Despre Sveti Stefan Beach, una dintre cele mai instagramabile plaje din zona Budva Muntenegru

Daca te bate gandul sa-ti faci vacanta pe litoralul muntenegrean, trebuie sa stii ca una dintre cele mai frumoase plaje din punct de vedere al peisajului pe care ti-l ofera este Sveti Stefan Beach, localizata in statiunea cu acelasi nume, in imediata apropiere a orasului Budva. 

Sveti Stefan este totodata, si una dintre cele mai populare plaje ale acestei zone, fiind impartita in doua segmente: unul privat si unul public. 

Mai multe detalii despre vizita la Sveti Stefan Beach te asteapta in cele ce urmeaza 🙂 

Localizare Sveti Stefan Beach si distante din principalele statiuni si orase

Plaja Sveti Stefan se afla in sudul orasului Budva, la fix 10 kilometri departare de zona de centru a acestuia. 

Din Budva si pana la Sveti Stefan Beach ar trebui sa faci in jur de 20 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Intre statiunea Becici si Sveti Stefan sunt 6,5 kilometri, iar din Przno si pana aici vorbim despre o distanta de 4 kilometri. 

Kotor este localizat la 31,7 kilometri departare, in timp ce orasul Bar se afla la 31,4 kilometri, asadar, la o distanta similara. 

Cei care vin cu masina la Sveti Stefan Beach gasesc zona de parcare cu plata chiar in spatele plajei, insa este cunoscut faptul ca preturile in apropiere sunt piperate. Costul parcarii este de 4 euro/ora. 

Exista si microbuze de tip shuttle care circula intre Budva si statiunile invecinate, si implicit catre Sveti Stefan si plaja acestei statiuni. Pe timp de vara, trec la fiecare 10 minute, iar costul unei calatorii este de aproximativ 1.50 euro.

Cum arata Sveti Stefan Beach si ce servicii sunt disponibile la plaja 

Plaja din Sveti Stefan are o forma de V, in varful caruia se afla celebra insula Sveti Stefan, unul dintre cele mai intens fotografiate obiective turistice din Muntenegru. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele deschise la culoare, unele in nuante roz sau rosiatice. 

Este impartita, asa cum spuneam inca de la inceput, in doua segmente: cel de nord si cel de sud. 

Plaja din nord este privata si administrata de resortul de lux Aman Sveti Stefan. Poti inchiria sezlonguri si umbrele la aceasta plaja chiar daca nu esti oaspete al resortului, insa vei avea de achitat o suma piperata, de aproximativ 180 euro/set. Serviciile de aici sunt pe masura costurilor, asadar, de lux, iar sezlongurile sunt foarte distantate, astfel incat sa te bucuri de toata linistea si intimitatea de care ai nevoie.

Plaja din sud este deschisa publicului larg, insa si in acest caz vei intalni preturi maricele la servicii. 

Sezlongurile pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 30-60 euro/setul, in functie de zona in care alegi sa stai. Exista totusi si segment de plaja libera, care insa in plin sezon se aglomereaza rapid. 

In zona din spate a plajei din sud sunt deschise si diferite beach baruri, terase si restaurante. 

Vederea catre insula Sveti Stefan este, fara doar si poate, splendida. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Sveti Stefan Beach

Asa cum probabil stiai sau ti-ai dat seama deja, Sveti Stefan Beach este una dintre cele mai populare plaje de pe litoralul muntenegrean. 

Asta inseamna ca in plin sezon, va fi si una dintre cele mai vizitate, desi preturile in zona au ajuns la un prag destul de ridicat. 

In intervalul iulie-august, Sveti Stefan primeste cel mai mare numar de turisti. Daca vrei sa vezi plaja in aceasta perioada, sfatul nostru este sa ajungi aici devreme, pentru a prinde loc acolo unde-ti place. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta aici in miez de vara, perioade mai inspirate pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, vei avea atat avantajul ca plaja si obiectivele turistice vor fi mai putin impanzite de turisti, dar si ca preturile la cazare vor fi mai scazute. 

Alte plaje apropiate de Sveti Stefan Beach 

La distante mici sau rezonabile fata de Sveti Stefan Beach se mai afla si alte plaje care merita atentia ta. Daca ai gasit prea multa aglomeratie aici sau pur si simplu, vrei sa bifezi cat mai multe locuri frumoase de la malul marii in aceasta zona, te-ai putea indrepta usor si catre: 

Plajele parcului Milocer (King’s Beach si Queen’s Beach) se afla la doar cateva sute de metri departare de Sveti Stefan Beach. Poti ajunge chiar si pe jos, insa si in acest caz vorbim despre sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate cu sume foarte mari (120 – 200 euro/setul). 

Aceste fasii de nisip sunt localizate pe domeniul fostei resedinte regale a familiei Karadjordjevic si sunt administrate in prezent de acelasi resort de lux Aman Sveti Stefan. 

Plajele Crvena Stijena si Crvena Glavica te asteapta la sud de Sveti Stefan, la 2-3 kilometri departare. Stancile si pietricelele din aceasta zona au un aspect rosiatic, iar malul este stancos. Vei avea nevoie de acea incataminte speciala pentru a intra in apa, daca vrei sa-ti protejezi talpile. 

Nu se numara insa printre cele mai potrivite locuri pentru familiile cu copii, din cauza stancilor de la intrarea in mare. 

In zona marcata pe Harti cu Crvena Glavica gasesti si beach bar, dar si amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Drobni Pijesak se afla la 4,4 kilometri de Sveti Stefan si este una dintre plajele premiate Blue Flag din aceasta zona. Este formata din nisip si pietris, apa are acea nuanta turcoaz la mal, iar pe plaja gasesti mai multe segmente organizate cu sezlonguri, umbrele si baldachine. 

Este in general o plaja mai libera comparativ cu acele fasii de nisip apropiate de Budva, iar in zona din spate sunt deschise restaurante si terase. 

In loc de concluzie

Sveti Stefan Beach este una dintre cele mai aspectuoase si instagramabile plaje din apropierea orasului Budva, insa poate fi si printre cele mai aglomerate si mai scumpe, mai ales daca nimeresti aici in varf de sezon. 

Tu ai ajuns pana acum la Sveti Stefan Beach? Daca ai informatii actualizate de la fata locului, asteptam cu interes feedback-ul tau! 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?