Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Zanzibar, arhipelagul de insule localizat in Oceanul Indian, in apropierea coastei Africii de Est, ascunde unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, lucru confirmat de numeroase publicatii de profil, dar si de catre multi dintre aceia care au ales sa-si petreaca o vacanta aici. 

Cu un nisip de culoare aproape alba, ape de un turcoaz fascinant si un fenomen flux-reflux cu efecte uimitoare, plajele Zanzibarului pot face obiectul unor experiente memorabile si al unor fotografii de exceptie. 

Daca planuiesti o vacanta in Zanzibar, acestea sunt unele dintre cele mai frumoase 15 plaje catre care ar trebui sa-ti indrepti atentia.

1. Paje Beach 

Aceasta este una dintre plajele din Zanzibar ideale pentru iubitorii sporturilor acvatice. Poti practica aici snorkeling, scuba diving dar si kite surfing, iar apa foarte clara din aceasta zona reprezinta un alt plus. 

In zona Paje vei gasi si cele mai multe scoli de diving si de kite, asa ca daca simti ca e momentul sa-ti testezi aptitudinile in ceea ce priveste unul dintre aceste sporturi, acesta poate fi locul potrivit. 

Desigur, nu lipsesc nici restaurantele si barurile la care te poti relaxa linistit dupa o zi de distractie la malul oceanului. 

2. Jambiani Beach

Considerata a fi o nestemata ascunsa a Zanzibarului, plaja satului Jambiani este locul in care te vei putea bucura de o experienta ceva mai autentica si asta pentru ca locul nu este atat de impanzit de turisti, dar si pentru ca are un farmec aparte. 

Poti lega vizita la Jambiani Beach de cea la Jozani Forest, mai ales ca poate fi un loc bun in care sa iei pranzul dupa ce ai admirat maimutele rosii colobus din padurea tropicala.

Satul Jambiani se afla pe coasta de sud-est a insulei Zanzibar, la doar 6,5 kilometri de Paje.

Nisipul cu aspect de pudra alba, alaturi de culoarea ametitoare a apei si de posibilitatea de a gusta diferite preparate locale delicioase fac din acest loc un must-see in timpul vacantei tale in Zanzibar. 

3. Nakupenda Beach

Daca ti-am spune ca este poate cea mai frumoasa plaja din Zanzibar, am fi subiectivi, mai ales ca locul gazduieste atat de multe plaje frumoase incat ar fi totusi imposibil sa oferim aceasta descriere unei singure fasii de nisip.

Cu toate acestea, Nakupenda Beach este cu totul speciala. In primul rand, nu poti ajunge aici decat cu barca, pe care o vei lua din Stone Town. Cel mai bine este sa achizitionezi excursia de la o agentie de turism, caci vei vedea ca in zona de barci din Stone Town, localnicii au tendinta sa-ti comunice preturi destul de mari, mai ales daca nu esti pus la curent cu tarifele practicate. 

O a doua informatie foarte importanta este faptul ca Nakupenda nu are niciun fel de facilitate. Este o fasie de nisip inconjurata de apa, pe care doar unii operatori mai aseaza fie cate un mic cort, fie cateva umbrele, pentru turistii adusi in respectivele tururi. Asadar, nu uita sa intrebi ghidul tau daca vei avea umbra asigurata cat timp stai la Nakupenda, pentru ca risti sa te arzi destul de tare daca petreci cateva ore in soare aici. Nu uita sa iei cu tine apa suficienta sau alte racoritoare, crema cu factor de protectie, o sapca sau o palarie, eventual un tricou deschis la culoare si un prosop. 

“Nakupenda” inseamna “te iubesc”, sentiment pe care n-ai cum sa nu-l simti odata ajuns aici 🙂 

De regula, tururile care includ o vizita la Nakupenda Beach au si opriri la Prison Island, o alta atractie din zona. 

Gasesti mai multe informatii despre aceasta plaja in articolul: Nakupenda Beach Zanzibar, plaja din mijlocul oceanului de care te vei indragosti iremediabil

4. Nungwi Beach

Una dintre cele mai populare plaje ale insulei mari Zanzibar, Nungwi este pentru tine daca preferi o zona mai animata, in care sa poti socializa. 

Vei gasi multe restaurante, baruri, petreceri organizate pe timp de seara in aceasta zona, insa si mai multa aglomeratie comparativ cu alte plaje ale Zanzibarului. 

Totodata, acesta poate fi un loc foarte bun daca vrei sa surprinzi apusul, poate chiar savurand un cocktail la una dintre terasele cu vedere la mare. Satul Nungwi este unul dintre cele mai mari de pe insula, asadar si aici vei avea la indemana o multitudine de activitati.  

5. Kendwa Beach

Cunocuta drept perechea mai linistita si mai micuta a plajei Nungwi, Kendwa Beach este un loc ideal pentru cei care vor sa inoate, pe intreg parcursul zilei, nefiind atat de afectata de fenomenul flux-reflux.

Intre Nungwi si Kendwa sunt doar 4 kilometri de parcurs, asadar aceasta plaja va fi foarte la indemana ta daca alegi sa te cazezi in partea de nord a Zanzibarului. 

Te poti plimba cu o barcuta, poti face snorkeling, scufundari sau parasailing aici, iar daca vrei sa cunosti mai bine cultura locala, poti sa participi la un tur organizat al satului.   

6. Pongwe Beach 

O plaja aflata pe coasta de est a insulei mari Zanzibar, Pongwe este o plaja retrasa, cu foarte putine servicii si facilitati, insa ideala pentru o plimbare romantica sau pentru o escapada relaxanta. 

Daca alte plaje din Zanzibar sunt echipate pentru amatorii de sporturi nautice, in acest caz, tot ce poti sa faci este sa te bronzezi, sa explorezi intinderea generoasa de nisip alb si sa faci o baie in ocean. 

Pongwe este descris ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru inot din intreg Zanzibarul, iar daca mai iei in calcul si palmierii din imprejurimi, dar si apa limpede si de-o culoare ametitoare, ai deja cadrul perfect pentru o experienta de neuitat. 

7. Kiwengwa Beach 

Kiwengwa este localizata tot in estul insulei, putin mai sus de Pongwe, si mai este cunoscuta si sub denumirea de “Little Italy”, gratie hotelurilor italiene localizate in prima linie aici. La reflux, vei observa ca exista destul de multi arici de mare si alte vietuitoare la mal, asadar ia cu tine o pereche de incaltaminte potrivita daca vrei sa te plimbi catre apa.

Vei putea observa si o multime de stele de mare (cele mai multe de culoare rosie), pe care insa iti recomandam sa nu le scoti din apa si sa nu le muti. 

Sunt si localnici care vand diferite produse locale, suveniruri handmade si alte accesorii de-a lungul acestei plaje, la fel cum exista si mici baruri si restaurante la care te poti opri pentru un cocktail sau pentru o gustare. 

8. Dongwe Beach

Localizata intre satele Pingwe si Pwejuu si la o distanta de circa 9 kilometri de Paje, Dongwe este o alta plaja superba, marginita de palmieri, catre care te poti indrepta mai ales daca esti cazat in partea de est a insulei. 

Vei observa ca in aceasta zona exista ancorate destul de multe barci ale pescarilor, asadar daca vrei un loc numai bun pentru inot, e posibil sa nu rezonezi cu Dongwe si sa vrei sa te indrepti mai degraba catre Pongwe. 

9. Matemwe Beach 

Matemwe este cea mai lunga plaja din Zanzibar si este un alt loc potrivit pentru cei care cauta liniste si o atmosfera calma. Aici ai sansa sa observi localnici care aduna arici de mare, crabi si alte vietuitoare de la malul marii, asadar vorbim despre un loc destul de lipsit de entertainment si activitati turistice. 

E bine de stiut ca in perioadele in care oceanul se retrage, e recomandat sa ai la tine o pereche de incaltaminte potrivita pentru apa, caci daca vei vrea sa inoti, va trebui sa traversezi o zona cu alge marine, arici de mare si alte vietati acvatice. 

10. Bwejuu Beach

Aceasta este plaja din dreptul satului pescaresc Bwejuu, localizat la nord de Paje. Gasesti in zona plajei mai multe baruri, iar nisipul din aceasta zona va fi la fel de alb. 

Se poate ajunge destul de repede aici daca esti cazat in zona Paje, iar daca te afli in cautarea unui loc mai linistit si nu ai o problema neaparat cu algele de la mal, poate fi o plaja buna pentru relaxare. 

Bwejuu Beach este o plaja lunga si destul de lata, asadar ideala pentru plimbarile la apus si pentru toti cei care simt nevoia de spatiu si de liniste. 

11. Kizimkazi Beach

O plaja localizata in sudul insulei, intr-o zona cu mici golfulete si plaje ceva mai restranse. Vei observa ca exista foarte multe barci de pescari aici, multi dintre acestia aducandu-si capturile la mal, chiar pe plaja, pentru a le vinde. 

Tot de la Kizimkazi Beach se organizeaza si mai multe tururi de tip dolphin safari, insa e bine sa achizitionezi aceasta experienta de la un operator specializat si cu recomandari, astfel incat sa fii insotit de personal instruit si fara ca vizita ta sa afecteze in vreun fel sau altul viata acestor indragite mamifere. 

12. Pingwe Beach 

Plaja satului Pingwe, aflat pe coasta de est a insulei mari Zanzibar, este genul de loc mai putin impanzit de turisti, tocmai pentru ca se afla si destul de departe de principalele atractii ale insulei.

Pingwe este o plaja linistita, potrivita celor care cauta relaxare si care vor sa se bucure de peisajele divine in zone mai putin aglomerate. In aceasta zona se gasesc si cateva unitati de cazare ridicate in prima linie, dar si celebrul restaurant The Rock Zanzibar. 

13. Pemba Island Beaches

Insula Pemba este a doua cea mai mare din arhipelag dupa insula-mama Zanzibar. In traducere, numele sau inseama insula verde, de altfel foarte potrivit luand in considerare faptul ca locul este bogat in dealuri cu vegetatie deasa, plantatii de diferite feluri si, nu in ultimul rand, plaje superbe cu nisip alb. 

Pemba Island are o infrastructura turistica mult mai modesta comparativ cu insula mare Zanzibar si reprezinta unul dintre locurile catre care se organizeaza excursii pentru acei turisti care vor sa se bucure de viata autentica de aici, alaturi de scufundari, pescuit si alte activitati. 

Insula este considerata a fi o atractie pentru pasionatii de diving si snorkeling, datorita recifelor de corali din imprejurimi. Una dintre cele mai apreciate plaje de aici este Vumawimbi Beach. 

14. Chumbe Island Beaches 

Localizata in partea de sud-vest a insulei mari Zanzibar, insula Chumbe are statut de rezervatie naturala privata, cu un recif de corali si o rezervatie forestiera protejate, care gazduiesc animale salbatice rare. Tot aici se afla si un centru pentru vizitatori, o cabana ecologica, monumente istorice, iar cei care aleg sa viziteze insula se pot bucura de plimbari prin natura. Desi excursiile de o zi sunt permise pe aceasta insula, numarul de vizitatori este unul limitat, iar administratia sfatuieste turistii sa-si programeze o vizita aici cu minimum 4 zile inaintea de ziua excursiei. 

Desi malul are un aspect stancos in marea majoritate a insulei, exista si aici plaje cu nisip alb, dar si oportunitati grozave pentru snorkeling, ceea ce-ti poate transforma ziua de plaja intr-o experienta completa. 

Pe site-ul chumbeisland.com vei gasi toate informatiile necesare pentru o vizita aici, alaturi de o adresa de mail la care poti trimite solicitarea ta pentru un day trip sau chiar si pentru un overnight stay. 

15. Mnemba Island Beach

Aceasta insula micuta se afla in nord-estul Zanzibarului, destul de aproape de satul Nungwi. Desi accesul pe insula este unul limitat (se pare ca doar oaspetii hotelului ridicat aici pot vizita Mnemba), sunt organizate frecvent tururi de snorkeling in imprejurimile acestui loc, prilej sa poti admira din zare si frumusetea cu care a fost inzestrata Mnemba

Insula este inconjurata de plaje cu nisip alb foarte fin, are forma triunghiulara si aproape 500 metri in diametru. 

In loc de concluzie

Numarul plajelor frumoase din Zanzibar este mult mai mare, iar plaja ideala va fi aceea la care vei dobandi amintiri de neuitat, prin urmare, fiecare loc dintre cele de mai sus poate face obiectul unei experiente ideale, atat timp cat corespunde asteptarilor si nevoilor tale, oferindu-ti, bineinteles, si ceva mai mult de atat 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?