Kaputas Beach, paradisul turcoaz din apropierea orasului Kas Antalya

Considerata a fi una dintre cele mai aspectuoase plaje din zona Antalya, Kaputas Beach este ascunsa intr-un golfulet dintre oraselul Kas si cartierul Kalkan. 

Are dimensiuni micute si poate deveni neincapatoare in miez de vara, insa aspectul sau o plaseaza in topul celor mai frumoase plaje din Turcia, in mod particular gratie culorii apei marii, dar si a fundalului stancos. 

In cele ce urmeaza te asteapta mai multe detalii despre vizita la Kaputas Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Kaputas Beach si cum ajungi aici

Plaja Kaputas poate fi reperata pe Harti cu denumirea de “Kaputaș Beach”, la o distanta de aproximativ 20 kilometri de orasul Kaș (un drum cu masina de circa 25 minute intre cele doua).

Minibusurile care circula intre Kas si Kalkan au statie in zona acestei plajei, asadar, daca esti cazat intr-una dintre acestea, poti ajunge usor si cu transportul public local. 

Poti veni aici si cu masina, caci plaja este localizata de-a lungul drumului principal D400, insa locurile de parcare sunt limitate si se ocupa destul de repede in plin sezon. 

Plaja nu este una foarte confortabila pentru familiile cu copii mici sau pentru acei vizitatori cu mobilitate redusa, caci de sus, de unde vei lasa masina si pana la malul marii, vei avea de coborat peste 180 de trepte. 

Distante catre Kaputas Beach din alte statiuni:

  • distanta Oludeniz – Kaputas Beach: 90 kilometri
  • distanta Kemer – Kaputas Beach: 165 kilometri
  • distanta Antalya City – Kaputas Beach: 208 kilometri
  • distanta Lara – Kaputas Beach: 230 kilometri

Cum arata Kaputas Beach si ce servicii sunt disponibile la plaja

Kaputas Beach este o plaja cu un fundal stancos, formata dintr-un nisip amestecat cu pietris. Are o lungime de aproximativ 150 metri, iar in sezonul cald este amenajata cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate. In 2023, un sezlong putea fi ocupat pentru suma de 100 lire turcesti, iar daca vrei si umbrela, pretul se dubleaza. 

Accesul la plaja este gratuit, iar doritorii isi pot aseza prosopul si direct pe nisip. 

Intrarea in apa este lina la Kaputas Beach, insa marea se adanceste destul de repede, dupa circa 8-10 metri distanta de tarm. 

Plaja este dotata cu dusuri, toalete si cabine de schimb, iar cei care vor sa-si procure bauturi si gustari vor avea la indemana un snack bar.   O parte dintre turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca marea este putin mai rece in zona Kaputas Beach. 

Apa marii are acele nuante de turcoaz absolut fascinante, care propulseaza acest loc in topul celor mai instagramabile plaje din Turcia. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kaputas Beach

Kaputas Beach este o plaja de dimensiuni micute, ceea ce reprezinta din start un dezavantaj pentru multimile de turisti care ajung aici in varf de sezon. 

In intervalul iulie-august, intreaga zona Antalya primeste cel mai mare flux de vizitatori, iar plaja Kaputas se aglomereaza. 

Daca planuiesti sa-ti faci vacanta aici in mijlocul verii, cel mai bine este sa vii la Kaputas Beach la primele ore ale diminetii, caci locurile de parcare de sus, de pe marginea drumului, se ocupa repede. La fel si sezlongurile de la malul marii. 

In plus, Kaputas Beach este loc de popas si pentru multe dintre croazierele organizate in zona, asadar, spre orele pranzului, sansele ca micuta fasie de nisip sa fie plina de turisti cresc exponential. 

Prin urmare, cele mai bune perioade pentru o vizita la Kaputas Beach sunt considerate a fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau inceputul lunii octombrie. 

In mai, apa marii poate avea in jur de 18-19 grade in zona plajei Kaputas, iar in iunie in jur de 21. Lucrurile stau ceva mai bine la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie, cand apa marii inregistreaza valori medii de circa 22-24 grade. 

Alte plaje apropiate de Kaputas Beach 

In vecinatatea plajei Kaputas exista si alte plaje frumoase, pe care e bine sa le ai in vedere atata vreme cat ti-ai propus sa bifezi in fiecare zi un alt loc interesant de la malul marii, in aceasta zona. In plus, daca gasesti Kaputas Beach foarte aglomerata, te poti reorienta rapid catre una dintre urmatoarele:

Plaja Kalkan se afla la doar 5,6 kilometri distanta de Kaputas. Este formata din pietre, destul de deranjante daca umbli descult, asadar, nu uita sa iei cu tine si acea incaltaminte potrivita pentru apa. Kalkan Beach este o plaja publica, amenajata cu sezlonguri ce pot fi inchiriate cu aproximativ 225 lire turcesti/setul. Prin spatele acestei plajei trece drumul principal D400, asadar, din punct de vedere al accesului, poate fi considerata destul de comoda. 

Si Kalkan Beach se poate aglomera insa in plin sezon. 

Intre Kalkan Beach si Kaputas Beach exista o serie de beach clubs cu sezlonguri amplasate pe platforme de lemn, muzica, restaurante si baruri (Denizim Beach Club, Zest Beach Club si altele). 

Plaja Seyrek Çakıl se afla in stanga plajei Kaputas cum te uiti la mare, la 7,2 kilometri, intr-un alt golfulet. Si in acest caz vorbim despre o plaja de dimensiuni reduse, formata din pietricele, cu o apa a marii in nuante turcoaz.

Nici de aici nu lipseste amenajarea cu sezlonguri si umbrele, insa se recomanda sa vii foarte devreme in mijlocul verii, daca vrei sa prinzi loc. 

In loc de concluzie

Kaputas Beach este o plaja cu un aspect incantator, diferita fata de plajele marilor statiuni din Antalya, insa merita vizitata in mod special in extrasezon sau dimineata devreme, pentru a-i surprinde frumusetea asa cum se cuvine si pentru a evita aglomeratia. 

Daca pui la cale o vacanta in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde gasesti unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?