Seyrek Cakil, plaja micuta din apropierea orasului Kas Antalya

Din seria plajelor incantatoare care-si asteapta vizitatorii in Antalya face parte si Seyrek Cakil, o plaja mai putin populara, insa rupta parca dintr-un coltisor de rai. 

Seyrek Cakil se afla la un drum de doar 15 minute cu masina pornind din Kas, chiar la marginea soselei principale D400, intr-un golfulet retras si ferit de vant puternic. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii utile despre vizita la Seyrek Cakil, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Localizare Seyrek Cakil si distante din principalele statiuni

Plaja Seyrek Cakil poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Seyrek Çakıl Plajı”, fiind localizata la doar 13 kilometri fata de centrul statiunii Kas

Este apropiata de renumita si ceva mai extinsa plaja Kaputas, dar si de micul sat/cartier Kalkan, care se afla la 18 kilometri departare. 

Seyrek Cakil este una dintre plajele potrivite pentru cei care se cazeaza in zona Kas Antalya sau pentru cei care tranziteaza drumul principal D400 pentru a ajunge in statiunile mai indepartate ale Antalyei. 

In partea de sus a plajei exista doua spatii de parcare amenajate (pe ambele parti ale soselei), insa turistii care vin aici in miez de vara obisnuiesc sa mai parcheze si pe marginea drumului principal. 

Poti ajunge la aceasta plaja si cu microbuzele locale care circula intre Kas si Kalkan, specificand soferului ca vrei sa cobori la Seyrek Cakil. 

Distante catre Seyrek Cakil din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Finike – Seyrek Cakil: 86 kilometri
  • distanta Kemer – Seyrek Cakil: 154 kilometri
  • distanta Antalya City – Seyrek Cakil: 200 kilometri
  • distanta Lara – Seyrek Cakil: 220 kilometri

Cum arata Seyrek Cakil si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Seyrek Cakil este o plaja de dimensiuni micute, formata din pietricele de culoare deschisa si marginita de stanci. Din aceste considerente, e bine de stiut ca vor fi bineveniti acei papucei speciali pentru apa daca alegi sa te bucuri de acest loc. 

Plaja poate fi cat se poate de potrivita pentru cei care vor sa practice snorkeling, pentru ca imprejurimile sale sunt stancoase, fapt ce ajuta la observarea vietii marine. In plus, apa din zona plajei Seyrek Cakil, la fel ca si in cazul invecinatei Kaputas, are acea nuanta de turcoaz fascinanta, accentuata evident si de culoarea aproape alba a pietrelor de la mal. 

Seyrek Cakil este vizitata in mod special de catre localnici, insa in ultimii ani a devenit relativ cunoscuta si turistilor. Vom discuta intr-un capitol separat care poate fi cel mai bun interval in care sa vii aici pentru a evita aglomeratia. 

Apa marii este, de cele mai multe ori, calma si limpede in zona Seyrek Cakil. Totusi, e bine de stiut ca intrarea in mare este destul de abrupta in dreptul acestei plaje, ceea ce inseamna ca Seyrek Cakil nu este neaparat potrivita pentru cei care nu stiu sa inoate sau pentru familiile cu copii micuti. 

Plaja este dotata cu tot felul de facilitati de genul dusuri, toalete, cabina de schimb, iar doritorii pot inchiria sezlonguri si umbrele. Fiind amenajata pe trei niveluri, vei remarca faptul ca in partea de sus a plajei exista si cateva mici cabanute care pot fi inchiriate. In acest caz te vei putea bucura de mai multa umbra cat te relaxezi pe sezlong. 

Gasesti aici si beach bar, de unde-ti poti procura racoritoare si cateva tipuri de gustari. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Seyrek Cakil

Desi nu este la fel de cunoscuta precum Kaputas (care atrage categoric mai multi vizitatori), si Seyrek Cakil poate deveni aglomerata in mijlocul verii, in mod special in weekenduri. Fiind o plaja de dimensiuni reduse, locurile se pot ocupa rapid, iar daca ajungi aici in jurul pranzului, risti sa nu gasesti unde sa lasi masina si unde sa te asezi la malul marii. 

De aceea, daca se intampla sa fii in zona in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Seyrek Cakil la primele ore ale diminetii sau catre apus. 

In iulie-august, apa marii inregistreaza valori medii de circa 25-26 grade in zona plajei Seyrek Cakil, temperaturi care se pastreaza destul de ridicate si in septembrie (cu o medie de 25 grade), dar si in octombrie (cu o medie de 22 grade). 

Totusi, daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta aici in miez de vara, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Seyrek Cakil sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si inceputul lunii octombrie, caz in care ai toate sansele sa te bucuri de aceasta plaja fara sa o imparti cu prea multe persoane. 

Alte plaje apropiate de Seyrek Cakil

Daca ai ajuns la Seyrek Cakil si ai constatat ca nu e potrivita pentru tine sau daca vrei sa bifezi mai multe plaje din aceasta zona in aceeasi zi, trebuie sa stii ca de aici te mai poti orienta destul de rapid catre:

Plaja Kaputas – fara doar si poate, cea mai cunoscuta si mai aspectuoasa din aceasta zona. Este considerata un adevarat paradis turcoaz, cu un fundal stancos si o priveliste spectaculoasa, insa devine foarte aglomerata in varf de sezon. Este formata tot din pietricele, are o intrare lina in mare, insa apa se adanceste mai apoi destul de repede, la aproximativ 8-10 metri de mal. 

Intre plaja Kaputas si Seyrek Cakil sunt 7 kilometri, adica in jur de 8 minute de mers cu masina. 

Plaja Kalkan este localizata la 13 kilometri departare de Seyrek Cakil, formata din pietricele si apropiata de drumul principal D400. Si aici vei avea nevoie de incaltarile speciale pentru apa, iar de-a lungul plajei vei intalni amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Intre plajele Kalkan si Kaputas au fost deschise o serie de cluburi de plaja, o parte dintre acestea avand sezlonguri amplasate pe platforme de lemn. 

Plaja Akçagerme te asteapta in directia opusa, aproape de intrarea in Kas. Este formata tot din pietricele, organizata cu sezlonguri si umbrele, beach bar si vreo doua restaurante in imediata apropiere.

Se parcheaza tot la marginea drumului D400. 

Plaja Buyuk Cakil este si mai apropiata de centrul orasului Kas, are dimensiuni reduse si este marginita de stanci. Si aceasta poate fi una dintre variantele catre care te poti indrepta daca esti cazat in aceasta zona.

In loc de concluzie

Seyrek Cakil este una dintre plajele aspectuoase, mai retrase, din zona Antalya si poate fi cat se poate de potrivita pentru o experienta reusita la malul marii daca se intampla sa fii cazat prin preajma sau sa treci pe aici in drumul tau spre marile statiuni de la Mediterana. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, pe care te invitam sa le descoperi mai jos ☺

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?