie de cablu care depaseste lungimea de 4.350 metri. 

Durata unei calatorii este de aproximativ 10 minute, iar statia superioara este localizata la o altitudine de 2364 metri. O calatorie dus-intors costa 30 dolari/adult si 15 dolari pentru copiii cu varsta intre 7-12 ani. Cei mai micuti au gratuitate. 

Ruinele orasului antic Phaselis sunt un alt obiectiv important al zonei. Orasul a fost construit pe o peninsula inconjurata de 3 porturi naturale (3 golfuri, fiecare cu propria plaja), iar starea de conservare este admirabila. 

Poti vedea aici bai romane, agora, sarcofage, canale de apa, teatrul vechi, iar distanta intre centrul statiunii Tekirova si Phaselis este de doar 5 kilometri.

Ruinele orasului antic Olympos se afla in apropierea plajei Cirali (in capatul din dreapta al plajei cum te uiti la mare). Si acesta poate fi unul dintre locurile de neratat daca esti pasionat de istorie. 

Situl arheologic este deschis in intervalul orar 08.00 – 19.00, exista o taxa de vizitare modica, insa daca ai Museum Card nu va trebui sa mai platesti intrarea. 

In loc de concluzie

Tekirova este una dintre statiunile linistite din zona Kemer Antalya, ideala pentru cei care vor sa se cazeze intr-un loc care sa le ofere toate conditiile si o plaja bine organizata, dar si o serie de atractii in imediata apropiere. 

Daca ai ajuns deja in Tekirova si simti ca ai mai multe informatii actualizate care merita adaugate in articolul nostru, asteptam cu drag feedback-ul tau!

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?