Kendwa Beach, plaja din nord-vestul insulei, potrivita pentru vacantele relaxante

Insula Zanzibar gazduieste zeci de plaje deosebit de frumoase, insa pentru cei care si-au facut vacantele aici in ultima vreme, Kendwa Beach pare sa ocupe un loc special. 

Descrisa ca fiind perfecta pentru plimbarile lungi de-a lungul malului, ideala pentru a privi apusul si plina de oportunitati in ceea ce priveste sporturile acvatice, aceasta plaja generoasa din nord-vestul insulei apartine de asezarea cu acelasi nume si te va face sa nu mai vrei sa pleci 🙂

Poti sa descoperi, in cele ce urmeaza, cateva detalii si imagini surprinse la Kendwa Beach Zanzibar, iar daca esti setat pe explorarea a cat mai multe astfel de locuri, ti-ar putea fi utile si propunerile din acest articol: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Unde este Kendwa Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Plaja statiunii Kendwa se afla la aproximativ 56 kilometri distanta de Stone Town, centrul istoric al capitalei, si la doar 3 kilometri distanta de statiunea Nungwi, una dintre cele mai animate si dezvoltate asezari de pe insula. 

Daca urmeaza sa fii cazat aici, vei avea cel mai probabil transportul catre hotel asigurat, iar in caz contrar, poti ajunge fie cu taxi, fie cu dala dala, fie cu Zanzibusul. 

Un taxi pe ruta Stone Town – Kendwa ar trebui sa coste intre 35-40 dolari, in timp ce calatoria cu Zanzibusul te va costa 15 euro/persoana (locurile pot fi rezervate online pe acest site, insa serviciul nu este operational pe intreg parcursul anului). Mai exista si varianta de a veni cu dala-dala (nr.116), mijloc de transport care insa nu este tocmai confortabil, dar al carui pret este simbolic (in jur de 1.50 dolari/persoana). 

Daca nu esti cazat in zona Kendwa, insa vrei sa o vizitezi, e bine sa ai in vedere ca si catre aceasta zona se organizeaza excursii optionale, poate cea mai comoda varianta prin care poti vizita, de altfel, atractiile insulei. Vei fi preluat de la hotel, asistat de catre un ghid pe intreg parcursul turului si adus inapoi la ora stabilita. 

Cum arata Kendwa Beach si ce poti face aici 

Plaja din Kendwa este lunga si formata dintr-un nisip fin de culoare aproape alba, asemanat cu zaharul pudra. Intreaga zona a cunoscut o dezvoltare galopanta din punct de vedere turistic, ceea ce inseamna ca aici se afla o multitudine de unitati de cazare, unele chiar foarte luxoase, dar si optiuni mai prietenoase cu bugetul. 

De-a lungul plajei vei gasi multe restaurante, inclusiv cele care apartin de anumite hoteluri (si care sunt deschise pentru cei care vor doar sa ia masa). 

Kendwa Beach are si portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, baruri pe plaja, dar si portiuni de plaja libera, pe care te poti plimba nestingherit. 

In zona exista o serie de centre pentru sporturi acvatice, precum scuba diving, parasailing, insa sunt organizate si excursii pentru snorkeling si alte tururi pe apa la atractiile din imprejurimi. 

Unul dintre avantajele acestei plaje exotice este si faptul ca nu este atat de afectata de fenomenul flux-reflux, precum plajele din estul si sud-estul insulei (Paje Beach, Jambiani Beach). 

Kendwa Beach este potrivita si celor care cauta sa se relaxeze intr-un mediu inconjurator de exceptie, dar si celor care cauta catusi de putina animatie. Unele hoteluri mai mari organizeaza petreceri pe plaja dupa apus, iar in anumite zone, poti vedea vanzatori ambulanti, cu diferite suveniruri si obiecte handmade. Totusi, animatia si aglomeratia de aici nu sunt atat de intense precum in Nungwi, considerata o statiune mult mai vibranta. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kendwa Beach si alte informatii utile 

Comparativ cu alte statiuni de pe insula mare Zanzibar, in Kendwa se remarca preturi ceva mai mari la cazari. Cu toate acestea, cele mai ridicate tarife le vei gasi aici probabil in perioada sarbatorilor de iarna, dar si in timpul sezonului uscat (iunie – octombrie). Astfel, o perioada buna pentru a vizita Kendwa Beach poate fi cea dintre noiembrie – prima jumatate a lui decembrie sau cea dintre a doua jumatate a lui ianuarie – martie. 

Totusi, indiferent de perioada in care alegi sa mergi la Kendwa Beach, nu ar trebui sa o gasesti la fel de aglomerata precum Nungwi Beach. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi utile si informatiile de aici: Cand sa mergi in Zanzibar. Cea mai buna perioada pentru o vacanta in aceasta destinatie exotica

Foarte aproape de Kendwa se afla Nungwi, un loc potrivit pentru tine daca nu ai o problema cu aglomeratiile. Aici se afla cele mai multe hoteluri mari, foarte multe restaurante si o paleta extrem de larga de activitati. 

In loc de concluzie,

Kendwa Beach a fost descrisa, in repetate randuri, ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar, iar daca vei ajunge aici, fie doar si pentru o vizita, nu uita sa-ti iei si aparatul foto sau sa te asiguri ca ai suficienta baterie la telefon. Iti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa, dar si crema cu factor de protectie ridicat, pentru ca exista riscul sa fii vrajit de peisaj si sa vrei sa te plimbi mai mult decat te astepti 🙂  

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?