Cat costa o vacanta in Zanzibar

Faci parte din randul celor care sunt tentati sa-si planifice o vacanta in Zanzibar in perioada urmatoare, insa esti interesat sa stii cam care ar fi costurile totale pentru o experienta aici? 

In linii generale, Zanzibar este o destinatie ceva mai accesibila comparativ cu alte destinatii exotice similare, insa costurile finale ale unei vacante aici sunt dictate de mai multi factori: perioada in care mergi, momentul in care achizitionezi vacanta, sursa din care o achizitionezi, genul de hotel pe care-l preferi, nivelul de confort de care ai nevoie in vacanta, alaturi de cheltuielile suplimentare pe care le vei avea la fata locului. 

In cele ce urmeaza vom incerca sa reliefam costurile minime ale unei vacante in Zanzibar, pornind de la cele mai mici preturi pentru anumite perioade si adaugand alte cheltuieli prevazute sau neprevazute pe care e bine sa le iei in calcul pentru aceasta plecare. 

Pretul de pornire al unui pachet care include avion+cazare in Zanzibar

La acest capitol, trebuie sa te ghidezi dupa cateva criterii de baza. In primul rand, trebuie sa decizi daca vei lua vacanta printr-o agentie de turism sau daca vei achizitiona biletele de avion si cazarea pe cont propriu. 

Avantajele unei vacante achizitionate prin intermediul unei agentii de turism pot fi mai multe, insa printre motivele principale se numara faptul ca scapi de stresul intregului proces de organizare si de rezervari, platesti totul intr-un singur loc, esti sfatuit de catre profesionisti in privinta cazarii, respectiv a hotelului potrivit nevoilor tale si totodata a zonei potrivite profilului tau de vacanta si, mai mult, poti obtine un pret mai avantajos, pentru ca agentiile au in prezent  oferte pentru pachete de tip charter catre Zanzibar. 

Preturile unei vacante in Zanzibar printr-o agentie de turism pornesc de la circa 950-1100 euro/persoana, sejur de 7 nopti (research-ul a fost facut la data redactarii articolului, respectiv 10 noiembrie 2022) intr-un hotel de 3-4 stele, cu mic dejun inclus. 

Desigur, in Zanzibar exista si resorturi de lux, cu servicii pretentioase si chiar unele unitati de cazare unde pretul pe noapte/persoana poate sa depaseasca 1000 euro.

Prin urmare, bugetul tau va fi cel care va dicta costul vacantei in Zanzibar, alaturi de preferintele in materie de cazare si de servicii. 

Daca vrei sa-ti rezervi vacanta pe cont propriu, cu siguranta ai auzit si de preturi mai convenabile de atat, insa dezavantajul este faptul ca, in momentul de fata, nu se cunosc cu exactitate perioadele in care companiile aeriene au reduceri, preturile la biletele de avion fiind simtitor mai ridicate comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei. 

Astfel, trebuie sa stai sa vanezi perioadele cu oferte, sa simulezi variante de zboruri (unele pot fi cu escale lungi, care sa mai implice o noapte sau doua de cazare in orasul in care ai escala), asadar e necesar sa depui ceva mai mult efort la capitolul research, rabdare si compromisuri pentru un pret mai bun. 

Care este cea mai buna perioada pentru o vacanta in Zanzibar 

Preturile la cazare si la biletele de avion sunt in general mai scazute pentru Zanzibar in perioada noiembrie-decembrie (inaintea sarbatorilor de iarna), insa aceasta nu este neaparat o regula, mai ales in situatia de fata cand anumite cresteri de preturi pot fi spontane si imprevizibile.  

De Craciun si de Revelion, situatia se schimba, intrucat fluxul de turisti este evident unul mai mare, asadar pretul unei vacante in Zanzibar in aceasta perioada ar trebui sa fie mai ridicat. Totodata, sezonul uscat in Zanzibar are loc in perioada iunie-octombrie (atunci sunt cele mai putine sanse de ploaie), aceasta perioada fiind considerata, de asemenea, una extrem de populara pentru turistii care aleg sa-si petreaca vacantele aici. 

safari blue zanzibar

Din acest punct de vedere, trebuie sa stii ca vremea din Zanzibar este impartita in 4 sezoane, fiecare cu particularitatile sale meteorologice: sezonul de ploi scurte (care se desfasoara in perioada noiembrie – decembrie si care este caracterizat prin prezenta unor ploi de durata scurta, rapide), sezonul cald, cu umididate crescuta (se desfasoara in perioada ianuarie – martie, cu ploi rare si o umiditate mare), sezonul de ploi lungi (care se desfasoara in perioada aprilie – mai, fiind caracterizat de prezenta unor ploi cu durata lunga) si sezonul uscat (din iunie si pana in octombrie, lipsit de ploi, considerat perioada de varf din punct de vedere turistic). 

Asadar, e important sa decizi intai de toate care ar fi cea mai buna perioada pentru o vacanta in Zanzibar in ceea ce te priveste, daca esti dispus sau nu sa faci compormisuri cu privire la vreme, daca vrei sa te bucuri 100% de soare si de plaja si ulterior sa incepi sa calculezi costurile, care depind destul de mult si de perioada in care vei merge acolo. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si informatiile din acest articol: Cand sa mergi in Zanzibar. Cea mai buna perioada pentru o vacanta in aceasta destinatie exotica

Cat costa sa mananci in Zanzibar, suvenirurile si excursiile optionale 

Pe langa costurile legate de transport si de cazare, la fel ca in cazul oricarei alte vacante, trebuie puse la socoteala si celelalte cheltuieli legate de mancare, obiective turistice, excursii optionale, alte activitati (sporturi acvatice, etc), suveniruri si cumparaturi. 

Exista si variante de cazare in regim all inclusive in Zanzibar (insa nu atat de frecvente precum in alte destinatii – in jur de 20-30 proprietati cu acest regim de cazare), ceea ce te va scuti din start de cheltuielile extra legate de mese luate la restaurant, atata vreme cat iti propui sa mananci in locul in care esti cazat. 

Totusi, cele mai multe dintre unitatile de cazare din Zanzibar ofera doar mic dejun inclus, ceea ce inseamna ca trebuie sa iei in calcul costul celorlalte mese din timpul zilei. In asezarile mari precum Stone Town, Nungwi si altele exista multe restaurante, adica, vei avea de unde alege: atat locuri cu preturi rezonabile, cat si restaurante cu meniuri pretentioase si preturi pe masura.

Citeste si: 10 mancaruri de incercat in Zanzibar

In Zanzibar poti manca ieftin (street-food, fructe exotice, etc), insa poti sa platesti si note mai piperate daca poftesti spre exemplu lobster sau alte preparate de lux. Daca alegi sa mananci street-food, pentru o masa/persoana poti plati intre 8.000 – 20.000 TZS (3.50-8.50 dolari), iar daca alegi un restaurant cu preturi medii, o cina pentru doua persoane, cu 3 feluri de mancare incluse, ar trebui sa coste intre 50.000-110.000 TZS (22 – 48 dolari). 

Nu uita sa arunci o privire si pe: Conditii calatorie Zanzibar. Ce acte iti trebuie si alte informatii utile pentru o vacanta aici

Suvenirurile au preturi medii, unele relativ comparabile cu cele din orasele europene. Un magnet de frigider poate costa intre 3-5 dolari, insa vei gasi si multe alte variante de obiecte unice, tablouri pictate manual, statuete, genti sau palarii impletite din frunze de palmier, asadar investitia poate merita atata vreme cat te intorci acasa cu un obiect cu adevarat special. 

Desi nu este o practica atat de frecventa, negociatul mai poate intra in discutie in unele cazuri, daca iei mai multe articole din acelasi loc. 

Preturile pentru excursiile optionale pornesc de la 15 dolari/persoana in Zanzibar (pentru experientele scurte, de circa 2 ore, fara alte servicii incluse) si pot ajunge la 50-70 sau chiar si peste 100 dolari/persoana, in functie de program, mese incluse, transport privat si alte servicii. 

In privinta preturilor din Zanzibar, ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: Preturi Zanzibar si alte informatii utile despre moneda, exchange si plati in aceasta destinatie

In loc de concluzie

O vacanta in Zanzibar poate avea preturi mai bune comparativ cu alte destinatii exotice, insa costurile finale ale unei experiente aici depind foarte mult de toti factorii mai sus mentionati. Asadar, gandeste-te intai care este bugetul pe care-l ai la dispozitie pentru aceasta vacanta, care este perioada in care vrei sa calatoresti in Zanzibar, cum vrei sa achizitionezi vacanta si, totodata, care sunt conditiile de cazare potrivite pentru profilul experientei tale.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?