Mnemba Island, una dintre cele mai frumoase si mai exclusiviste insule din arhipelagul Zanzibar

Mnemba este o insula foarte apropiata de Unguja (insula mare Zanzibar), fiind localizata la doar cativa kilometri distanta de coasta de nord-est si fiind descrisa drept un paradis exclusivist pentru un numar limitat de oaspeti care aleg sa petreaca o experienta cazati aici.

Fotografiile cu peisaje spectaculoase surprinse pe insula, alaturi de frumusetea acestei fasii de pamant cu un diametru de doar 500 de metri, atrag an de an vizitatori dornici sa cheltuie sume mari pentru peisaje rupte din paradis si un confort fara cusur. 

Cu toate ca Mnemba Island are o zona de excludere de circa 200 de metri in jurul sau, in care nu este permis accesul persoanelor care nu sunt cazate pe insula, sunt organizate tururi de snorkeling si de diving in imediata vecinatate, pentru ca locul a fost binecuvantat si cu un recif de corali absolut fascinant. 

Unde este Mnemba Island si cum se ajunge aici

Mnemba Island este localizata la doar 3 kilometri distanta de coasta de nord-est a insulei mari Zanzibar. Din Stone Town si pana aici sunt in jur de 50 de kilometri, iar din animata asezare Nungwi, in jur de 22 kilometri. 

Pe insula Mnemba nu pot ajunge acei turisti care nu au rezervat cazare in cadrul resortului, insa exista o serie de experiente tip day tour la snorkeling, pentru a explora reciful din apropiere. Cu toate acestea, ia in considerare ca o astfel de excursie nu-ti va oferi insa si ocazia de a pasi pe plajele insulei. 

Daca ai cazare rezervata pe insula, transferul din Stone Town sau de la aeroport catre Mnemba Island va fi inclus in pretul platit. Vei merge cu masina pana in portul din Nungwi sau pana in cel din Muyuni si ulterior transportat cu barca pana pe insula.  

Cum arata Mnemba Island si cat costa sa te cazezi pe aceasta insula 

Mnemba Island este o insula micuta, cu o circumferinta de aproximativ 1,5 kilometri si incercuita de un recif de corali in forma ovala. 

Plaja este cu nisip foarte fin de culoare aproape alba, iar resortul de aici include 12 cabanute asezate pe plaja, care pot gazdui un numar de maximum 24 de oaspeti simultan. Poti opta pentru o cabana (banda) simpla, sau pentru o cabana tip family, iar preturile la cazare sunt printre cele mai ridicate din intreg arhipelagul. 

Regimul de cazare este all inclusive, asadar oaspetilor le sunt asigurate 3 mese principale pe zi, bauturi de diferite tipuri, cursuri pentru sporturi acvatice, servicii de curatatorie si transferul aeroport-Mnemba Island-aeroport. 

Preturile pentru o noapte de cazare pornesc, in 2022, de la 1320 dolari/persoana (in extrasezon) si ajung undeva la 2200 dolari/persoana pentru cazare la inceputul anului 2023. 

Ce poti sa faci la Mnemba Island

Faptul ca insula este locuita strict de catre turistii cazati aici si de catre personal, o face sa fie un loc foarte intim. Practic, Mnembna Island este genul de insula cu plaje rupte din filme, in care chiar ai ocazia sa te simti deconectat de restul lumii, pentru ca tot cadrul este gandit in asa maniera cat sa nu existe galagie, vanzatori ambulanti, aglomeratie, prea multi vizitatori. Aici vei fi tu cu tine, cu persoanele dragi alaturi de care calatoresti si cu alti cativa oameni.

Printre activitatile pe care le au la indemana oaspetii cazati in cadrul resortului de la Mnemba Island se numara cele din sfera de wellness, yoga, experiente culinare care includ, evident, peste proaspat capturat la fata locului, snorkeling, croaziere si alte activitati centrate pe zona de plaja. 

Bineinteles, exista si posibilitatea de a lua o cina romatica, amenajata chiar la malul oceanului, la apus, astfel incat peisajul paradisiac sa fie complet 🙂

Excursie cu barca in apropierea Mnemba Island 

Daca esti cazat intr-una dintre asezarile de pe coasta de nord sau de nord-est a insulei mari Zanzibar, iti va fi destul de usor sa participi la o excursie de snorkeling sau de diving in imprejurimile Mnemba Island. 

Plecarile au loc fie din portul Nungwi, caz in care calatoria cu barca pana in zona de recif va dura in jur de 40 de minute, fie din portul Muyuni, din care vei face doar 20 de minute pana la zona de snorkeling. 

Costul pentru o persoana poate fi diferit de la un operator la altul (30-50 dolari), insa depinde foarte mult si de serviciile pe care le ai incluse. In general, o astfel de excursie se desfasoara intre orele 09.00 – 15.00 si include preluarea de la hotel si returul, asistenta turistica, transportul cu barca pana la zona de recif, echipamentul pentru snorkeling/diving, dar si masa de pranz cu mancare traditionala, luata pe o plaja apropiata (de regula se fac opriri la plaja Muyuni). 

Te-ar putea interesa si: Top excursii optionale Zanzibar. Care sunt cele mai populare tururi pe care le poti face pe insula

In loc de concluzie,

Mnemba Island este, fara doar si poate, un loc rupt de tot ce inseamna viata cotidiana, insa pretul pentru cateva nopti petrecute pe insula este pe masura, facand-o un loc mai putin accesibil. 

Cu toate acestea, frumusetea sa este recunoscuta la nivel international, iar daca vrei sa te bucuri de o mica parte a paradisului de aici, poti opta pentru varianta unui tur de-o zi la snorkeling, unde vei avea ocazia sa privesti comorile gazduite de reciful de corali, dar si insula de la doar cateva sute de metri departare.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?