Drobni Pijesak, plaja premiata Blue Flag dintre Sveti Stefan si Petrovac Muntenengru

Din randul plajelor interesante si bine organizate pe care le regasim in zona Budva Muntenegru face parte si Drobni Pijesak, o plaja care nu a apucat, pentru moment, sa devina atat de populara precum cele din zona centrala a orasului. 

Mai multe detalii despre vizita la Drobni Pijesak gasesti in cele ce urmeaza, alaturi de alte amanunte utile despre plajele din apropiere, perioade mai libere in care sa vii aici si informatii despre parcare si acces.

Unde se afla Drobni Pijesak, cum ajungi si distante din principalele statiuni 

Plaja Drobni Pijesak este localizata intre statiunile Petrovac si Sveti Stefan, la doar 12 kilometri departare de orasul Budva. 

Practic, intr-o zi cu trafic normal, din Budva si pana la aceasta plaja ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 20 minute. 

Sveti Stefan se afla la doar 3 kilometri departare de mijlocul acestei plaje, iar Petrovac la 7 kilometri departare. 

Din orasul Bar si pana aici sunt 28 kilometri de parcurs, iar din Kotor vorbim despre o distanta de circa 33 kilometri. 

Exista parcare cu plata in zona acestei plaje. Turisti care au fost recent la Drobni Pijesak spun ca in partea de sus gasesti parcare cu 5 euro/zi, iar daca vrei sa lasi masina cat mai aproape de plaja, trebuie sa treci de bariera si sa platesti in jur de 8 euro/zi. 

IMPORTANT: Drumul de acces la plaja Drobni Pijesak poate reprezenta o provocare pentru soferii mai putin experimentati. Unii dintre vizitatori recomanda sa parchezi in partea de sus, caci panta care coboara catre plaja este destul de abrupta. 

Cum arata Drobni Pijesak si ce servicii gasesti aici

Pentru inceput, e interesant de stiut ca “Drobni Pijesak” inseamna, in traducere, “nisip fin”. Totusi, plaja in sine nu este formata numai din nisip, desi exista portiuni unde te poti bucura de acesta. Vei intalni si pietris, dar si pietricele mai mari, atat pe plaja, cat si la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Drobni Pijesak are o lungime de cateva sute de metri si este amenajata pe cele mai multe portiuni ale sale cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 15-30 euro/zi, in functie de zona in care alegi sa te asezi. 

Exista si baldachine de inchiriat, la preturi evident mai mari, intre 30-50 euro/zi, dar si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza relaxat prosopul. 

Plaja Drobni Pijesak a fost premiata cu distinctia Blue Flag, gratie curateniei, a puritatii apei si a bunei organizari, ceea ce inseamna ca vei intalni aici mai toate conditiile potrivite unei experiente relaxante. 

In zona din spatele plajei exista baruri, restaurante, toalete. 

Apa are acea nuanta frumoasa de albastru-turcoaz la intrarea in mare, in principiu gratie prezentei pietricelelor de culoare deschisa.

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Drobni Pijesak

Acum cativa ani, Drobni Pijesak era considerata un soi de nestemata ascunsa a litoralului muntenegrean. Multa lume evita sa vina aici din cauza accesului, insa drumul a fost refacut, iar in prezent, plaja capata din ce in ce mai multa popularitate. 

A strans pana in prezent (noiembrie 2023) in jur de 560 recenzii pe Google si este, fara doar si poate, mai libera comparativ cu plajele din apropierea orasului Budva. 

Cea mai calda apa a marii si cele mai ridicate temperaturi le vei intalni aici in intervalul iulie-august, atunci cand Drobni Pijesak primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

In acest interval, apa marii atinge valori cu o medie de 26 grade, insa daca te vei afla in vacanta aici in miez de vara, te sfatuim sa vii totusi mai devreme pentru a te instala la plaja. Vei prinde astfel loc de parcare si sezlonguri acolo unde-ti place. 

Perioade mai libere si cu preturi mai bune la cazare pentru o vacanta pe litoralul muntenegrean sunt totusi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Alte plaje apropiate de Drobni Pijesak

Daca faci parte din randul turistilor exploratori, care vor sa se bucure de cat mai multe plaje diferite in timpul vacantei pe litoral, e bine sa ai in vedere ca destul de aproape de Drobni Pijesak se mai afla si urmatoarele: 

Plaja Presjeke este localizata la 3 kilometri sud de Drobni Pijesak Beach (intre cele doua faci in jur de 8-10 minute cu masina). Plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele, are un aspect stancos, insa poate fi un loc bun pentru pasionatii de snorkeling. 

Este relativ micuta, motiv pentru care in plin sezon se recomanda sa-ti rezervi sezlong din timp sau sa vii devreme daca vrei sa prinzi loc. Nu este o plaja potrivita pentru familiile cu copii mici (sunt destul de multe pietre si stanci la intrarea in mare). 

Plaja Crvena Glavica se afla la 4 kilometri departare de Drobni Pijesak, in directia Sveti Stefan. Este formata din stanci si pietricele de culoare mai rosiatica si este cunoscuta in prezent si cu denumirea de Galija Beach (numele beach clubului de aici). 

In golful din partea dreapta a plajei principale se desfasoara si o plaja pentru nudisti. 

Plaja Sveti Stefan este impartita in doua segmente, cel de nord si cel de sud, si se afla la aproximativ 4,4 kilometri departare de Drobni Pijesak. 

Segmentul din nord (cel dinspre Budva) este administrat de resortul de lux Aman Sveti Stefan. Totusi, cei care nu sunt cazati aici pot inchiria sezlonguri si umbrele, insa preturile sunt mai mult decat piperate – in jur de 180 euro/setul. 

Partea de sud a plajei este accesibila publicului larg, si are o vedere incantatoare catre insula Sveti Stefan. Un set de sezlonguri + o umbrela poate fi inchiriat aici cu preturi cuprinse intre 30-60 euro. Gasesti si segment de plaja libera. 

In loc de concluzie

Drobni Pijesak este una dintre plajele deosebite, aspectuoase si bine amenajate din apropierea orasului de coasta Budva. Poate fi o alegere mai inteleapta daca vrei sa stai departe de aglomeratii, iar privelistea incantatoare, alaturi de albastrul turcoaz al apei marii, te vor face sa te relaxezi in adevaratul sens al cuvantului.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?