Kalkan Beach si ce sa stii despre plaja acestui orasel de coasta din vestul Antalyei

Plaja Kalkan este una dintre principalele atractii ale oraselului cu acelasi nume din districtul Kas Antalya, fiind premiata cu distinctia Blue Flag si inconjurata de peisaje superbe. 

Kalkan Beach este o plaja bine amenajata, destul de populara pentru acei turisti care aleg sa-si petreaca vacantele in zona de vest a provinciei Antalya, iar mai multe amanunte despre acest loc te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza. 

Totodata, la noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Antalya, cu propuneri de hoteluri din diferite statiuni.

Localizare Kalkan Beach si distante din alte statiuni

Kalkan este cel mai vestic oras de coasta al provinciei Antalya, iar plaja sa se desfasoara la circa 27 kilometri departare de Kas, in partea stanga a portului Kalkan cum te uiti la mare.

Daca se intampla sa fii cazat in Kas si sa vrei sa vizitezi pentru cateva ore Kalkan si plaja sa, pana aici ar trebui sa faci in jur de 30 de minute, cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Poti ajunge in Kalkan si cu autobuzele locale care circula de-a lungul drumului principal D400, intre statiunile Antalyei.

Exista parcare in apropierea plajei, insa in miez de vara, locurile se ocupa de la primele ore ale diminetii. 

Distante catre Kalkan Beach din alte statiuni:

  • distanta Oludeniz  – Kalkan Beach: 85 kilometri
  • distanta Demre – Kalkan Beach: 69 kilometri
  • distanta Finike – Kalkan Beach: 100 kilometri

Cum arata Kalkan Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja din Kalkan a fost premiata cu Blue Flag si ofera vizitatorilor o apa in general foarte limpede, cu un cadrul ideal pentru snorkeling si inot. 

Este formata din pietricele, ceea ce inseamna ca aici sunt bineveniti acei cipici cu talpa groasa, speciali pentru apa. 

Kalkan Beach este amenajata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate la preturi decente, dupa cum relateaza turistii care au fost aici in sezonul cald 2023. 

In septembrie 2023, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la plaja Kalkan cu 225 lire turcesti (ceea ce inseamna in jur de 7 euro). 

Aceasta plaja din apropierea portului este in general perceputa drept extraordinar de convenabila pentru cei cazati in zona orasului, caci are un acces usor si facilitati/servicii bune. 

Gasesti aici si un restaurant, dusuri, toalete si cabine de schimb. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalkan Beach

Spre deosebire de celelalte plaje mai retrase din zona, Kalkan Beach se aglomereaza destul de repede in plin sezon. Astfel, daca se intampla sa-ti faci vacanta aici in intervalul iulie-august, te sfatuim sa ajungi la aceasta plaja devreme, pentru a prinde atat loc de parcare, cat si sezlong. 

In orice caz, daca ti se pare prea aglomerata, ai la indemana si alte plaje apropiate, unele chiar cu mult mai aspectuoase. 

Lucrurile stau ceva mai bine in extrasezon, cand poti prinde Kalkan Beach mai degajata. Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita aici pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, si preturile la cazare sunt mai avantajoase. 

Alte plaje apropiate de Kalkan Beach

Zona Kalkan este vestita pentru beach club-urile sale private, cu platforme de lemn amenajate cu sezlonguri si umbrele, cazuri in care accesul in apa marii se face de pe scari. Unele dintre acestea ofera si posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice (poti inchiria canoe, hidrobicicleta, etc.). 

Spre exemplu, Kalamar Beach Club are chiar si un centru de scufundari, care-ti ofera ocazia sa te inscrii la cursuri certificate PADI (il gasesti la 2,5 kilometri distanta de Kalkan Beach). 

Alte locuri de genul mai sunt si: Denizim Beach Club, ZEST BEACH CLUB, Yali Beach Club & Restaurant, etc.

Daca vrei insa sa te indrepti catre o plaja cu aspect clasic, care sa-ti permita accesul in mare direct de pe fasia de nisip, trebuie sa stii ca in apropiere gasesti urmatoarele:

Plaja Kaputas este considerata cea mai frumoasa din zona Kalkan – Kas. Are un peisaj idilic si un aspect stancos, iar apa marii are acea nuanta fascinanta de albastru-turcoaz. Poate deveni foarte aglomerata in miez de vara, are o lungime de aproximativ 150 metri si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Intre Kaputas si Kalkan Beach sunt 6,7 kilometri. 

Plaja Seyrek Cakil se afla tot in directia Kas, are dimensiuni relativ reduse si este formata din pietricele de culoare deschisa. Si in acest caz vorbim despre un loc potrivit pentru snorkeling, cu o apa limpede si in general calma. Este dotata cu mai toate facilitatile potrivite unei experiente relaxante (sezlonguri, umbrele, dusuri, toalete, cabine de schimb). 

Intre Seyrek Cakil si Kalkan Beach ai de parcurs 13,9 kilometri. 

Plaja Patara este localizata in directia opusa, in dreptul satului Gelemis, la 17 kilometri departare de Kalkan. Este cea mai lunga plaja din Turcia, asadar, indiferent de perioada in care alegi sa vii aici, vei avea loc din plin sa te desfasori. 

In apropiere se afla ruinele orasului antic Patara, iar pentru a ajunge pe plaja, vei fi nevoit sa platesti o taxa de 90 lire turcesti, care-ti va permite sa vizitezi plaja si situl arheologic. 

Accesul la plaja Patara poate fi restrictionat in perioadele de reproducere ale testoaselor Caretta Caretta, care depun oua aici. 

In loc de concluzie

Kalkan Beach este o plaja frumoasa, bine amenajata, la indemana celor cazati in micul oras de coasta, insa poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. Are avantajul de a fi localizata intr-o zona care abunda in plaje superbe, pe care iti recomandam sa le explorezi din plin atata vreme cat programul iti permite. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?