Tersane Beach, plaja micuta din imediata apropiere a Turnului Rosu Alanya

Tersane Beach este numele unei plaje mai putin cunoscute din zona Alanya, localizata chiar in centru, langa faimosul Turn Rosu. 

Desi nu este o fasie de nisip potrivita tuturor categoriilor de turisti, Tersane ramane o alegere buna pentru cei care vor sa se bucure de un peisaj aparte la malul marii. 

Mai multe detalii despre Tersane Beach te asteapta in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Localizare Tersane Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Tersane Beach se afla la doar 200 metri departare de Turnul Rosu si la circa 1 kilometru distanta de centrul orasului-statiune Alanya

Este localizata intre plajele Damlatas si Portakal, pe latura estica a peninsulei care gazduieste Castelul Alanya. 

Pentru a ajunge la malul marii in zona plajei Tersane, e nevoie sa treci de o poarta istorica si sa cobori o serie de trepte, asadar, nu putem spune ca locul in sine este foarte confortabil pentru familiile cu copii micuti si pentru cei cu mobilitate redusa. 

Poti lasa masina in partea de sus, in oras, insa in miez de vara, locurile de parcare pot deveni insuficiente. 

Distante catre Tersane Beach din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Side – Tersane Beach: 64 kilometri
  • distanta Belek – Tersane Beach: 105 kilometri
  • distanta Lara – Tersane Beach: 124 kilometri
  • distanta Antalya City – Tersane Beach: 134 kilometri

Cum arata Tersane Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Tersane Beach este o plaja de dimensiuni micute, ingusta, cu o atmosfera diferita. 

In spatele plajei se afla zidurile castelului Alanya, iar Tersane nu are amenajare de niciun fel, asadar nu te astepta sa gasesti aici sezlonguri de inchiriat, beach bar si alte servicii. 

Fiind localizata foarte central si chiar langa cele mai importante atractii, Tersane Beach este considerata a fi genul de plaja la care sa te opresti pentru o scurta baie in mare si pentru cateva poze cu fundalul de exceptie. 

Intrarea in mare are o panta lina in zona plajei Tersane, insa pe unele portiuni exista pietre si stanci, asadar, sunt binevenite si acele incaltari speciale pentru apa. 

Asigura-te ca iei cu tine si prosop, crema cu factor de protectie si bauturi racoritoare.  

Unii turisti vin aici si cu propria umbrela, insa spatiul de desfasurare este limitat din cauza aspectului ingust al fasiei de nisip. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Tersane Beach

Desi nu se numara printre cele mai populare plaje, in plin sezon, Tersane Beach are toate sansele sa fie aglomerata, din cauza dimensiunilor reduse. 

In cazul in care se intampla sa-ti faci vacanta in zona Alanya in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Tersane la primele ore ale diminetii, pentru a te bucura de frumusetea locului asa cum se cuvine. 

Tine cont ca aici se opresc si multi dintre turistii care viziteaza Castelul Alanya si Turnul Rosu. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o oprire la Tersane si implicit pentru o vacanta in aceasta parte a litoralului turcesc sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Daca in intervalul mai – iunie, apa marii inregistreaza valori medii cuprinse intre 20-24 de grade, lucrurile stau mai bine in septembrie – octombrie, cand apa marii are valori intre 24-27 grade. 

Alte plaje apropiate de Tersane Beach 

Tersane Beach nu este pentru toata lumea si cu siguranta nu este genul de plaja care sa-ti ofere tot confortul. De aceea, ne-am gandit sa-ti lasam mai jos si alte cateva sugestii de plaje din imediata apropiere:

Plaja Kleopatra este localizata la 3,5 kilometri departare de Tersane si este cea mai populara din Alanya. Este premiata cu distinctia Blue Flag, generoasa in dimensiuni si foarte bine organizata, cu multe segmente de sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate. 

In spatele plajei te asteapta si alee pietonala, dar si o multime de cafenele si restaurante. 

Plaja Damlatas se afla in continuarea plajei Kleopatra, ceva mai aproape de Tersane si de Castelul Alanya. 

Si in acest caz te poti bucura de mai mult spatiu, dar si de o priveliste frumoasa catre domeniul castelului. In plus, in vecinatate poti vizita pestera Damlatas. 

Plaja Portakal se afla in directia opusa, la 3,3 kilometri distanta de Tersane Beach. Portakal este, la randu-i, premiata Blue Flag, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, cu amenajare si diferite facilitati si servicii in imediata apropiere. 

Portakal are insa o panta mai abrupta la intrarea in mare. 

In loc de concluzie

Tersane Beach este una dintre plajele atipice ale zonei Alanya, ideala pentru cei care viziteaza atractiile din zona castelului, dorind sa se relaxeze ulterior la malul marii. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya, cu mai multe propuneri de hoteluri interesante 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?