Ricardova Glava Beach, plaja din fata zidurilor vechiului oras Budva

Plajele din zona orasului Budva Muntenegru sunt cat se poate de apreciate de catre turistii care aleg sa-si faca vacanta aici, iar in imediata apropiere a centrului vechi exista o serie de locuri cu adevarat minunate in care sa te bucuri de mare si de soare. 

Ricardova Glava Beach este una dintre aceste plaje, e drept, destul de aglomerata mai ales pe timp de vara, insa cu o vedere superba catre zidurile citadelei. 

Localizare Ricardova Glava Beach si distante din principalele orase si statiuni 

Plaja Ricardova Glava se afla in imediata apropiere a castelului din Budva, chiar langa zidurile vechi si la aproximativ 1 kilometru de centrul statiunii si de plaja centrala a acesteia. 

Este una dintre plajele confortabile si la indemana celor care au in plan sa viziteze atractiile orasului vechi, urmand ca dupa sa se opreasca pentru relaxare la malul marii. 

Din statiunea invecinata Becici si pana la aceasta plaja sunt 5 kilometri, iar din Sveti Stefan si pana aici sunt 10,2 kilometri. 

Distanta intre Ricardova Glava si Kotor este de 22 kilometri, in timp ce orasul Bar este ceva mai indepartat, la o distanta de aproximativ 40 kilometri. 

Poti intra pe plaja fie printr-o poarta micuta a zidurilor vechi, fie de pe promenada principala. 

Exista parcare cu plata in apropierea plajei (una dintre parcari este marcata pe Harti chiar in zona din spatele hotelului Mogren), insa in plin sezon, locurile pot deveni insuficiente. 

Cum arata Ricardova Glava Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Ricardova Glava este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are pietre la intrarea in mare, motiv pentru care se recomanda sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

Are dimensiuni micute (aproximativ 200 metri in lungime) si are atat segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera la extremitati. 

In zona din spate exista beach bar, iar cei care doresc sa inchirieze sezlonguri trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 20-25 euro/setul.

In linii generale, nu putem spune ca Ricardova Glava se numara printre cele mai bune plaje din zona Budva, insa poate fi un loc in care sa-ti tragi sufletul dupa ce ai terminat de vizitat imprejurimile. 

HINT: Plaja a fost denumita dupa actorul Richard Widmark, care a jucat in productia din 1964 “The long ships – Corabiile lungi”, filmata chiar in aceasta locatie. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ricardova Glava Beach 

Daca alegi sa-ti faci vacanta pe litoralul muntenegrean in miez de vara, trebuie sa stii ca Ricardova Glava va fi unul dintre cele mai aglomerate locuri de la malul marii. Desigur, in iulie-august te vei putea bucura de cele mai ridicate temperaturi (cu o medie a maximelor de 31 grade) si de cea mai calda apa a marii (cu o medie de peste 26 grade), insa acest petic de plaja va fi cat se poate de ocupat de turisti. 

In cazul in care vii aici in intervalul mai sus mentionat, e mai bine sa vizitezi Ricardova Glava dimineata devreme (ca sa prinzi sezlong) sau catre apus. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in aceasta zona raman sfarsitul lui mai – inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie – inceputul lui octombrie. 

Daca vii aici in extrasezon, ai toate sansele sa gasesti si preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Ricardova Glava Beach 

Daca ai ajuns la Ricardova Glava Beach si ai constatat ca este prea aglomerata sau pur si simplu esti dornic sa bifezi cat mai multe dintre plajele acestei zone, trebuie sa stii ca la distante rezonabile se mai afla si urmatoarele locuri:

Plaja Mogren este o alta plaja cat se poate de populara din vecinatatea centrului vechi, formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. O gasesti la o distanta de doar 400 metri de Ricardova Glava, iar plimbarea pe jos intre cele doua dureaza aproximativ 5 minute. 

Drumul spre Mogren este incantator, cu atat mai mult cu cat vei putea admira si celebra Statuie a Balerinei din Budva. 

Mogren este amenajata cu sezlonguri si umbrele, are centru de sporturi acvatice, insa poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. 

Plaja Pizana se afla in directia opusa, tot la 400 metri departare de Ricardova Glava, si poate fi mai linistita comparativ cu cele doua plaje mentionate mai sus. 

Este o plaja de dimensiuni micute, formata din nisip amestecat cu pietre, iar pietrele sunt prezente si la intrarea in mare. Nu are amenajare, nu se numara printre cele mai confortabile, insa poate fi usor mai degajata. 

Plaja Jaz este ceva mai indepartata, la vreo 6 kilometri distanta de Ricardova Glava Beach. Intre cele doua ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 15 minute intr-o zi cu trafic normal. 

Jaz Beach este generoasa si bine amenajata, formata din doua segmente despartite de o stanca. Gasesti aici baruri, restaurante, organizare cu sezlonguri si umbrele, centru de sporturi acvatice, cabine de schimb, dusuri, toalete. 

In loc de concluzie

Ricardova Glava Beach este una dintre plajele populare ale orasului Budva si putem spune ca are atat avantajul, cat si dezavantajul de a fi localizata foarte aproape de centrul vechi. 

O poti prinde foarte aglomerata in miez de vara, insa te poti bucura de o priveliste frumoasa catre zidurile vechi, dar si de o atmosfera cat se poate de placuta in cazul in care ajungi aici in extrasezon.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?