Top plaje cu nisip Thassos. Care sunt cele mai cunoscute astfel de plaje si unde le gasesti

Insula Thassos este vestita pentru plajele sale frumoase, insa nu toate aceste locuri de la malul marii sunt lipsite de pietre, iar pentru unii dintre turisti si in mod special pentru familiile cu copii, acest aspect poate fi problematic. 

Daca te numeri printre cei care vor sa aiba parte de mai mult confort atunci cand se bucura de mare si de soare in Thassos, cu siguranta vei fi interesat de selectia de plaje de mai jos, iar daca ai in plan sa pleci in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos!

Desigur, daca vrei sa ajungi in Thassos cu lectia invatata la capitolul plaje de toate felurile, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

1. Golden Beach 

Este cea mai cunoscuta plaja a insulei Thassos, un adevarat magnet pentru turistii care-si fac vacantele in acest loc, cu multe unitati de cazare in apropiere, dar si servicii si organizare. 

Plaja a primit distinctia Blue Flag, este de nisip si are o lungime de aproximativ 2 kilometri.

Pe majoritatea portiunilor de plaja intrarea in apa este lina, iar pietrele la intrarea in mare au fost raportate foarte rar. 

Golden Beach se afla la o distanta de 12 kilometri de Limenas si la 43,4 kilometri departare de Limenaria, al doilea oras ca marime din insula. 

2. Paradise Beach 

O plaja frumoasa, aspect sugerat de altfel si de numele pe care-l poarta. Plaja Paradise se afla in estul insulei Thassos, are un aspect ceva mai exotic si nisip fin in nuante de auriu. Vorbim despre o plaja potrivita pentru familiile cu copii, cu intrare foarte lina in apa.

Exista si zone organizate cu sezlonguri aici, dar si segmente de plaja libera, iar in apropiere exista cabine de schimb, toalete, dar si doua restaurante. 

Tot la aceasta plaja se afla si o zona mai retrasa in care se mai practica nudismul, inspre stancile din partea stanga, asadar nu in zona cu organizare. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si informatiile de aici: Nudism Thassos. Top plaje nudisti si ce trebuie sa stii despre aceste locuri de la malul marii

3. Atspas Beach 

In acest caz, vorbim despre o plaja ceva mai ingusta, insa descrisa de catre turistii care au vizitat-o in ultimii ani ca fiind cu nisip si cu o buna organizare. Atspas Beach se afla in vecinatatea statiunii Skala Marion si la aproximativ 7,5 kilometri de Limenaria.

Cei care vin cu masina aici au locuri de parcare printre copaci, in spatele plajei. 

Vei gasi o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar si o priveliste frumoasa, gratie felului in care este pozitionata plaja, intr-un golf cu forma ascutita. Totusi, Atspas  nu are o capacitate foarte mare in ceea ce priveste locurile pe sezonguri, din cauza dimensiunilor reduse. 

4. Aliki Beach 

Mai exact plaja din partea de vest, caci aici vei gasi 2 plaje (foarte diferite ca si aspect), este cu nisip si amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Aliki Beach se afla la 22,8 kilometri de Limenaria si la 31,6 kilometri de Limenas, are nisip fin si o intrare lina in apa, spre deosebire de versiunea sa de pe malul din spate, care este cu pietre.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Totusi, aceasta plaja este marginita de stanci, ceea ce inseamna ca la extremitati exista pietre la intrarea in mare. 

Plaja din partea de est este cu pietris si stanci si nu este amenajata cu sezonguri si umbrele. 

5. La Scala Beach 

Aceasta este una dintre plajele amenajate foarte frumos si mai pretentios, cu mobilier de exterior in stil exotic, pontoane, diferite tipuri de sezlonguri, baldachine, etc. 

Tot aici se organizeaza si petreceri in plin sezon, iar tarifele in ceea ce priveste inchirierea de sezlonguri variaza in functie de zona in care preferi sa te asezi. Daca vrei sa fii foarte aproape de malul marii, e posibil sa trebuiasca sa faci consumatie de minimum 10 euro/persoana de la bar. 

Vei gasi La Scala Beach destul de aproape de Limenas, la o distanta de 4,2 kilometri. 

6. Glyfoneri Beach

O plaja restransa, ascunsa intr-un mic golf din apropierea statiunii Skala Rachoni, potrivita tot celor care cauta un loc cu nisip. 

Apa de aici se adanceste destul de lin si are nuante frumoase de turcoaz, iar plaja are totodata avantajul de a fi localizata intr-o zona cu umbra naturala de la pinii inalti. 

Exista si sezlonguri de inchiriat, insa din cauza lipsei spatiului, acestea nu sunt multe la numar. 

Glyfoneri Beach se afla la circa 9 kilometri distanta de Limenas. 

7. Pachis Beach

Foarte aproape de Glyfoneri (la aproximativ 1 kilometru distanta) se afla si Pachis Beach, o plaja care a primit distinctia Blue Flag si care este, prin urmare, bine organizata si descrisa ca fiind curata. 

Plaja nu impresioneaza prin latime (este destul de ingusta), insa are nisip, o padure de pini in spate, zone organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera. 

O vei gasi la aproximativ 10 kilometri de Limenas. 

8. Notos Beach

O plaja localizata aproape de vibranta statiune Potos (la doar 2,7 kilometri distanta), de dimensiuni reduse, insa linistita si bine organizata. 

Este potrivita si familiilor cu copii, gratie intrarii line in apa si a prezentei nisipului, insa in zonele marginale exista pietre si stanci. Vei gasi la Notos Beach si un mic beach bar, insa nu si restaurant. 

Sezlongurile si locurile de parcare se ocupa destul de repede aici in varf de sezon. 

9. Makryammos Beach

O plaja apropiata de capitala insulei, Limenas, si premiata Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi o amenajare foarte buna aici, dar si diferite servicii si facilitati. 

Plaja Makryammos este lata si destul de lunga, este administrata de resortul cu acelasi nume localizat in zona din spate si are o taxa de intrare pentru cei care nu sunt cazati aici (in 2021, 2 persoane plateau 16 euro taxa de acces la Makryammos, taxa in care erau incluse si 2 sezlonguri + o umbrela). 

Plaja se afla la o distanta de doar 2,5 kilometri de Limenas.  

10. Arriba Beach 

Localizata aproape de Skala Rachoni si descrisa ca fiind o plaja linistita, potrivita celor care vor sa se relaxeze la malul marii, Arriba Beach este, de asemenea, formata din nisip. 

Desi este ingusta, aspectul este oarecum compensat de lungimea medie (vei vedea ca sezlongurile sunt asezate pe 2, maximum 3 randuri). 

Plaja are pini inalti in zona din spate, asadar si zone cu umbra naturala. Exista atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera. 

11. Psili Ammos Beach 

Revenind in zona Limenaria-Potos, aici vei gasi si plaja Psili Ammos, o alta plaja bine organizata, cu sezlonguri, umbrele si diferite servicii, dar si cu nisip. 

O vei gasi foarte aproape de Notos Beach, iar o parte dintre turistii care au fost aici au raportat ca apa se adanceste totusi destul de repede. 

Pe unele portiuni, la intrarea in apa, exista si pietre. Psili Ammos Beach este localizata la 8 kilometri de Limenaria. 

12. Skala Marion Beach 

Plaja statiunii Skala Marion se afla intr-un golf cu o forma ingusta, marginit de diguri, avand dimensiuni destul de micute. 

Vei gasi aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si taverne si terase in apropiere. Locurile de pe sezlonguri se ocupa destul de repede in plin sezon. 

Aceasta plaja se afla la o distanta de 8 kilometri de Limenaria, respectiv 11,5 kilometri fata de Potos

13. Limenas Beach 

Plaja centrala din Limenas, aflata la o distanta de 2 kilometri fata de portul de feriboturi, poate fi, de asemenea, o solutie pentru cei care cauta o plaja cu nisip cat mai aproape de locul in care se cazeaza. Plaja are dimensiuni medii, iar spre extremitati se ingusteaza si poti zari mai usor pietre la intrarea in mare. 

Tot aici poti practica si diferite sporturi acvatice, iar organizarea cu sezlonguri si umbrele nu lipseste!

In loc de concluzie

Insula Thassos are zeci de plaje frumoase, fiecare dintre aceste locuri fiind considerat special in felul sau. Cu toate acestea, pentru cei care doresc sa se indrepte catre plaje cu nisip, e bine ca inainte de vacanta sa aiba in vedere o selectie a acestora, tocmai pentru a se putea bucura de plaja potrivita asteptarilor. 

Bineinteles, iti recomandam sa arunci o privire si pe propunerile noastre de oferte vacanta Thassos, mai ales ca la noi pe site te asteapta hoteluri pentru toate buzunarele, iar procesul de rezervare este foarte simplu si rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?