Despre Kendwa, statiunea din Zanzibar cu una dintre cele mai fermecatoare plaje

Zanzibar este una dintre cele mai renumite destinatii pentru vacantele exotice, iar pentru cei care vor sa se bucure de concedii mai linistite, inconjurati de un cadru natural de exceptie, Kendwa poate fi o varianta potrivita in materie de loc de cazare.

Kendwa se afla in partea de nord-vest a insulei mari Zanzibar, foarte aproape de mult mai animatul Nungwi, care-ti va ramane la indemana in cazul in care simti nevoia de distractie pe timp de noapte sau de o paleta mult mai larga de activitati.

Unde este Kendwa si cum se ajunge aici 

Kendwa este localizata la 57 kilometri distanta de Stone Town (centrul istoric al Zanzibarului, care apartine de capitala Zanzibar City). La doar 4 kilometri departare, in cel mai nordic punct al insulei, se afla Nungwi, una dintre cele mai dezvoltate statiuni de aici. 

Pentru a ajunge in Kendwa, poti lua fie taxi, fie Zanzibus, fie dala-dala. In cazul in care iti vei rezerva cazare chiar aici, daca nu ai transportul catre hotel inclus, poti lua un taxi, urmand sa faci pe drum ceva mai bine de o ora. Intre Aeroportul Internațional Abeid Amani Karume si Kendwa sunt circa 62 kilometri. 

Daca nu ai rezervat taxi online, vei gasi si in strada, insa e bine sa pornesti la drum numai dupa ce te-ai inteles cu soferul asupra pretului. Pretul orientativ pentru drumul aeroport – Kendwa cu taxiul este de 35-40 dolari. 

Zanzibusul, un serviciu shuttle, are curse regulate catre Kendwa, iar pretul este ceva mai accesibil. De la aeroport sau din Stone Town si pana aici ar trebui sa platesti 15 euro/persoana, iar locul ti-l poti rezerva online, pe acest site. Ia totusi in considerare ca acest serviciu nu este operational pe intreg parcursul anului. 

Dala-dala ramane cea mai ieftina varianta de transport, insa la capitolul confort, asteapta-te sa nu calatoresti prea relaxat. Numarul 116 este cel dupa care ar trebui sa te uiti. Acesta circula pe ruta Zanzibar Town – Nungwi, iar biletul pentru o persoana este de circa 3000 Tsh (1,30 dolari). 

Ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Despre transport in Zanzibar. Cum poti sa te deplasezi usor pe insula si care sunt principalele mijloace pe care le ai la dispozitie

Cum este plaja in Kendwa 

Kendwa Beach este, fara doar si poate, principala atractie a acestei asezari, alaturi de toate activitatile centrate pe aceasta zona. Kendwa isi bucura vizitatorii cu o plaja de circa 3 kilometri lungime, care se intinde pe coasta de nord-vest a insulei Zanzibar. 

Plaja de aici este formata din nisip fin de-o culoare foarte deschisa, are palmieri in zona din spate, numeroase unitati de cazare in imediata apropiere si o apa a marii de-o culoare deosebita in zona apropiata malului. 

Fenomenul flux-reflux nu este atat de puternic resimtit in aceasta parte a insulei, spre deosebire de statiunile din estul si sud-estul Zanzibarului, motiv pentru care te vei putea bucura de inot ceva mai mult. 

Sunt si cateva zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate, restaurante pe malul marii, baruri, terenuri de volei pe plaja, iar atmosfera de aici este ceva mai degajata comparativ cu plaja din Nungwi

Multi dintre cei care au fost in Zanzibar spun ca plaja Kendwa se numara printre cele mai fermecatoare plaje ale intregii insule. 

Citeste mai multe informatii utile despre acest subiect in articolul: Kendwa Beach, plaja din nord-vestul insulei, potrivita pentru vacantele relaxante

Daca vrei sa bifezi cat mai multe dintre aceste locuri incantatoare ale insulei mari, iti recomandam si: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Unde te poti caza in Kendwa

In Kendwa, numarul unitatilor de cazare este de ordinul zecilor, ceva mai putine comparativ cu Nungwi, insa pentru toate tipurile de preferinte. Sunt cateva hoteluri de 5 stele, toate in imediata apropiere a plajei, cu servicii premium, piscine si restaurante, dar si multe hoteluri de 4 stele si de 3 stele. 

Cele mai multe dintre acestea au doar micul dejun inclus, insa exista si variante de cazare cu demipensiune si regim all inclusive. 

Exista si posibilitatea de cazare in cabanute simple, traditionale, localizate chiar langa plaja, dar si posibilitatea de a te caza in bungalouri de lux. 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Kendwa poate fi in intervalul noiembrie – prima jumatate a lui decembrie, cand preturile pot fi ceva mai scazute, dar si incepand cu a doua jumatate a lui ianuarie si pana la inceput de martie. In timpul sarbatorilor de iarna, dar si in plin sezon uscat (iunie – octombrie), preturile sunt de regula mai ridicate, iar fluxul de turisti este mai mare. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi utile informatiile de aici: Cand sa mergi in Zanzibar. Cea mai buna perioada pentru o vacanta in aceasta destinatie exotica

Ce poti sa faci in Kendwa si in imprejurimi 

Asa cum spuneam inca de la inceput, desi Kendwa se poate numara printre asezarile mai populare ale insulei, vorbim despre un loc nu atat de puternic animat precum Nungwi. De aceea, Kendwa poate fi potrivit daca-ti doresti liniste, relaxare si un cadru natural de exceptie, in aceasta vacanta. 

Fiind vorba de o distanta de doar 3-4 kilometri, vei putea sa te deplasezi rapid si usor catre Nungwi in cazul in care simti ca ai nevoie de mai mult freamat intr-una dintre seri 🙂 

Altfel, in Kendwa vei avea la indemana o serie de activitati centrate pe plaja, volei, fotbal pe plaja, cateva centre de sporturi acvatice, asadar posibilitatea de a practica scuba diving (Centrul Scuba Do de aici a primit o serie de recomandari),  parasailing, excursii la snorkeling (nu foarte departe este localizat reciful de corali de la Mnemba Island, pe care-l poti explora in cadrul unei excursii de snorkeling) si altele. 

Vei avea aici si optiunea de a te inscrie la excursii optionale, catre majoritatea atractiilor insulei (Stone Town, Jozani Forest, Safari Blue Tour, Spice Tour, etc.), dar chiar si la experiente locale, precum turul satului Kendwa – un prilej bun pentru a lua pauza pret de jumatate de zi de la plaja si pentru a observa obiceiurile de zi cu zi ale localnicilor. 

Restaurantele din Kendwa merita, la randul lor, sa fie explorate. Pe langa restaurantele din cadrul hotelurilor, care sunt in majoritate deschise si clientilor din afara unitatii de cazare, mai sunt si alte cateva locuri apreciate, unele pozitionate pe drumul din spatele hotelurilor, cu precadere la capatul din sud al plajei. Kendwa Coffee House, Varadero Zanzibar House si Fisherman Local Restaurant se numara printre restaurantele care au primit recomandari. 

Unele hoteluri mai mari din Kendwa organizeaza si petreceri la plaja pe timp de seara, asadar, e posibil sa-ti potolesti cheful de party si aici, fara sa fie nevoie sa te mai deplasezi spre Nungwi 🙂

In loc de concluzie,

Kendwa poate fi locul potrivit pentru tine daca vrei sa te bucuri de natura din Zanzibar in toata frumusetea ei, de o plaja deosebita si de multiple variante de cazare. Daca ai fost sau urmeaza sa mergi si tu in Kendwa, fie si pentru o scurta vizita la plaja, asteptam cu mult interes si impresiile tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?