Kwale Island, insula din sud-vestul Zanzibarului care ascunde unele dintre cele mai frumoase peisaje

Arhipelagul Zanzibar gazduieste 4 insule mari si o multime de alte insulite, fiecare cu povestea si peisajele ei fascinante. Aproape de zona Fumba, la cateva zeci de kilometri departare de coasta, sta asezata Kwale Island, o insula micuta binecuvantata cu o padure de mangrove si niste imprejurimi cat se poate de exotice. 

Cel mai popular tur care include si o oprire pe aceasta insula se cheama Safari Blue Zanzibar si este organizat in prezent de mai multi operatori locali, cu un program relativ comun.  

Daca imaginile surprinse la Kwale Island te fac sa vrei sa ajungi neaparat aici in timpul vacantei tale in Zanzibar, gasesti mai jos o serie de detalii adunate de la cei care s-au bucurat de aceasta experienta. 

safari blue zanzibar

Unde este Kwale Island si cum se ajunge aici

Kwale Island se afla in partea de sud-vest a insulei Unguja (insula mare Zanzibar), iar aici se poate ajunge numai cu barca. Se organizeaza excursii de o zi catre Kwale cu plecare din mai multe colturi ale Zanzibarului, insa cel mai des intalnit tur de acest gen este Safari Blue Zanzibar, o excursie care dureaza in jur de 7-8 ore si care include opriri la mai multe atractii din aceasta zona, alaturi de activitati precum snorkeling si observarea delfinilor. 

Vei gasi si variante de excursii basic, catre Kwale Island, unele si cu plecare din Stone Town, insa cel mai des vei observa la operatorii locali denumirea de “Safari Blue”. Pentru aceasta varianta din urma, plecarea are loc, in general, din zona plajei Fumba, localizata tot in partea de sud-vest a insulei mari Zanzibar. 

In cazul in care intentionezi sa o explorezi in acest mod, vei gasi aceasta excursie la mai toti operatorii locali si, eventual, chiar si la receptia hotelului tau, pentru ca multe dintre unitatile de cazare colaboreaza cu agenti de turism si au diverse oferte expuse la receptie. Totodata, e bine de stiut ca poti rezerva acest tur si online, insa sfatul nostru este sa te indrepti catre un operator cu recomandari si review-uri pozitive. 

Pretul unui tur de tip Safari Blue poate porni de la 45 dolari/persoana si poate ajunge la sume mai piperate, in cazul in care-ti doresti o experienta privata. 

Cum arata Kwale Island si ce poti sa faci pe aceasta insula 

Kwale Island este o insula micuta, cu o suprafata de circa 7 kilometri patrati, cativa locuitori permanenti, cu o plaja de nisip fin mai generoasa (locul in care opresc cel mai frecvent barcile cu turisti), dar si cu o laguna naturala si o padure de mangrove, care se intinde pe circa 300 de hectare. 

Sunt cateva organizatii implicate in protejarea padurii de mangrove de la Kwale Island, mai ales ca in aceasta zona traiesc si cateva specii rare, a caror ocrotire este esentiala. Printre acestea se numara si dugongii, rechinii-balena si testoasele. Tot pe insula se afla si un baobab cu o varsta impresionanta, pe care vei avea ocazia sa-l admiri si sa-l fotografiezi odata ajuns aici 🙂  

Cei care au fost aici spun ca locul este cat se poate de frumos, insa sunt si perioade in care poti prinde plaja principala a insulei destul de aglomerata, pentru ca vorbim totusi despre unul dintre cele mai populare tururi cu plecare din Zanzibar. 

Pe insula exista un bar, un lounge si un restaurant, deschise pentru turistii care poposesc aici. Majoritatea excursiilor au masa de pranz asigurata (peste si fructe de mare), dar si bauturile racoritoare. Nu uita sa intrebi acest aspect atunci cand te inscrii. Exista pe insula si cateva mici tarabe cu suveniruri. 

Daca mergi la Kwale Island, ia cu tine si incaltari speciale pentru apa, alaturi de crema cu factor de protectie si o sapca/palarie, pentru ca vei petrece destul de mult timp sub soare. 

Nu uita ca vorbim despre un loc a carui ocrotire este esentiala, asadar ai grija sa nu lasi in urma ta gunoaie, plastice si alte obiecte care ar trebui sa ajunga acolo unde le este locul. 

Alte atractii de bifat in aceeasi zi cu Kwale Island

Daca alegi varianta unui tur de 7-8 ore (Safari Blue), vei avea incluse in program si alte activitati si atractii, pe care le vei bifa inainte si dupa vizita la Kwale Island. 

Dupa ce vei pleca din zona plajei Fumba (in jurul orei 8 dimineata), te vei opri la o mica insulita formata dintr-un banc de nisip (insula nu are pic de vegetatie pe ea si este denumita, pe unele harti, Kwale Sandbank), unde te poti bucura putin fie de plaja, fie de o balaceala in apele turcoaz ale oceanului. 

O astfel de experienta include si mai multe opriri pentru snorkeling, in zone cu recife, iar echipamentul pentru aceasta activitate este, de regula, asigurat de catre organizator. 

Totusi, daca tii sa respecti toate masurile de igiena sau daca vrei sa te asiguri ca vei avea un echipament potrivit masurilor tale, poti veni cu al tau. 

Cele mai multe dintre excursii se desfasoara cu o barca traditionala dhow – acestea sunt construite din lemn de mahon african si prevazute cu un motor in partea din spate. O barca dhow folosita pentru aceste tururi poate gazdui in jur de 16 oameni, insa vei avea la indemana si varianta de a opta, contracost, pentru un dhow privat. 

La noi pe site te asteapta un articol dedicat exclusiv acestui tur: Safari Blue Zanzibar si delfinii din Golful Menai. Aproape totul despre acest tur deosebit de popular

In loc de concluzie

Kwale Island este doar una dintre bijuteriile arhipelagului Zanzibar, iar avantajul acestei insule este ca poate fi vizitata prin intermediul unuia dintre cele mai populare tururi cu plecare de pe insula mare. Peisajele sunt deosebit de frumoase, iar experienta este una consistenta, intrucat nu vorbim despre un tur tocmai rapid.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?