Ghid plaje Budva. Care sunt cele mai frumoase si mai cunoscute plaje din aceasta zona a Muntenegrului

Cei mai multi dintre cei care au in plan sa-si organizeze concediul in zona orasului de coasta Budva din Muntenegru sunt interesati sa afle intai de toate care sunt cele mai bune plaje din apropiere. 

La o simpla cautare “Budva Beach” pe internet vei vedea ca exista o multime de rezultate care fac referire la cele mai interesante plaje din vecinatatea frumosului oras si asta pentru ca in Budva nu vei gasi o singura plaja principala, ci mai multe astfel de locuri frumoase la malul marii. 

In cele ce urmeaza te invitam sa descoperi un scurt ghid al plajelor din zona Budva, care sa te ajute sa alegi cele mai bune variante pentru vacanta ta. 

Generalitati despre Budva Beach si cum delimitam zona plajelor din apropierea acestui oras

Se spune ca orasul Budva a fost binecuvantat cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Muntenegru. 

Riviera comunei Budva (cu rol de municipalitate – subdiviziune teritoriala de prim nivel) se intinde pe aproximativ 38 de kilometri, pornind din nord de la Jaz si pana in sud la Buljarica, gazduind unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale tarii si totodata in jur de jumatate din numarul plajelor premiate cu distinctia Blue Flag pe care le regasim in Muntenegru. 

Desi exista cateva plaje care au si portiuni de nisip, cele mai multe dintre plajele acestei zone sunt formate din pietricele sau pietris mai marunt. 

Exista, in mod evident, plaje publice, plaje private (unele dintre ele cu costuri foarte mari in ceea ce priveste inchirierea sezlongurilor), plaje amenajate, plaje libere sau micute petice de nisip la care poti ajunge doar cu barca. 

Totodata, in zona Budva vei intalni atat plaje potrivite pentru familiile cu copii (cu intrare lina in apa, cu servicii si facilitati pentru cei mici in zona de nisip), dar si plaje pentru turistii mai tineri, dornici de distractie (cu beach clubs, muzica mai tare, etc.). 

Becici Beach

Cele mai populare plaje din Budva

Incepem cu abordarea unora dintre cele mai cunoscute plaje din zona acestui oras. Cele mai multe dintre acestea sunt cat se poate de frumoase, amenajate si cu toate serviciile disponibile in imediata apropiere, insa si printre cele mai aglomerate, mai ales daca ne raportam la intervalul iulie-august. 

Totusi, unele plaje mai generoase in dimensiuni vor putea acoperi cu succes nevoia multimilor de turisti veniti sa se bucure de mare si de soare aici. 

Mogren Beach este, fara doar si poate, una dintre cele mai cunoscute plaje din apropierea orasului vechi Budva. Drumul pe jos, catre plaja, este deosebit de frumos, insa cei mai multi dintre cei care vin sa viziteze centrul vechi ajung inevitabil si la aceasta plaja pe timp de vara. 

Asadar, asteapta-te la multa aglomeratie daca vrei sa stai la plaja Mogren in mijlocul verii. 

Ricardova Glava Beach este, de asemenea, foarte apropiata de centrul vechi din Budva. Este o plaja formata dintr-un amestec de pietricele cu nisip, cu pietre la intrarea in mare, atat cu zone amenajate, cat si cu zone libere.

Turistii care au fost aici in august 2023 spun ca au inchiriat sezlonguri cu 25 euro/set. Poate fi usor mai degajata comparativ cu Mogren.  

Slovenska Beach este fasia de nisip centrala din Budva, este lunga, are cateva portiuni mai nisipoase, insa in general vei observa ca exista pietricele.

In zona din spatele acestei plaje ai insa la indemana multe restaurante, baruri, magazine, centre de sporturi acvatice. Setul de sezlonguri poate fi inchiriat cu sume cuprinse intre 15-20 euro. 

Greco Beach este practic tot unul dintre segmentele Budva Beach (plajei centrale din Budva), cu un aspect ceva mai ingust, format din nisip, uneori cu ambarcatiuni ancorate in apropiere.

Cei care au fost aici in vara lui 2023 spun ca au platit in jur de 15 euro/doua sezlonguri si o umbrela, insa exista si zone de plaja libera unde-ti poti aseza prosopul. 

In plin sezon se poate aglomera. 

Becici Beach este localizata la circa 3,5 kilometri departare de centrul orasului Budva. 

Este o plaja aleasa in mod special de catre familiile cu copii, are multe atractii si facilitati pentru cei mici (balansoare, atractii gonflabile pe nisip, etc.) si este una dintre cele mai lungi plaje din zona (aproximativ 2 kilometri). 

Kamenovo Beach este urmatoarea din stanga dupa Becici, are organizare cu sezlonguri in partea stanga si un segment de plaja libera in dreapta. 

Se distinge printr-o particularitate: la intrarea in apa exista o portiune de pietricele deschise la culoare, care ofera apei acea nuanta de albastru turcoaz. 

Este aleasa si de catre turistii mai tineri, caci unele beach club-uri de pe plaja organizeaza uneori petreceri cu muzica. 

Sveti Stefan Beach (vei observa ca exista aici doua segmente, cel din stanga drumului fiind public), este una dintre cele mai vizitate din zona, cu atat mai mult cu cat Insula Sfantul Stefan este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Muntenegru. 

Gasesti si zona de plaja libera, neamenajata, insa in plin sezon (iulie-august) poate deveni foarte aglomerata. Vederea catre insula si catre munti este, insa, magnifica. In apropiere exista si parcare cu plata (2-3 euro/ora). 

Jaz Beach este o alta plaja faimoasa din zona Budva, mai ales pentru ca in trecut a gazduit o serie de evenimente muzicale de amploare. 

Se afla in directia opusa, asadar, la nord de oras, si are dimensiuni destul de mari: doua segmente (unul de 850 metri si un altul de 450 metri), iar in zona din spate are o serie de unitati de cazare, restaurante, baruri si un teren de fotbal. 

Nu foarte departe de Jaz se afla si micuta Trsteno Beach, potrivita pentru familiile cu copii, gratie intrarii line in mare, iar la mica distanta gasesti si Ploce Beach, una dintre plajele frecventate de catre turistii tineri, petrecareti.

Jaz Beach

Plaje private Budva, cu servicii pretentioase, administrate de resorturi de lux 

Asa cum spuneam, in zona Budva exista si o serie de plaje administrate de unele resorturi de 5 stele, cu servicii si facilitati premium. Aceste zone de plaja pot fi cu adevarat superbe, insa inchirierea unui set de sezlonguri + o umbrela poate implica sa scoti din buzunar sume la care nu te-ai fi asteptat. 

Dukley Beach & Bar este unul dintre segmentele de plaja mai apropiate de centrul orasului Budva. Este administrat de resortul de 5 stele Dukley Gardens, iar pentru a inchiria aici un set de sezlonguri si o umbrela trebuie sa platesti in jur de 150 euro in timpul saptamanii si 250 euro in weekend. 

Sveti Stefan Beach (mai exact, portiunea de plaja din partea dreapta a drumului) este privata si administrata de brandul AMAN), iar un set de sezlonguri poate fi inchiriat aici cu aproximativ 80 de euro. 

Plajele din zona Milocer (King’s Beach si Queen’s Beach sau Kraljicina) se afla foarte aproape de Sveti Stefan (se poate merge chiar si pe jos intre ele) si sunt localizate pe domeniul fostei resedinte regale a familiei Karadjordjevic. 

Sunt administrate in prezent de acelasi resort de lux Aman Sveti Stefan si accesibile doar oaspetilor cazati aici. Turistii care vin din afara pot inchiria sezlonguri la preturi cuprinse intre 120-200 euro. 

Przno Beach are, de asemenea, doua zone de plaja. Cel din dreapta, cum te uiti la mare, este mai generos in dimensiuni si este administrat de complexul de 5 stele Maestral Resort & Casino.

Daca nu esti cazat la acest hotel, insa vrei sa faci plaja aici, ar trebui sa scoti din buzunar in jur de 180 euro pentru un set de sezlonguri + o umbrela. 

Alte plaje pe care sa le ai in vedere in zona Budva

Exceptand plajele mai sus mentionate, exista si o serie de alte locuri interesante care merita explorate in zona Budva. Unele sunt mai putin populare, in timp ce altele au ajuns totusi sa faca obiectul vizitelor a multi turisti in ultimii ani, mai ales daca ne referim la varful de sezon. 

Sveti Nikola Island Beaches – asadar, plajele pe care le vei regasi pe aceasta insula aflata in apropierea rivierei din Budva, mai pot fi locuri potrivite pentru a te bucura de mare si de soare. 

Poti sa iei un taxi boat din zona plajei Slovenska pentru a ajunge aici (te va costa in jur de 4-5 euro/persoana, si vei avea de vazut Laguna Beach si Halfmoon Beach.

Poti inchiria si in acest caz sezlonguri si umbrele, preturile practicate in 2023 fiind de circa 20 euro/set de sezlonguri + umbrela. 

Pizana Beach (tot in zona centrului vechi, aproape de castel), cu o vedere splendida catre partea de oras vechi a Budvei, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris.

Sunt multe pietre la intrarea in mare, asadar, vei avea nevoie de incaltaminte speciala, iar locul este des ales si de catre localnici. Foarte slab sau deloc amenajata, Pizana poate fi o varianta mai linistita decat plajele Mogren si Richardova Glava, si ele apropiate de centru. 

Przno Beach (segmentul mai mic, din stanga, de plaja publica) este o alta varianta de loc in care sa te bucuri de peisaje frumoase. Totusi, spatiul de aici este unul restrans si poti avea senzatia de inghesuiala daca vii in miez de vara. 

Poti inchiria sezlonguri la preturi de genul 30 euro/setul, iar in zona din spate gasesti mai multe terase si restaurante unde poti lua masa.

Drobni Pijesak Beach este localizata la 12 kilometri de Budva, intr-un golfulet retras, marginit de stanci. Parcarea in zona costa in jur de 7 euro/zi (sau 1.50 euro/ora), iar sezlongurile pot fi inchiriate cu preturi de circa 15-20 euro/setul. 

Este in general mai libera comparativ cu alte plaje din Budva. 

Perazica Do Beach se afla la 15 kilometri departare de centrul orasului Budva si este formata din pietricele, fiind segmentata de o bucata mare de stanca, prabusita aici in urma cu mult timp. Exista si portiuni mai stancoase la aceasta plaja, iar apa marii este in general calma in zona, perfecta pentru snorkeling si inot. 

In zona din spate se afla un hotel care nu a fost finalizat, iar pe plaja exista doua baruri amenajate. 

Luchica Beach te asteapta la 19 kilometri sud de Budva si este una dintre plajele foarte bine amenajate. Parcarea costa 5 euro pentru toata ziua, iar setul de sezlonguri poate fi inchiriat cu 20 euro. 

Exista si cateva restaurante pe plaja (Albatros, Medin, Pinus Maritimus), iar apa este descrisa ca fiind mai curata decat la plajele din oras. 

Buljarica Beach se numara printre cele mai indepartate de Budva (21,3 kilometri de centru, aproximativ 30 minute cu masina intre cele doua).

Este o plaja destul de cunoscuta, mai ales daca judecam dupa cele aproape 1000 de recenzii pe care le-a strans pe Google, insa este lunga si deosebit de potrivita celor care cauta sa se relaxeze. 

In loc de concluzie

Plajele din zona Budva sunt numeroase si in general potrivite pentru toate tipurile de turisti, in functie de preferinte. Alegandu-le pe cele mai populare in plin sezon, ar trebui sa-ti asumi ca sunt sanse destul de mari sa dai peste aglomeratie. 

Ai fost recent in zona Budva si ai o plaja preferata? Asteptam cu interes sa ne povestesti despre experienta ta si sa ne ajuti sa completam acest articol cu informatii actualizate 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?