Plaja din Sunny Beach a primit Blue Flag

Posted by

OLYMPUS DIGITAL CAMERASpecialiştii Travel Planner recomandă plaja staţiunii Sunny Beach, situată în sudul litoralului bulgăresc. Recent, zona sudică a plajei din staţiunea Sunny Beach (denumită şi South Beach) a primit din nou premiul eco Internaţional “Blue Flag”. Calificativul Blue Flag este o condiţie prealabilă pentru dezvoltarea turismului ecologic, în stațiunea de vară Sunny Beach. Certificatul reprezintă o garanţie a calităţii, a curăţeniei şi a siguranţei. Acesta arată că plaja din Sunny Beach este una dintre cele mai bune nu numai de pe litoralul bulgăresc, dar şi din Europa. Plaja de sud din Sunny Beach a fost evaluată de către un juriu internaţional şi acest lucru dovedeşte că plaja are un management bun. Blue Flag reprezintă un premiu eco, acordat plajelor care respectă condiţiile speciale de conservare şi protecţie a mediului, curăţenia apei de mare, în condiţii perfecte, de securitate şi de servicii.

Starea ecologică a South Beach a fost mult timp evaluată iar aceasta este o condiţie prealabilă pentru dezvoltarea turismului ecologic în Sunny Beach. Criteriile pentru programul “Blue Flag” contribuie la standardul ridicat de servicii turistice şi la atragerea mai multor turişti. Dunele de nisip sunt curăţate şi protejate zi de zi, pe tot parcursul anului şi sunt parte a aspectului de vară al South Beach. Premiul Blue Flag este acordat numai pentru un sezon de vară. Pentru a primi prestigiosul premiu pentru următorul sezon, zona de coastă trebuie să aplice din nou în acest an şi să se asigure că respectă în totalitate 23 de criterii şi 4 aspecte.

Staţiunea Sunny Beach se află la doar 42 km nord de oraşul Burgas şi este renumită pentru combinaţia unică a soarelui cu briza proaspata, si un program cultural variat. Festivalul Internaţional de muzică  ‘The Golden Orpheus’ este organizat la Sunny Beach încă de la prima ediţie, din 1965. Sunny Beach este cea mai mare staţiune de pe litoralul bulgăresc, cu plaje de nisip largi şi foarte multe hoteluri. În plus, plaja din Sunny Beach are o lungime de 8 kilometri.