Despre Slovenska Beach, plaja centrala a orasului Budva Muntenegru

Orasul Budva este considerat a fi unul dintre cele mai importante centre turistice de pe litoralul muntenegrean, iar plajele sale reprezinta unul dintre motivele principale pentru care zeci de mii de turisti aleg sa se indrepte catre aceasta destinatie de vacanta in fiecare vara. 

Plaja principala din Budva poarta numele de Slovenska Beach si se desfasoara in stanga portului de agrement cum te uiti la mare, pe o fasie de nisip destul de generoasa si bine echipata cu toate serviciile necesare unei experiente confortabile. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe amanunte utile despre vizita la Slovenska Beach, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa stii cum sa te orientezi mai bine 🙂 

Localizare Slovenska Beach si distante din principalele statiuni si orase de pe litoralul Muntenegrului

Plaja Slovenska se afla in Budva, la circa 1,5 kilometri departare de centrul vechi al orasului, fiind impartita pe mai multe segmente. 

Din statiunea invecinata Becici si pana la aceasta plaja sunt 3,3 kilometri, iar din Przno si pana aici vorbim despre o distanta de circa 5,6 kilometri. 

Nu foarte departe se afla si celebrul Sveti Stefan – la 8,3 kilometri distanta, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze, intr-o zi cu trafic normal, in jur de 15 minute.

Din Kotor si pana la Slovenska Beach Budva sunt 23,6 kilometri, iar din orasul de coasta Bar si pana aici distanta este de 37,6 kilometri. 

Intre Budva si statiunile invecinate circula si microbuzele locale, pe care le poti folosi pentru a te deplasa mai usor. Costurile unei calatorii sunt modeste, iar daca vei veni aici in plin sezon, cand Budva si implicit zona plajei Slovenska se aglomereaza, vei fi scutit de stresul locurilor de parcare. 

Cum arata Slovenska Beach si ce servicii sunt disponibile in zona

Slovenska Beach este o plaja lunga de aproximativ un kilometru si jumatate, care se intinde din dreptul portului de agrement si pana in zona hotelului Park. Este impartita pe mai multe segmente, unele dintre acestea mai inguste, nelipsite de zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, care alterneaza cu zonele de plaja libera. 

Segmentul mai apropiat de port poarta denumirea de Greco Beach, in timp ce plaja Slovenska este marcata cu aceasta denumire pe Harti in partea stanga, cum te uiti la mare. 

Plaja este formata din pietris, cu unele zone mai nisipoase catre extremitati. In spatele plajei exista o alee pietonala, dar si multe baruri, terase si restaurante. 

Preturile pentru inchirierea sezlongurilor incep de la 15 euro/setul si pot urca pana pe la 30 euro, in functie de zona in care alegi sa te asezi. Gasesti si zone libere, unde te poti aseza pe prosop. 

De-a lungul plajei sunt amplasate si cateva pontoane plutitoare, unde mai opresc micile ambarcatiuni. E posibil ca in miez de vara sa observi destul de multe barcute in apropierea malului, la plaja Slovenska. 

Printre restaurantele cu recenzii bune din zona din spate se remarca Lim, Pivnica, La Bocca, Torch Beach Club, Dva Vesla si altele. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Slovenska Beach 

Fiind vorba despre plaja centrala din Budva, e de la sine inteles ca in intervalul iulie-august, Slovenska va fi destul de aglomerata. 

Totusi, exista plaje in Budva care primesc si mai multi vizitatori (in special cele din apropierea centrului vechi – Ricardova Glava si Mogren), asadar, pentru ca este mai intinsa si mai spatioasa, Slovenska are sanse sa fie usor mai degajata. 

Apa marii are in jur de 26,5 grade in perioada lunilor iulie-august, iar temperaturile de afara ating o medie a maximelor de circa 31-32 grade. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade in care ti-ai putea face vacanta in zona Budva sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai blande, iar fluxul de turisti va fi mai scazut. In plus, te vei putea bucura si de preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Slovenska Beach 

Slovenska nu se numara neaparat printre cele mai frumoase plaje din zona Budva, insa acest lucru este compensat intr-o oarecare masura de spatiul pe care-l ofera. Daca vrei sa vezi si alte plaje interesante aflate la o distanta rezonabila, te mai poti indrepta rapid catre:

Plaja statiunii Becici, pe care o gasesti la 2,5 kilometri departare de Slovenska, asadar un drum cu masina de doar 5 minute. Este una dintre cele mai lungi plaje din zona Budva, este lata, si este in general preferata de catre familiile cu copii. 

Gasesti aici diferite atractii gonflabile pentru cei mici, centre de sporturi acvatice, servicii de inchiriere ambarcatiuni, posibilitatea de a pleca pe mare catre insula Sveti Nikola si multe altele. 

Plaja Ricardova Glava, aflata tot la 2,5 kilometri departare de Slovenska, insa in partea opusa, este una dintre plajele din imediata apropiere a centrului vechi. Poti admira de aici zidurile citadelei si poate fi la indemana ta daca ai in plan sa vizitezi dupa sau inainte orasul vechi. 

In zona din spate gasesti beach bar, iar pe plaja exista organizare cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja poate deveni aglomerata in miez de vara. 

Plaja Mogren este o alta atractie a zonei. Se afla la cateva sute de metri departare de Ricardova Glava, iar drumul pe jos intre cele doua este cat se poate de frumos, mai ales ca vei avea ocazia sa admiri faimoasa statuie a Balerinei din Budva. 

Si in acest caz vorbim despre o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, cu centru de sporturi acvatice, beach bar – insa foarte aglomerata in plin sezon. 

In loc de concluzie

Slovenska Beach este una dintre plajele populare ale Budvei, comoda pentru cei care aleg sa se cazeze in zona centrala a orasului sau pentru cei care prefera sa se relaxeze cateva ore la malul marii dupa ce au vizitat zona orasului vechi.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?