Nungwi Zanzibar. Ce sa ai in vedere daca vrei sa ajungi intr-unul dintre cele mai animate locuri de pe insula

Nungwi este a doua asezare ca marime din insula, dupa Stone Town, si totodata una dintre cele mai animate statiuni din Zanzibar, fiind considerata un adevarat magnet pentru cei dornici de distractie. 

Gratie multitudinii de variante in ceea ce priveste unitatile de cazare, dar si a unei plaje foarte apreciate si a numeroaselor activitati care pot fi practicate aici, Nungwi este unul dintre cele mai apreciate locuri din Zanzibar, atat de catre cei care aleg sa se cazeze aici, cat si de catre cei care vor sa-l viziteze, pe cont propriu sau prin intermediul excursiilor optionale.

Daca si tu te pregatesti pentru o vacanta in Zanzibar si ai in plan sa stai in Nungwi sau sa ajungi acolo macar o data, gasesti mai jos o serie de detalii care-ti pot fi utile 🙂 

Despre Nungwi si carui tip de turist i se potriveste mai bine

Asa cum spuneam inca de la inceput, Nungwi este a doua cea mai mare asezare din insula mare Zanzibar si totodata una dintre cele mai animate. 

Asta inseamna ca inainte sa vii aici, e bine sa stii ca locul este potrivit in mod special celor care cauta animatie, distractie de noapte, multe restaurante si baruri, dar si suficiente activitati centrate in jurul plajei, astfel ca sansele sa te poti plictisi in Nungwi sunt aproape zero.

Pe de alta parte, daca te numeri printre cei care viseaza la o vacanta intr-un loc cat mai rupt de civilitatie si cat mai putin aglomerat cu putinta, e posibil ca Nungwi sa nu fie pentru tine si sa vrei sa te indrepti mai degraba catre satele din partea de est. 

La origini, Nungwi este un sat pescaresc care, in ultimii 30 de ani, a cunoscut o dezvoltare turistica masiva (in mod special in partea sa de vest).

Numeroase resorturi au fost deschise aici, alaturi de restaurante, baruri, centre pentru sporturi acvatice, agentii de turism, magazine. 

Exista si parte de sat cu case traditionale, unde poti observa stilul de viata si obiceiurile localnicilor, insa si partea animata, cu petreceri pana dimineata si cu toate facilitatile unei experiente reusite intr-o vacanta exotica. 

Cum ajungi in Nungwi si distante catre principalele asezari ale insulei

Nungwi este localizat in cel mai nordic punct al insulei, la o distanta de aproximativ 60 kilometri de Stone Town. Drumul cu masina pana aici dureaza in jur de o ora si jumatate, in timp ce cu transportul local (de tip dala dala), asteapta-te sa faci peste 2 ore. 

De la aeroportul din Zanzibar si pana in Nungwi sunt 68 de kilometri, iar din Paje si pana aici vorbim despre o distanta de 90 kilometri. 

Linistitul sat Jambiani se afla la 96 kilometri distanta de Nungwi, in timp ce din Michamvi ai de parcurs pana aici putin peste 100 kilometri. 

Poti vizita Nungwi ceva mai rapid daca esti cazat in Kiwengwa sau Matemwe, caci vei avea de parcurs doar 40, respectiv 27 kilometri. 

Ajungi in Nungwi cu taxiul, cu dala dala, cu zanzibus-ul (shuttle) sau prin intermediul excursiilor organizate, daca vrei sa vizitezi zona de nord pentru o zi. O cursa cu taxiul intre Stone Town si Nungwi te poate costa intre 35-55 dolari, insa cel mai bine este sa negociezi pretul cu soferul si sa cadeti de comun acord inainte sa pornesti la drum. Cu dala dala vei iesi cel mai ieftin, insa nu te astepta sa calatoresti in conditii prea bune, mai ales ca soferii asteapta ca minibus-urile sa se ocupe pana la refuz pentru a porni la drum, iar daca ai un bagaj ceva mai mare, e posibil sa nu ai loc de el. 

Zanzibusul are curse regulate intre Stone Town, aeroport, Nungwi si Kendwa, Jambiani, Paje si Bwejuu, iar rezervarile online pot fi facute pe acest site. In acest caz, o cursa intre Stone Town si Nungwi costa 15 dolari/persoana si dureaza circa 1h 30min. 

Vremea in Nungwi si cea mai buna perioada pentru o vizita aici 

La fel ca in restul insulei mari Zanzibar, si in Nungwi vremea este calduroasa pe tot parcursul anului (cu temperaturi intre 28-34 de grade), o apa a oceanului calda (intre 26-30 de grade) si sanse de ploaie mai ridicate in lunile aprilie si mai. 

Sezonul uscat se desfasoara intre lunile iulie-octombrie, perioada in care calatoriile aici sunt destul de frecvente, motiv pentru care vei gasi Nungwi si destul de aglomerat. 

In lunile noiembrie si decembrie, rafalele de ploi sunt descrise ca fiind de regula scurte in Zanzibar, iar in aprilie si mai, ploile devin mai lungi, ceea ce ar putea pune unele probleme in reusita unei vacante aici. 

Totusi, un loc precum Nungwi va fi destul de aglomerat in plin sezon, mai aglomerat ca alte statiuni/sate din Zanzibar, asa ca daca nu esti prieten cu agitatia si freamatul, s-ar putea sa vrei sa vii aici prin ianuarie-februarie, perioada in care ai sanse sa intalnesti si cea mai calda apa la malul oceanului. 

Nungwi Beach si activitati de incercat la plaja

Plaja din Nungwi are un vibe usor diferit comparativ cu plajele mai retrase si mai linistite de pe coasta de est a insulei, insa asta nu o face sa fie mai putin frumoasa. Nu lipsesc de aici nisipul foarte fin aproape alb si albastrul in diferite nuante de turcoaz de la malul apei, insa ce vei gasi diferit vor fi un fenomen flux-reflux mai putin resimtit, alaturi de multa animatie, uneori aglomeratie, lume care socializeaza, tineri care se distreaza, posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice – practic, o plaja care ti se va potrivi daca vrei activitati, nu relaxare si atat. 

In termeni generali, Nungwi Beach ar putea fi definita ca fiind o plaja ceva mai comerciala, iar daca tot vine vorba de comert, aici vei intalni pe plaja si cei mai multi localnici care vand tot felul de suveniruri, accesorii si altele. Daca refuzi politicos, vei fi lasat in pace, insa daca manifesti interes, asteapta-te sa fii abordat de mai multi. 

Zona cea mai de nord a plajei este putin mai linistita comparativ cu zona de nord-vest (care este si cea mai vibranta), insa aici te bucuri de plaja in principal doar in perioadele de reflux. Plaja Kendwa mai poate fi o varianta relaxanta, aflata in imediata apropiere. 

Exista unele segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele la Nungwi, in special in zonele cu resorturi in prima linie, asa cum exista si foarte multe portiuni de plaja libera, unde te poti plimba in voie si unde localnicii, dar si unii turisti, se strang la un fotbal pe nisip. 

Gasesti mai multe informatii despre plaja din Nungwi la noi pe blog, intr-un articol separat dedicat acesteia:  Totul despre Nungwi Beach, cea mai animata plaja din Zanzibar

Despre cazare in Nungwi Zanzibar

La capitolul cazare, putem spune ca Nungwi isi bucura turistii cu optiuni pentru toate buzunarele, incepand de la variante foarte prietenoase cu bugetul si pana la resorturi pretentioase. 

Gasesti, asadar, resorturi in prima linie – cu restaurante specializate pe diferite bucatarii, hoteluri amplasate in golfuri, inconjurate de vegetatie exotica, piscine, centre wellness, cazare in camere spatioase si ultramoderne, apartamente si chiar vile. 

Nu lipsesc nici variantele de hoteluri sau de vile mid-range, majoritatea la o plimbare scurta fata de plaja, cu dormitoare mai mult decat decente, piscine si alte servicii. 

Totodata, Nungwi poate fi o varianta de loc de cazare in Zanzibar si pentru cei care vor sa aloce un buget mai restrans. Chiar daca in majoritate, aceste locuri nu au vedere directa sau iesire imediata la plaja, nu vor fi departe de malul oceanului si n-ar trebui sa faci mai mult de 5-10 minute de la un astfel de hotel pana la plaja sau pana in centrul orasului. Totusi, conditiile de cazare nu vor fi, evident, la cele mai bune standarde, lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere daca ai nevoie de conditii ceva mai bune pentru confortul tau. 

In general, perioada cu cele mai ridicate preturi la cazare in Nungwi este intre lunile iulie si septembrie, chiar octombrie. 

Ce poti sa faci in Nungwi. Restaurante, viata de noapte si shopping 

Ce e bine sa ai in vedere din start e faptul ca in Nungwi sunt sanse aproape zero sa te plictisesti. Daca in alte localitati precum Jambiani sau Paje te poti relaxa in voie, aici discutam despre animatie si implicit o multime de atractii catre care-ti poti indrepta atentia. 

Plaja si sporturile acvatice, alaturi de toate celelalte activitati centrate pe aceasta zona – fotbal pe plaja, zona de restaurante, baruri, terase, magazine – reprezinta atractia principala din Nungwi si motivul numarul unu pentru care majoritatea turistilor vin aici. 

In statiune exista centre de diving si de alte sporturi, de unde poti inchiria echipament si te poti inscrie la diferite cursuri, certificari, etc. 

Te poti inscrie la un village tour, la un spice tour, poti face cumparaturi din zona de piata (fructe, legume locale, condimente intens aromate, dar si diferite suveniruri, tablouri puternic colorate pictate manual, diferite statuete, magneti, etc). Unele preturi pot fi negociate, mai ales daca ai de gand sa cumperi mai multe de la acelasi comerciant, asadar, merita sa intrebi. 

In ceea ce-i priveste pe comerciantii ambulanti care te vor aborda, chiar si pe cei de pe plaja, incearca sa refuzi politicos si sa-ti vezi de drum, mai ales daca nu esti interesat de ceea ce-ti ofera. De asemenea, este recomandat sa nu achizitionezi experiente/excursii prin intermediul acestora, ci de la receptia hotelului sau din birourile operatorilor locali, din statiuni. 

Nungwi Mnarani Aquarium poate fi un loc potrivit pentru o vizita mai ales daca te vei afla in vacanta alaturi de cei mici. Vei gasi aici un mic sanctuar pentru broastele testoase, totul intr-o laguna naturala. Tot aici, vizitatorii ar avea si optiunea de a inota alaturi de broastele testoase. 

Restaurantele si barurile din Nungwi sunt destul de multe la numar. La unele dintre acestea gasesti bucatarie locala, insa vei observa ca multe au in principal bucatarie internationala, cu preparate dintre cele mai diverse. Evident, nu lipsesc nici restaurantele cu specific pescaresc, asa ca daca esti un amator de peste sau de fructe de mare, vei avea posibilitatea sa mananci lobster, creveti uriasi, red snapper si altele. 

Printre locurile cu review-uri bune se numara Fisherman’s Seafood & Grill, Badolina Secret Garden Restaurant, Mama Mia, Munira Restaurant, Cinnamon and Rooftops Restaurant, Aluna Beach, The Langi Langi Restaurant, The Chef Bakery si altele, iar la capitolul baruri, unul dintre cele mai vechi si renumite pare sa fie Cholo’s Bar. Dupa lasarea serii, petrecerile continua in mai multe zone ale plajei, uneori, chiar pana la rasarit 🙂 

Alte atractii in apropiere de Nungwi si excursii cu plecare de aici 

In cazul in care decizi sa te cazezi in Nungwi si vei vrea sa vezi si alte locuri frumoase din apropiere, sau chiar din celelalte extremitati ale Zanzibarului, vei observa ca fie la receptia hotelului tau, fie la agentiile de turism din statiune, exista o multime de variante de tururi si experiente de o zi pe care le poti incerca. 

Un tur cultural al satului Nungwi, timp in care vei putea observa stilul de viata si obiceiurile localnicilor, poate fi o activitate cel putin interesanta pe care sa o faci intr-una dintre zilele petrecute aici. 

Satul Kendwa, localizat in partea de vest, la doar 4 kilometri departare de Nungwi, mai poate face obiectul unei alte opriri daca ai in plan sa ajungi in aceasta zona, mai ales ca aici vei gasi o alta plaja deosebit de frumoasa si ceva mai linistita. 

Bineinteles, si din Nungwi sunt organizate excursii catre Stone Town, catre padurea tropicala Jozani, unde poti vedea interesantele maimute rosii colobus, catre zonele Jambiani si Paje si plajele lor spectaculoase, excursii la pescuit, excursii pentru snorkeling si o multime de alte activitati pe care le vei gasi in oferta operatorilor locali. 

In loc de concluzie, 

Nungwi este pentru tine daca-ti doresti ca vacanta ta in Zanzibar sa fie condimentata de ceva mai multa animatie sau daca-ti doresti un loc in care sa socializezi, sa te bucuri de o atmosfera mai vibranta, de posibilitatea de a practica sporturi acvatice, de a testa mai multe restaurante. 

Daca ai ajuns pana acum in Nungwi sau ai in plan sa mergi acolo in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes feedback-ul si recomandarile tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?