Mamba Beach, plaja salbatica din varful bratului Sithonia

Printre plajele salbatice ale Sithoniei se numara si Mamba Beach, o plaja destul de greu de accesat, localizata in partea de sud a bratului.

Inconjurata de peisaje cat se poate de frumoase, Mamba Beach a preluat numele unui bar care a fost deschis in urma cu mai mult timp chiar in aceasta zona. Totusi, in prezent, barul “Mamba” nu mai exista. 

Mai multe amanunte despre acest loc salbatic din Sithonia gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale acestui secund brat din Halkidiki.

Unde se afla Mamba Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Plaja Mamba este localizata in zona Toroni, mai exact la 8,5 kilometri de centrul acestei statiuni linistite. 

Din Porto Koufo si pana aici sunt doar 6 kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de aproximativ 14 minute, iar din Neos Marmaras si pana la Mamba Beach ai de parcurs 29,5 kilometri. 

Daca se intampla sa fii cazat in Sarti, pana aici vei avea de strabatut 24 kilometri. 

Ceva mai indepartate sunt statiunile Nikiti (49,6 kilometri) si Vouvourou (53,3 kilometri), insa ceva ne spune ca daca esti cazat intr-una dintre aceste zone, nu prea merita sa bati drumul pana aici doar pentru o vizita la Mamba. 

Din pacate, drumul de acces la plaja Mamba se afla, in perioada ultimilor ani, in conditii destul de vitrege, motiv pentru care este recomandat sa nu te aventurezi sa ajungi cat mai aproape de malul marii cu masina. 

Sfatul nostru este sa lasi masina mai sus, incuiata si fara bunuri de valoare la vedere. 

Cei care au mai fost aici in ultimii ani spun ca acest drum de acces ar putea fi parcurs cu un vehicul 4×4. 

Tot in aceasta zona este localizata si plaja Ampelos, cele doua fiind marcate pe Harti relativ in acelasi punct. Pentru a ajunge la Ampelos, trebuie sa o iei practic pe aceeasi intrare, insa catre malul de sud al micului fiord de aici, unde se afla si o ferma piscicola. 

La sud de Kalamitsi trebuie sa urmezi drumul catre ferma piscicola. Vei intalni la un moment dat o bifurcatie, moment in care trebuie sa virezi la stanga pentru a ajunge la plaja Mamba. 

Cum arata Mamba Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Mamba Beach este o plaja formata din pietricele. Are dimensiuni medii si este lipsita complet de organizare. 

Acest lucru inseamna ca e bine sa vii aici pregatit cu toate cele: incaltaminte speciala pentru apa (la intrarea in mare sunt, de asemenea, pietre), prosop, crema cu factor de protectie ridicat, eventual propria umbrela, racoritoare si gustari. 

Poti lua cu tine si echipamentul pentru snorkeling, caci in zona viata subacvatica este destul de prezenta (gratie pietrelor), iar apa este limpede, oferindu-ti vizibilitatea de care ai nevoie. 

ATENTIE: Unii dintre turistii care au ajuns la Mamba in ultimii ani au semnalat prezenta unor gunoaie pe aceasta plaja. Din respect pentru natura si pentru frumusetea acestui loc, nu uita sa lasi in urma ta o plaja cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

Din cauza accesului greoi, Mamba Beach nu este o plaja aglomerata nici macar in plin sezon. Desigur, cele mai mari sanse sa intalnesti aici o plaja pustie sunt in mai, poate la inceput de iunie sau catre finalul lunii septembrie, perioade in care si temperaturile sunt ceva mai prietenoase 🙂 

Alte plaje apropiate de Mamba Beach 

Daca nu rezonezi cu aspectul acestei plaje si cu lipsa serviciilor sau daca vrei sa te orientezi catre o plaja la care poti ajunge mai usor cu masina, e bine sa stii ca in apropiere de Mamba se mai afla si urmatoarele locuri: 

Plaja Porto Koufo este localizata la 4 kilometri departare de Mamba, este organizata pe unele segmente cu sezlonguri si umbrele. Marea este in general foarte linistita in aceasta zona, insa intrarea in apa este ceva mai abrupta. Mergand spre port, vei gasi si unele dintre cele mai apreciate restaurante din Sithonia. 

Plaja Toroni se afla la 8 kilometri departare de Mamba Beach si este una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Sithonia. 

A fost premiata cu distinctia Blue Flag si este amenajata cu sezlonguri si umbrele pe cele mai multe dintre segmentele sale. In zona din spate gasesti multe restaurante si baruri. Intrarea in mare are o panta medie spre abrupta la plaja Toroni. 

Plaja Tristinika este localizata in continuarea plajei Toroni cum mergi spre Neos Marmaras si are un aspect similar acesteia, cu exceptia faptului ca este mai putin organizata. In capatul din dreapta al plajei cum te uiti la mare te asteapta beach barul Ethnik. 

In loc de concluzie

Mamba Beach este una dintre plajele mai putin cunoscute ale Sithoniei. Faptul ca accesul in aceasta zona este relativ dificil si faptul ca plaja nu are niciun fel de organizare reprezinta aspecte care nu o fac sa fie potrivita tuturor tipurilor de turisti. 

Totusi, peisajul este frumos, apa poate fi mai limpede ca in alte zone, iar plaja poate fi potrivita celor care au nevoie sa se bucure de mare si de soare intr-un loc mai izolat. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, dintre care sa poti alege simplu si rapid ceea ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?