Despre Becici, statiunea din apropierea orasului Budva, potrivita pentru familiile cu copii

Becici este una dintre statiunile de coasta ale Muntenegrului, situata in imediata apropiere a orasului Budva si potrivita in mod particular familiilor cu copii, gratie plajei bine organizate si a serviciilor disponibile aici. 

Printre avantajele vacantelor in Becici se numara apropierea fata de unele dintre cele mai interesante obiective ale zonei (partea de oras vechi din Budva, insula Sveti Nikola, micuta statiune Sveti Stefan si insula sa), iar mai multe informatii despre tot ce te asteapta aici gasesti in cele ce urmeaza. 

Ce sa stii despre Becici Muntenegru

Becici este un mic orasel care apartine de comuna Budva Muntenegru, localizat intre orasul Budva si statiunea Sveti Stefan. Are in jur de 1000 locuitori permanenti si una dintre cele mai lungi plaje din aceasta zona, plaja care a castigat in 1935 un premiu important la Paris, fiind pe atunci denumita “cea mai frumoasa plaja din Europa”. 

Desigur, putem spune ca descrierea poate parea putin exagerata pentru zilele noastre, insa cert este ca plaja din Becici este aspectuoasa si extrem de bine organizata. 

Locul in sine are o istorie indelungata, caci intreaga zona Budva a fost locuita inca din antichitate, insa cele mai importante obiective pot fi vizitate in centrul vechi al orasului Budva, la doar 5 kilometri departare de Becici. 

Becici si-a inceput dezvoltarea in plan turistic in prima jumatate a secolului XX, iar dupa separarea Muntenegrului de Serbia, infrastructura acestei statiuni a cunoscut o transformare semnificativa. Becici gazduieste in prezent o sumedenie de hoteluri si vile de vacanta. Unele hoteluri au fost complet renovate, in timp ce altele au fost construite de la zero. 

Cel mai apropiat aeroport de Becici este cel din Tivat, la 25 kilometri departare, iar aeroportul din Podgorica se afla la 67 kilometri departare de aceasta statiune. 

Motive pentru o vacanta in Becici 

Esti tentat sa-ti rezervi cazare in aceasta statiune? Iata care sunt cele mai importante avantaje pe care le are:  

  • in Becici te asteapta o plaja lunga de aproape 2 kilometri, foarte bine amenajata, cu centre de sporturi acvatice, posibilitatea de inchiriere ambarcatiuni, serviciu de water taxi, restaurante si baruri. 
  • ai de ales dintr-o paleta destul de larga de unitati de cazare, numarul acestora fiind de ordinul zecilor, cele mai multe hoteluri fiind cotate cu 3 si 4 stele. 
  • esti aproape de toate atractiile istorice din Budva. Poti ajunge usor cu masina, dar si cu microbuzele locale, iar centrul vechi din Budva se numara printre cele mai frumoase locuri din Muntenegru.
  • la fel de simplu poti vizita si alte obiective din imprejurimi: plajele din zona Budva, insula Sveti Nikola, Sveti Stefan.
  • poti ajunge relativ repede si in Kotor sau sa vizitezi Parcul National Lovcen.
  • poti savura preparate traditionale ale bucatariei muntenegrene, dar si preparate internationale, peste si fructe de mare la restaurantele din statiune.
  • ai posibilitatea de a practica diferite activitati precum plimbari in natura, drumetii, sporturi acvatice, excursii cu barca.

Ce spui? Suna bine? Daca da, e posibil sa citesti in continuare mai multe informatii despre urmatoarea ta destinatie de vacanta 🙂 

Localizare Becici si distante din principalele statiuni si orase

Becici se afla doa 4,7 kilometri distanta de centrul orasului Budva si la 5,2 kilometri departare de centrul vechi al acestuia. 

Din Kotor si pana in Becici sunt 26 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 40 minute pe drum cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Capitala Podgorica este localizata la 65 kilometri departare de Becici, iar orasul Bar la 35,5 kilometri (in jur de 50 minute cu masina). 

Pentru ca nu exista pentru moment zboruri directe din Romania, cei mai multi dintre romanii care aleg sa-si faca vacanta in aceasta zona a Muntenegrului vin aici cu masina personala. 

Distanta Bucuresti – Becici este de aproximativ 915 kilometri cu iesire din tara pe la punctul de trecere frontiera Calafat-Vidin si cu tranzitarea Serbiei. In Serbia si in Muntenegru nu exista vigneta, insa vei avea de achitat taxa de autostrazi. 

Drumul se poate parcurge in aproximativ 15 ore, fara sa luam in calcul timpul de asteptare in punctele de trecere frontiera si eventualele opriri de pe traseu. 

Mai multe informatii despre conditiile de calatorie in aceasta tara gasesti aici: Conditii de calatorie in Muntenegru. Acte necesare, taxe drum si alte sfaturi practice pentru o vacanta in aceasta tara

Vremea Becici si cea mai buna perioada pentru o vacanta

La fel ca intreaga zona de coasta a Muntenegrului, Becici este caracterizat de un climat mediteranean, cu veri calduroase, uscate, destul de lungi, si ierni blande, umede. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Becici in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge 31 de grade. Tot in aceasta perioada, apa marii are o valoare medie de 26 grade, asadar, este foarte buna pentru baie. 

Totusi, chiar daca nu este la fel de aglomerata precum Budva, Becici primeste cel mai ridicat numar de vizitatori in aceasta perioada. Asta inseamna ca preturile la cazare vor fi mai mari, iar plaja va fi destul de plina. 

Fiind totusi o fasie de nisip lunga de 2 kilometri, cu siguranta va exista suficient spatiu pentru cei veniti aici sa se relaxeze. 

Daca vrei sa eviti temperaturile ridicate, aglomeratia si totodata vrei sa te bucuri de tarife mai avantajoase la cazare, perioade mai bune pentru o vacanta in Becici pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Apa marii in zona Becici are valori medii de 19 grade in mai, de 23.5 grade in iunie, de 24.2 grade in septembrie si de 20.7 grade in octombrie. 

Cum este plaja in Becici Muntenegru

Plaja Becici este principala atractie a statiunii si se intinde pe nu mai putin de 1950 metri. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si chiar daca este pozitionata intr-un golf cu deschidere destul de mare, este in general ferita de vant puternic si de valuri mari. 

Becici Beach are multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, unele dintre ele private, administrate de hoteluri aflate in prima linie, altele publice. 

Costul inchirierii unui set de sezlonguri se situeaza undeva intre 15-30 euro, in functie de zona in care alegi sa stai. 

In Becici gasesti si segment destul de generos de plaja libera, dar multe oportunitati de divertisment si facilitati pentru cei mici (tobogane, diferite atractii gonflabile, locuri de joaca, etc.), alaturi de centre de sporturi acvatice (cu posibilitatea de a inchiria jet ski, echipament pentru snorkeling, cursuri de scuba diving, etc.). 

In vecinatatea statiunii te asteapta si alte plaje interesante, precum Kamenovo (aleasa in mod special de catre turistii mai tineri), plajele Slovenska, Greco, Pizana, Ricardova Glava, Mogren din Budva, plaja Jaz sau plaja plina de distractie Ploce

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni te asteapta la noi pe blog, in articolul: Becici Beach, una dintre cele mai lungi plaje din zona Budva Muntenegru

Unde te poti caza in Becici 

Unitatile de cazare din Becici sunt de ordinul zecilor, cele mai multe renovate in ultimii ani, in majoritate hoteluri de 3 si de 4 stele. 

O mica parte a acestora au micul dejun inclus, in timp ce regimul de cazare all inclusive este destul de absent in zona, fiind cumva compensat de prezenta restaurantelor. 

Poti opta pentru hoteluri prietenoase cu buzunarul, dar si pentru hoteluri cu servicii mai pretentioase, piscina, water park integrat si alte facilitati. 

Cele mai ridicate preturi la cazare sunt pentru vacantele in plin sezon (iulie-august), insa achizitionate din timp, si acestea pot fi destul de avantajoase in comparatie cu alte destinatii europene de la malul marii. 

Exista si apartamente sau chiar vile intregi care pot fi inchiriate in Becici. 

Pentru cei care prefera hotelurile luxoase, intre Becici si Budva a fost ridicat resortul de 5 stele Dukley Gardens, insa preturile unui sejur aici sunt pe masura serviciilor si a conditiilor. 

Ce poti sa faci in Becici Muntenegru  

Asa cum spuneam de la inceput, Becici este aleasa in general mai mult de catre familiile cu copii, iar zona de plaja reprezinta atractia principala a statiunii.

Desigur, lasand deoparte sporturile acvatice si distractia de la malul marii, in Becici poti face si plimbari, drumetii, chiar si paragliding, iar operatorii locali iti vor sta la dispozitie si cu o serie de excursii catre atractiile invecinate. 

Daca vrei sa le vizitezi pe cont propriu, trebuie sa stii din start ca in maximum 15-20 minute poti ajunge cu masina in zona centrului vechi din Budva, dar si in alte locuri frumoase si deosebit de populare precum statiunea Sveti Stefan, unde te asteapta si insula cu acelasi nume, una dintre cele mai fotografiate locatii din Muntenegru. 

Din Becici poti lua barca si catre insula Sveti Nikola (drumul pe mare dureaza in jur de 30 minute), iar o calatorie dus-intors costa in jur de 4-5 euro/persoana. Insula a fost, nu de putine ori, comparata cu un soi de Hawaii european, gratie vegetatiei abundente, a aspectului stancos si a apei azurii. 

Te asteapta aici plaje precum Laguna Beach si Halfmoon Beach, iar oportunitatile in materie de diving si de snorkeling sunt multiple. 

Restaurantele si barurile din Becici iti stau la dispozitie cu unele dintre cele mai interesante si gustoase preparate.

Printre locurile cu recenzii bune se numara Tri Ribara, Restaurant Porat, Azzuro Restaurant and Beach Bar, El Gusto, Papillon, Restaurant Tulip si altele. 

In loc de concluzie

Becici este una dintre statiunile primitoare din zona Budva si se va potrivi de minune cu profilul vacantei tale atata vreme cat cauti acces rapid la o plaja generoasa, bine amenajata, cu o multime de servicii si facilitati in imediata apropiere. 

Daca ai ajuns deja in Becici Muntenegru, asteptam cu interes feedback-ul tau si eventuale informatii actualizate care sa le completeze pe cele de mai sus!  

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?