Silistar Beach si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta plaja din Bulgaria

Pentru acei calatori care sunt interesati in mod particular de locurile frumoase de la malul marii, din sudul litoralului bulgaresc, Silistar Beach este o plaja care a primit pe Google o multime de recenzii pozitive din partea turistilor romani si asta pentru ca este inconjurata de o natura cat se poate de frumoasa, mai putin vizitata in masa. 

Silistar Beach este apropiata de granita Bulgariei cu Turcia si are avantajul de a fi localizata intr-o zona cu multe alte plaje cel putin la fel de frumoase. 

Gasesti, in cele ce urmeaza, o serie de detalii care-ti pot fi utile daca vrei sa explorezi Silistar Beach, iar la noi pe site o multime de oferte vacanta litoral Bulgaria, cu variante de cazare inclusiv in zona de sud, ca de exemplu Sozopol.

Nu in ultimul rand, daca esti un impatimit al locurilor virgine de la malul marii, la noi pe blog te asteapta si o selectie mai amanuntita a acestor plaje din Bulgaria: 23 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Unde este Silistar Beach si cum se ajunge aici

Silistar Beach este localizata la 6,7 kilometri de Rezovo, ultima localitate bulgareasca de dinaintea granitei cu Turcia si la 6,4 kilometri distanta de satul-litoral Sinemorets, aflat in directia opusa. 

Din Sozopol si pana la Silistar Beach sunt 61 de kilometri, ceea ce inseamna ca drumul cu masina ar trebui sa dureze in jur de o ora, intr-o zi fara trafic intens. Daca pleci din Burgas catre aceasta plaja, vei avea de parcurs 88 kilometri, ceea ce inseamna aproximativ 1 ora si jumatate pe drum. 

Exista o zona de parcare cu plata in imediata apropiere a plajei Silistar, iar o parte dintre cei care au vizitat-o in ultimii ani spun ca taxa pentru o zi intreaga de stationare este de 5 leva. Altii, care au vizitat plaja in extrasezon, spun ca nu au fost nevoiti sa achite o taxa de parcare. 

Unii vizitatori care au fost aici in 2022 spun ca drumul secundar de acces catre Silistar Beach nu se afla in cele mai bune conditii si ca este relativ ingust, asadar, iti recomandam sa reduci viteza si sa conduci cu prudenta. 

Plaja este inconjurata de padure, asa cum poti observa si in video-ul de mai jos, surprins cu drona, iar accesul la plaja se face trecand un podulet de lemn, pe deasupra raului care are gura de varsare aici, in Marea Neagra. 

Cum arata Silistar Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Silistar Beach are forma unui semicerc si este pozitionata intr-un golf linistit, fiind marginita de stanci. Pe portiunea din spatele plajei este padure, fapt ce sporeste calitatea aerului si nu in ultimul rand, a peisajului. 

Pentru ca te vei afla intr-o zona binecuvantata de natura, te sfatuim sa nu lasi in urma ta niciun fel de resturi sau gunoaie care ar putea afecta mediul inconjurator. 

Plaja Silistar este o plaja semi-salbatica, cu segmentul din partea stanga cum te uiti la mare organizat cu sezlonguri si umbrele, si cu partea dreapta libera. 

Plaja este formata din nisip fin, iar pe cele mai multe portiuni ale sale nu sunt pietre la intrarea in apa, exceptand extremitatile. Totusi, daca vrei sa te plimbi de la un capal la altul, pe la malul marii, iti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa. 

Avantajul este ca la Silistar Beach poti sa inchiriezi sezlong si umbrela sau poti sa vii linistit cu lucrurile tale si sa te asezi in zona libera, fara sa-ti faci probleme de loc, mai ales daca ajungi pe aici la inceput de vara sau la inceput de toamna. 

Exista cateva baruri pe plaja, dar si o pizzerie, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa cari cu tine toate cele necesare pentru o experienta confortabila. 

Apa de aici a fost descrisa ca fiind foarte curata, iar atmosfera linistita, lipsita de muzica tare si de prea mult freamat.

Cand sa vii la Silistar Beach Bulgaria

Pentru ca este o plaja mai putin populara, Silistar poate fi vizitata pe tot parcursul anului, pentru ca nu se aglomereaza atat de intens precum plajele statiunilor mari din Bulgaria. 

Cu toate acestea, daca vrei sa prinzi loc pe sezlong, e posibil ca in intervalul iulie-august, sa fii nevoit sa vii aici mai devreme, eventual la primele ore ale diminetii, caci se ocupa destul de repede. 

Pe de alta parte, daca vrei sa stai pe prosopul tau, nu sunt prea mari sanse sa nu prinzi un loc potrivit. 

In iulie-august vei intalni aici cele mai ridicate temperaturi, atat in atmosfera, cat si in apa marii. Spre deosebire de plajele din nordul litoralului bulgaresc, clima de aici este mai calduroasa, fiind influentata de apropierea fata de Mediterana. 

In septembrie, apa marii se pastreaza inca destul de calda la Silistar Beach, cu temperaturi medii cuprinse intre 22-23 grade, iar acestui avantaj i se alatura si faptul ca plaja va fi mai pustie, iar soarele mai bland cu pielea ta. 

Alte plaje frumoase din apropiere de Silistar Beach 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Silistar nu este singura plaja frumoasa din aceasta zona. Daca ai in plan ca intr-o zi sa bifezi cat mai multe dintre plajele apropiate de Sinemorets, te mai poti orienta foarte usor catre urmatoarele:

Plaja Veleka, care gazduieste de asemenea gura de varsare a unui rau in Marea Neagra, se afla la 7 kilometri de Silistar Beach. Drumul cu masina ar trebui sa-ti ia in jur de 17-20 minute, iar peisajul de care te vei putea bucura aici are toate sansele sa te lase fara cuvinte. 

Lipite Beach este o alta plaja buna din apropiere, la care vei ajunge insa ceva mai greu. Parcarea se afla la circa 1 kilometru distanta de plaja, portiune pe care va trebui sa o parcurgi ulterior pe jos. Lipite este o plaja lipsita de organizare, asadar trebuie sa vii pregatit cu toate cele pentru un minimum de confort. Distanta intre Silistar si aceasta plaja este de 5,9 kilometri.

Butamyata Beach este localizata la 6,4 kilometri de Silistar si este una dintre cele mai apropiate plaje de Sinemorets. Si aici exista in plin sezon organizare cu sezlonguri si umbrele, cateva variante de baruri si un mic restaurant. 

In loc de concluzie

Silistar Beach este o varianta buna de plaja linistita pe care o poti bifa in cazul in care alegi sa-ti faci vacanta in partea de sud a litoralului bulgaresc, mai ales ca are avantajul de a fi mai putin cunoscuta si de a-ti asigura linistea de care poate simti ca ai nevoie in urmatorul tau concediu. 

Nu uita sa verifici la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, caci ai toate sansele sa gasesti ceva avantajos si pe placul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?